nm-applet aşırı ram kullanımı

Başlatan yakusha, 02 Mart 2011 - 00:40:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

nm-applet bende biraz fazla ram kullanıyor...

mesela az önce programlardan nm-applet uygulamasını öldürdüm ve yeniden başlattım... şu an 11 mb ram kullanırken, 2 saat sonra bu sayı 75 mb ve 4 saat sonra kesinlikle 150 mb oluyor...

ilaveten, üstüne gelip bağlantıları düzenle dedeğimde de tepki vermiyor... ağ bağlanma hızıda düşüyor, yani biraz saçmalama ve acayipleşme emareleri görünüyor...

güncellemeler ve backportlar için ppa'lar ekliydi, bendeki sürüm NetworkManager Programcığı 0.8.3... yani kurulu gelen sürümden sonra çıkmış yeni bir sürüm olarak biliyorum...

ilaveten, nm-applett yerine kullanabileceğim alternatif nedir?

teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mart 2011 - 00:43:24

http://cgit.freedesktop.org/NetworkManager/NetworkManager/plain/NEWS?h=NM_0_8 tamam, bir bug varmış ve çözülmüş bile... bakalım şimdi bu yeni 0.8.4 sürümünü sisteme nasıl yükleyeceğim...
Artık bu forumu kullanmıyor.

sema

Daha önce de soruldu forumda, Wicd kullanarak halletmiştik o konuyu da, alternatif istiyorsanız..
susema

yakusha

komut satırı ile çalıştırayım dedim, akıp akıp hatalar verdi...  wicd konusunda denedim, mümkünmüş, ama alışkanlığımı değiştirmek yerine nm-applet'i öldürmeyi, çok ihtiyaç olursa yeniden başlatmayı tercih ediyorum...

verdiği hatalar...

(nm-applet:2314): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_image_get_storage_type: assertion `GTK_IS_IMAGE (image)' failed

(nm-applet:2314): GLib-GObject-WARNING **: invalid (NULL) pointer instance

(nm-applet:2314): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

(nm-applet:2314): Gtk-CRITICAL **: IA__gtk_image_get_storage_type: assertion `GTK_IS_IMAGE (image)' failed

(nm-applet:2314): GLib-GObject-CRITICAL **: g_signal_connect_data: assertion `G_TYPE_CHECK_INSTANCE (instance)' failed

bytan

Böceği varmış:

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/network-manager-applet/+bug/684599

#38 numaralı yorumla nm sürümünü düşürmenin çözüm sağladığı söylenmiş. #46 ve #53 numaralı yorumlarla da kullanıcılar doğrulamışlar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

yakusha

:) ilk böceğimi bulmuş oldum :) tabii bildirmeden çözüldü ama... ilerleme var bende... python3 de öğrenmeye başladım...

odbc problemi çözülünce 2000$lık programın verdiği raporu tek ekranda internet üstünden vermeyi de başardım...

arada ekran ---- şeklinde oluyor ;) bakalım onu nerden nasıl hata raporuna dönüştürebileceğim...