[Çözüldü]Emesene'de Smiley Sorunu

Başlatan ercinaydin, 13 Mart 2011 - 23:40:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ercinaydin

Arkadaşlar ;
Biraz önce Ubuntu Ailesi'ne dahil oldum . İnşallah uzun bir süre kullanmak niyetindeyim .
Lafı uzatmadan problemimi paylaşayım sizlerle ; 
Emesene'de insanların bana yolladıkları ":),:D,;)" tarzı ifadeleri göremiyorum . Ben karşı tarafa yollayacak olduğumda ileti kısmında gözüküyor fakat gönderdiğim anda boşluk olarak karşıma çıkıyor . Emesene'yi masaüstüme alıp ismini messenger olarak değiştirdim bunun bir etkisi olabilir mi yoksa başka bir sebepten ötürü mü böyle bir durumla karşı karşıyayım bilemediğimden yazılım sorunları adı altında açtım başlığımı.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim arkadaşlar . . .
"Mimarlık, mühendisliğin bittiği yerde başlar."  Walter Gropius

Khan

Alıntı yapılan: ercinaydin - 13 Mart 2011 - 23:40:58
Arkadaşlar ;
Biraz önce Ubuntu Ailesi'ne dahil oldum . İnşallah uzun bir süre kullanmak niyetindeyim .
Lafı uzatmadan problemimi paylaşayım sizlerle ; 
Bilgisayarımda temassızlıktan dolayı şarj problemi var bazen şarj gidip gelebiliyor , windows işletim sistemi kullanırken sürekli gidip gelen şarjlarda bu şekilde bir problem yaşamadım . Fakat sebebini bilemediğim bir durumdan dolayı bilgisayarım şarjda iken şarjı gidip geldiğinde sistemim siyah ekrana düşüyor ve sadece mouse'un imleci görünüyor. İmleç kilitlenmiş bir şekilde duruyor. Hiçbir şekilde hareket ettiremiyorum yada bilgisayarın herhangi bir fonksiyonunu kullanamıyorum , amiyane tabir ile bilgisayarımda şarj gidip geldiği anda komple bir kilitlenme yaşıyorum ve tekrar kapatıp açmam gerekiyor . Bu konuda yapılabilecek herhangi bir olur varsa , bunu paylaşırsanız benimle memnun olurum.
Bir diğer sorunum da emesene'de insanların bana yolladıkları ":),:D,;)" tarzı ifadeleri göremiyorum . Ben karşı tarafa yollayacak olduğumda ileti kısmında gözüküyor fakat gönderdiğim anda boşluk olarak karşıma çıkıyor . Emesene'yi masaüstüme alıp ismini messenger olarak değiştirdim bunun bir etkisi olabilir mi yoksa başka bir sebepten ötürü mü böyle bir durumla karşı karşıyayım bilemediğimden yazılım sorunları adı altında açtım başlığımı.
Şimdiden ilginize teşekkür ederim arkadaşlar . . .
Emesene için çözüm, "Paneli Düzenle>Uygulamaları düzenlen..." diyip Emesene'nin "Çalıştır" satırını env LC_CTYPE="en_US.UTF8" emesene şeklinde değiştirmek.

ercinaydin

"Emesene için çözüm, "Paneli Düzenle>Uygulamaları düzenlen..." diyip Emesene'nin "Çalıştır" satırını env LC_CTYPE="en_US.UTF8" emesene şeklinde değiştirmek."

" Paneli Düzenle " bölümüne nereden ulaşabilirim acaba ?

agritux

Ayrı sorunlar için ayrı başlıklar açmakta fayda var.
Masaüstündeki emesene başlatıcısna sağ tıklayıp ayarlarına girin.
Komut kısmındakileri silip arkadaşın verdiği env LC_CTYPE="en_US.UTF8" emesene komutunu yapıştırın.

ercinaydin

Emesene smiley sorunum çözüldü , öncelikle bunun için sizlere teşekkür ederim arkadaşlar.
Şarj sorunu için hangi bölüme başlık açmamı tavsiye edersiniz peki .
Yazılımsal olduğunu düşündüm aslında biraz bu sorunumunda .

agritux

Aslına bakarsanız bunun çözümü donanımınızı yenilemek olacaktır. Belliki donanımsal bir problemden dolayı olan bir anormallikten kaynaklanan sorun. Buna nasıl çözüm bulunabilir bilemiyorum. Ama donanım bölümüne açmanız uygun olur. Bu konudaki ilk mesajınızı düzenleyerek başlığa [çözüldü] etiketi koyarsanız, başlığı emesene için düzenlerseniz ve bir daha konu açmadan önce arama yaparsanız bizde memnun oluruz :) iyi forumlar. aramıza hoş geldiniz.

ercinaydin

Hoşbuldum Teşekkür ederim agritux. aslında arama yaptım fakat sayfa anlaşılır bir şekilde çıkmadı yazılar birbirine geçmiş halde buldum aradığım sayfamı ama yine de sayfayı yenileyebilirdim biraz işin kolayına kaçtım zannediyorum . Bu durum için sizlerde kusura bakmazsınız umuyorum.

agritux

Yok kusurluk bir durum yok :) o aldığınız arama hatası sunucu taşınma aşamasında ondan kaynaklanıyor olabilir. Kolay gelsin.

heartsmagic

Merhaba @ercinaydin, ikinci sorunun için:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=15111.0

İlk sorunun cidden can sıkıcı. Pil takılı durumdayken mi oluyor bu hadise peki? Yoksa anlık gidiş gelişler oluyor da güçten kesilmiyor mu makine?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

"Yeni ileti" eklentimiz devrede olmadığı için gidişatı takip edememişim. Bir başka başlıkta diğer soruna devam edelim o halde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.