Isınma problemi

Başlatan mikene, 22 Temmuz 2009 - 23:29:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mikene

Merhaba,
Lenovo 3000 V200 kullanıyorum. İşletim sistemi Ubuntu 9.04.
Çok ısınıyor ve şarjı tam doluyken yaklaşık bir saat dayanıyor.
acpi -c çıktısı aşağıdaki gibi:

Battery 0: Charging, 88%, 00:11:11 until charged
    Cooling 0: LCD 0 of 9
    Cooling 1: Processor 0 of 3
    Cooling 2: Processor 0 of 3

Bir fikri olan var mı ?

btermeli

Panele sağ tık > Panele Ekle > CPU Scaling. Yerleşen simgeye sol tık ve seçenek olarak "power save".

Bunu deneyince ne oluyor?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

mikene

Uzun süredir kullanıyorum onu, bir sorun yok.

ebubekirs

Yani hangi modu seçerseniz seçin, yine kısa sürede pil bitiyor mu?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

mikene

Evet, ayrıca çok ısınıyor.

xxx3

Pil bitimine birşey diyemem ama bilgisayarı ne kadar zamandır kullanıyorsunuz fan toz tutmuş olabilir gerçi işlemcide de sorun olma ihtimali yüksek  ???

mikene

Geany

Merhaba, bende Hp-530 kullanıcısıyım. Satın aldığımda vista premium kurulu olarak geldi. Oyun oynamak bir yana bilgisayar açılışından on dakika sonra sıcaklık 80 - 85 derece arasında değişiyordu. Laptop bilgisayarların ortak sorunlarından birisi ısınma sorunu. Bu sorunu araştırmış birisi olarak her kafadan ayrı ses çıktığını iyi biliyorum. Yanlız ben size nasıl aştığımı söyleyim. Umarım işinize yarar birşeyler bulursunuz. Deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki pil kullanımı sıcaklığı ve bilgisayar perfonmansını etkiliyor. Kendinize standart bir gün ayarlayın. Mesela ben her ayın dokuzunda bilgisayarı pil'den kullanıyorum. Ancak pilden kullanırken tam boşaltım yapmayın. %15  'lere geldiğinde tekrar AC gücüyle devam edin. Bunun perfonmansı, pil ömrünü ve pc sıcaklığını olumlu etkileyeceğini söyleyebilirim.

Ikinci olarak dizüstüler genellikle 7-8 saat çalışma saatine göre üretiliyorlar. Uzun saatler sonrasında bilgisayar kasılmaya başlıyor. Eğer sizde benim gibi bilgisayarı günde 15 saat açık tutanlardan biriyseniz ek cooler vesayre satın almanızı öneririm. Pil kullanımı ve cooler ile sorunu tamamen aştım. Bilgisayar 80 dereceden aşağı inemezken şuan Urban Terror gibi oyunlarda saatlerce takıldığım halde sıcaklık 60 'ı geçmiyor. Cooler fiyatlarına gelince, 10 lirayada var 100 lirayada diyebilirim. Ancak benim aldığım 15 liralık bir ürün işimi fazlasıyla gördü. Fazla uçuk fiyatlar ile ek donanım almanıza gerek yok. Şuan için hem perfonmans hemde fiyat bakımından çok uygun bir ürün takip ettiğim bir sitede satılmaya başlanmış. Bu yıl üçüncü kez satışa çıkarıldı ve en çok satan ürün olmuş. :)

Size bir örnek olarak buraya bakabilirsiniz.

Not olarak söyleme gereği duydum. Ne sitenin sahibiyim ne de sahibini tanırım. Reklam flan yok yani.  :)

Umarım sorunu en kısa sürede aşarsınız. Çünkü sıcaklık arttıkça perfonmans ve bilgisayarın ömrü azalıyor..

sebian

Aynı sorun maalesef bende de var. 1 saat pille idare ediyoruz :(

ırmak

@Özer Yenihayat'ın bahsettiği ürünün bir benzeri de bende var.
Çok uzun süre açık kalsa bile fazla ısınmıyor benim bilgisayarım gerçi.
Ama yine de oldukça yararlı.
Oyunlarda etkisi açıkça hissediliyor.
Aynı şekilde çok ucuz bir modeli aldım ben de.
Üstelik portatif, katlandığında küçücük oluyor. 
Yaşasın China:)

zfer

benim de başıma gelmişti. bende de lenovo 3000 n100 var. o sorun fanın arasına dolan toz pislik. bilgisayarının fan kısmını açıp orayı temizlersen bir de basınçlı hava ile üfletirsen hem bilgisayarın temizlenir hem de sorununun büyük bir kısmı çözülmüş olur. diğer arkadaşların dediği gibi de uzun süreli çalışıyorsan bilgisayarına soğutma sistemi koyman gerekir.
Bilgi paylaştıkça büyür.. Bizi engin bilgilerinizden mahrum etmeyin lütfen..