masaüstündeki dosyalar siliniyor

Başlatan MysD, 01 Kasım 2010 - 23:17:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MysD

ubuntu 10 - masa üstüne aldığım dosyalar pc yi kapatıp açınca siliniyor hiç bişey kalmıyor masaüstünde nedeni nedir silinmesinin?
-= MysD =-

heartsmagic

Bu taze bir kurulum mu?
Sistemde neler yaptın? Şifreleme var mı?
En son ne oldu?

Doğrudan sana cevap vermemiz zor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

MysD

Sistemi yeni kurdumuştum bugun silip tekrar cd den ubuntu 10 u kurdum
sistemde değişik her hangi bişey yapmadan sadece sistemi kuruncu güncelleme  yaptım
şifreleme olarak pc yi açtığımda ubuntunun kullanıcı adı seçiminde var birtek şifreleme
başka bir yere şifrele yapmadım.
şimdi yeniden kurduğumda sistemi tekrar denedim bir kaç dosya koydum masa üstüne
pc yeniden başlattım masa üstünde yoktu koyduğum dosyalar silinmişti yine.
-= MysD =-

stratovarius

Ubuntu-tweak kurunuz(forumda kurulum anlatımı ve incelemesi mevcut)

Sonra ubuntu-tweakte masaüstü ayarlarından masaüstü simgelerini gösteri seçili hale getirip , yeniden deneyiniz.

Birde oluşturduğunuz bu dosya başka bir hdd için kısayol mu?

MysD

tamam şimdi yükleyip deniyecem tweakı. oluşturduğum dosyalar hem başka hdd ler birde normal oluşturduğum txt ve klasörlerim
-= MysD =-

Sherlock Holmes

"gizli dosyaları göster" seçeneği etkin iken,
tekrar başlatığınızda etkisiz duruma geçebilir.
Masaüstüne yerleştirdiğiniz dosyaların başında nokta olabilir'mi.?
örneğin:
.masaüstündekiDosyalarSiliniyor.txt gibi.

MysD

hayır nokta yok mesela örnek olarak bir   asdf.deb , yada  asdf.jpg  dosyası masa üstünde duruyordu pc yi kapatınca kayboluyor
-= MysD =-

Sherlock Holmes

Masaüstü "Ev" klasöründe konum olarak mevcut,
şayet her masaüstüne farklı duvar kağıdı gibi deneysel işlemler yaptıysanız,
işlemden dolayı gözükmeyebilir fakat "Ev" dizini altında'ki masaüstünde duruyor olabilir. / duruyor'mu acaba.? :)
[IMG]http://www3.picturepush.com/photo/a/4455541/640/4455541.png[/img]

Not: duruyor'mudan kastım silimekte olan masaüstü öğeler.

MysD

hayır ev dizinindeki masaüstünde de yok zaten tek bir oturum kullanıyorum başka yok herhangi bişey değişikliği yapmadım tema bile değiştirmedim sistemi yeni kurdum daha
-= MysD =-

heartsmagic

Peki bu durum sadece masaüstünde mi geçerli? Örneğin ev dizininde bu sorun var mı?

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: MysD - 02 Kasım 2010 - 18:45:43
hayır ev dizinindeki masaüstünde de yok zaten

Çöpe'mi taşınıyor,?, tamamı ile buharlaşıyor anlaşılan masaüstündeki öğeler.? ilginç bir durum.
chattr +a /home/MysD/masaüstü/BuSeferSilinirmiAcaba.txt
ile denermisiniz.

sem

Masaüstünde resim var, kapattınız bilgisayarı, açtınız. Resim gitti. Resmin isminin başında "."(nokta) yoktu, yani resim gizli dosya da değildi.  Ev dizini içerisindeki "Masaüstü" gözükmüyor mu yoksa masaüstü gözüküyor, onun içerisindeki dosyalar yine siliniyor mu?

