Ubuntu Üzerinden Sistemdeki 2. disk'e Kubuntu Kurmak

Başlatan Timur, 11 Şubat 2011 - 11:49:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Timur

Başlığı açmadan önce Forumda arattım bunu, aşağıdaki linkin açacağı başlıkta da aynı sıkıntı oluşmuş ancak o başlığı açan arkadaş da sorunu çözememiş

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,25073.0.html

Ubuntu 10.10 kullanıcısıyım. yeni formatladığım bir hdd'ye ubuntu üzerinden kubuntu 10.10 kurmak istiyorum.
Yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler

zeitgeist

1.Verdiğin bağlantıyı baz alarak; Kubuntu yüklerken diskin görünmüyor mu?

2-Ubuntu üstüne Kubuntu masaüstü yükleyebilirsin.

3-Ayrı bir disk bölüme yüklemek istiyorum diyorsan normal kurulum yolunu takip edebilirsin, Kubuntu kurulacak alanı ayırdığın bölüm olarak seçersin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

cce

ubuntu 10.10 da sistem -yönetim-disk aracına giriniz

yeni formatladığınız ve sisteme taktığınız hdd nizin oradaki adına bakınız sdb sdc gibi
örneğin sdb olsun (bu diski bölümlere ayırdıysanız sdb 1, sdb2 gibi üstünde bölümler olur)

kubuntu kuracağınız alan burada gözüken disk bölümünüz örnek sdb

cd sürücü yada usb sürücüden kubuntuyu başlatın , disk bölümlendirmede kurulacak yeri özel elle ayarla seçin .örnekteki hdd yi sdb veya bunun bölümlerinden birini sdb1 sdb2 seçin. ext4 olarak formatlayın.birincil disk olarak gösterin.bağlayıcıyı / olarak seçin .grubu kuracağınız hdd (örnek hdd adı sdb) olarak gösterin.(sdb1 veya sdb ye kurduysanız grub yine sdb olacak) kuruluma devam edin

Timur

Alıntı yapılan: zeitgeist - 11 Şubat 2011 - 12:46:23
1.Verdiğin bağlantıyı baz alarak; Kubuntu yüklerken diskin görünmüyor mu?

2-Ubuntu üstüne Kubuntu masaüstü yükleyebilirsin.

3-Ayrı bir disk bölüme yüklemek istiyorum diyorsan normal kurulum yolunu takip edebilirsin, Kubuntu kurulacak alanı ayırdığın bölüm olarak seçersin.

uzuun bir aradan sonra  cevap yazmış olacağım ama,
1. kubuntu yüklerken diskim görünmüyor, laptop'ın ikinci harddisk'ini çıkarıp 1. yerine takarak yükleyebildim

2. ubuntu üstüne kubuntu masaüstü yükleyebileceğimi biliyordum hocam ama bnm amacım 2. disk'e sürekli olarak başka dağıtımlar yüklemekti.
peki bunu neden kendi diskimi parçalayarak yapmıyorum? çünkü şu an laptopımdaki diskimde, harici harddiskimde neredeyse tamamen dolu, o yüzden

3. ayrı bir disk bölümüne yüklemek istemiyorum, laptop'a taktığım fiziksel olarak ayrı bir diske yüklemek istiyorum.

faydası olur mu bilmem ama bilgisayarımın modeli: toshiba satellite a300-15m , bu hususta her türlü yardıma ve öneriye kesinlikle açığım  :-\

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Şubat 2011 - 09:57:22

Alıntı yapılan: cce - 11 Şubat 2011 - 12:56:55
ubuntu 10.10 da sistem -yönetim-disk aracına giriniz

yeni formatladığınız ve sisteme taktığınız hdd nizin oradaki adına bakınız sdb sdc gibi
örneğin sdb olsun (bu diski bölümlere ayırdıysanız sdb 1, sdb2 gibi üstünde bölümler olur)

kubuntu kuracağınız alan burada gözüken disk bölümünüz örnek sdb

cd sürücü yada usb sürücüden kubuntuyu başlatın , disk bölümlendirmede kurulacak yeri özel elle ayarla seçin .örnekteki hdd yi sdb veya bunun bölümlerinden birini sdb1 sdb2 seçin. ext4 olarak formatlayın.birincil disk olarak gösterin.bağlayıcıyı / olarak seçin .grubu kuracağınız hdd (örnek hdd adı sdb) olarak gösterin.(sdb1 veya sdb ye kurduysanız grub yine sdb olacak) kuruluma devam edin

dener denemez hemen bildirimde bulunacağım, çok teşekkürler  :)