[Çözüldü] Masaüstünde home dizinine kısayol oluşturma

Başlatan sedefsiz_masrapa, 13 Nisan 2008 - 13:49:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sedefsiz_masrapa

ya arkadaşlar 8.04 e geçince alt tuşuna veya mouse un orta tuşuna basıp home dizinini sürükleyince masaüstüne kısayol atamıyor..
sizde de var mı bu sorun?
bildiğin kopyalamaya kalkıyor tüm home dizinini.. Sürklerken yine sol üst köşesinde + işareti beliriyor ama kısayol olarak atamıyor

Semih

Alıntı yapılan: sedefsiz_masrapa - 27 Nisan 2008 - 14:05:12
ya arkadaşlar 8.04 e geçince alt tuşuna veya mouse un orta tuşuna basıp home dizinini sürükleyince masaüstüne kısayol atamıyor..
bildiğin kopyalamaya kalkıyor tüm home dizinini.. Sürklerken yine sol üst köşesinde + işareti beliriyor ama kısayol olarak atamıyor

gconf-editor

App-Nautilus-Dekstop
Burada istediğini işaretlersin ve masa üstüne koyar Bilgisayar,Home,Çöp kutusu,Network
A.Semih Türk

sedefsiz_masrapa

teşekkürler dostum..
yanlız bu tab la sürükle bırak niye çalışmıyosa..
::)

Semih

Alıntı yapılan: sedefsiz_masrapa - 27 Nisan 2008 - 15:35:59
teşekkürler dostum..
yanlız bu tab la sürükle bırak niye çalışmıyosa..
::)

Koydun mu simgeleri masaüstüne.Valla bende hiç senin dediğin gibi koymayı denemedim:)O yüzden birşey diyemem
A.Semih Türk

sedefsiz_masrapa

evet , tabi. senin dediğin yöntemle koydum.
ben seviyorum masaüstünde ev simgesi falan olsun, sonra onu esnetiyim %200 büyütiyim falan :D

Sypro

Ekle kaldırda geçen Tweak paketleri olması gerek.. Eğer ki başka bir yerden kurmadıysam orda diye hatırlıyorum. TweakNautilus TweakGUI falan diye giden.. Onlardan biri ile açılan ufak bir menü yardımıyla masaüstüne istediğiniz kısayolu koymanız mümkün. Gconf-Editor bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, neticede çok fazla submenu mevcut.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

heartsmagic

Alıntı yapılan: sedefsiz_masrapa - 27 Nisan 2008 - 14:05:12

Bir deneyelim bunu, bakalım herkeste mevcut mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ufuk_k

Dizini sürüklerken nautilusun üzerinden geçirirken yanlışlıkla root dizinini ya da başka bir dizinin üzerinden geçerse link yaratacağın klasör, uzun bir süre kilitlenme ve tüm dizini kopyalamaya çalışması gibi bir olay yaşanıyor. Belki bahsettiğin budur. Bunu da nautilusun garipliğine veriyorum. Bahsettiğim yer nautilusun solunda yer alan bookmarkların olduğu yerden geçirince.

erginemr

Alıntı yapılan: Sypro - 28 Nisan 2008 - 00:23:44
Ekle kaldırda geçen Tweak paketleri olması gerek.. Eğer ki başka bir yerden kurmadıysam orda diye hatırlıyorum. TweakNautilus TweakGUI falan diye giden.. Onlardan biri ile açılan ufak bir menü yardımıyla masaüstüne istediğiniz kısayolu koymanız mümkün. Gconf-Editor bazen kafa karıştırıcı olabiliyor, neticede çok fazla submenu mevcut.

İlgili paketin adı: UbuntuTweak
http://getdeb.net/app/Ubuntu+Tweak

Bu araç ile de Gnome masaüstine dair pek çok ayarlama yapılabilir.

ih14

Herkese merhaba,

Ben bu konuyu aşağıdaki gibi çözdüm.

Create Launcher... (Kısayol oluştur...) - Command (Komut) ta :
-----------------------------------------------------------------------------------
- /home/ubuntu/ -----------------> Yazdım, olmadı,
- Nautilus /home/ubuntu ------> Yazdım, olmadı,
file:///home/ubuntu/ -------------> Yazdım, OLDU ! :)
Bana bir harf öğretenin kölesi olurum. Hz. Ali (r.a.)

sem

Nautilus'u küçük harf ile yazsanız olurmuş =)

nautilus =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?