Sorunu tam olarak anlamamak ile birlikte belki şu dosya ile alakası olabileceğini düşünüyorum. Burada bütün her şey yerli yerinde mi?
nano ~/.config/user-dirs.dirs

Yerli yerinde mi derken dosyalar doğru yazılmış mı? Benim sistemim ingilizce olduğu için, bu dosyam şu şekilde ayarlı:
Alıntı Yap# This file is written by xdg-user-dirs-update
# If you want to change or add directories, just edit the line you're
# interested in. All local changes will be retained on the next run
# Format is XDG_xxx_DIR="$HOME/yyy", where yyy is a shell-escaped
# homedir-relative path, or XDG_xxx_DIR="/yyy", where /yyy is an
# absolute path. No other format is supported.
#
XDG_DESKTOP_DIR="$HOME/Desktop"
XDG_DOWNLOAD_DIR="$HOME/Downloads"
XDG_TEMPLATES_DIR="$HOME/Templates"
XDG_PUBLICSHARE_DIR="$HOME/Public"
XDG_DOCUMENTS_DIR="$HOME/Documents"
XDG_MUSIC_DIR="$HOME/Music"
XDG_PICTURES_DIR="$HOME/Pictures"
XDG_VIDEOS_DIR="$HOME/Videos"

Eğer bu dosya doğru ayarlı değilse masaüstü olarak gösterilen yer, masaüstü olmayabilir. Yani şifre girdikten sonra doğrudan sizi karşılayan dizin Desktop (Masaüstü) dizini olmayabilir. Gerçi öyle olsa bilse silinmesini açıklamıyor ama... Ben "Desktop" dizinimi sildiğimde daha sonra buradan ayarlayarak durumu eski haline getirmiştim. Sorun çözülene kadar değişik sıkıntılar olmuştu. Tam olarak sorunları hatırlamamak ile beraber yukarda verdiğim dosya ve aşağıda vereceğim dosyayı düzenleyerek çözmüştüm:
nano ~/.config/user-dirs.locale

Bu dosyayı da şu şekilde düzenlemek gerekiyor:
Alıntı Yapen_US

Sistemimin İngilizce olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum, bu çıktıdan sonra.

Kolay gelsin, umarım sorun çözülür.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

sema

Çok ilginç bir durum.. Şunların çıktısına bakabilir miyim?

cd Desktop
ls -l

Ayrı bir uçbirim daha açıp şu şekilde de bakalım;

cd Masaüstü
ls -l

Not: @sem, yazdığını görmedim, hayret uyarı da vermedi ya da verdi galiba. Bir şey yazmadan önizlemeye alınca okumadığım kırmızı yazılar, sanırım iletinizi yazmadınız değil, yeni bir ileti gönderildi, idiler. (Anlarsan tabii ne demek istediğimi, karıştı) Neyse seninkisini okuyayım.. Aradan bayağı da zaman geçmiş ama görmedim işte..

Not2: @sem, galiba aynı şeyleri düşünmüşüz. Ben de iki tane (Desktop ve Masaüstü) dizini olduğunu düşünmüştüm..
susema

Atamertes

Şuan aynı tuhaf sorun bende de var her ne kadar masaüstümü boş kullanmayı sevsem de sorun sorundur çözülmesi gerek (:

heartsmagic

Atamertes

evet inceledim nokta yok başında bildiğin resim yada yazı dosyası siliniyor.  sistem yeni ve kurduğumdan beri olan bir şey

sema

Başında nokta olanlar gizli dosya ve gizli dosyalar Ctrl + H ile gözüküyor, böyle mi bakmıştın?
susema

heartsmagic

Benim de sormak istediğim @sem0900'ün gösterdiği dosyanın içeriği sende nasıl? Amacım buydu benim bağlantı verirken.

Atamertes

gizli veya noktalı değil masa üstüne indirdiğim bir resim mesela yada yazıp kaydettiği bir asd.txt dosyası örneğin

bytan

Alıntı yapılan: heartsmagic - 01 Mart 2011 - 00:01:08
@sem0900'ün gösterdiği dosyanın içeriği sende nasıl?

Ayrıca, internetten dosya indirmeden de durumu denediğinde ne oluyor? Örneğin başka bir klasörden herhangi bir dosyayı masaüstüne kopyalayarak yapıştırdığında, sonraki açılışta yine aynı sorunu yaşıyor musun?

Kopyaladıktan sonra ve sistemi yeniden başlattıktan sonra alttakinin çıktıları ne oluyor?

ls -l Desktop

veya

ls -l Masaüstü
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: Atamertes - 28 Şubat 2011 - 01:16:36
yazı dosyası siliniyor.

Çöp'e taşınmaksızın, buharlaşıp gidiyor.. ..
Ev dizinin altından masaüstü-klasöründe duruyor olabilir,dosyanın kendisi.
find silinmiş_önceden_adını_not_aldığım.txt
komutuyla arama yapınız, en azından konumlandırılmış olur dosyanın kendisi.(uçup gitmemiştir olasılı ile)