[Çözüldü] Creative HS - 150 Mikrofonlu Kulaklık

Başlatan maydin95, 15 Ocak 2011 - 14:06:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar Ubuntu 10.10 32Bit kullanıyorum. Her iki yuvaya da taktım şeyleri (artık ne deniyorsa). Ses bilgisayarın dahili hoparlöründen geliyor. Ses de kaydetmiyor. Ne yapabilirim bilmiyorum. Win7'de yapınca ses geliyor ancak arkada bir gürültü oluyor bunun da sebebini bilmiyorum.

Olmazsa Logitech alabilirim ama onda sorun olup olmayacağını nasıl bilebilirim.

Ek: Her nasılsa Mikrofon çalışmaya başladı fakat Ses çok düşük geliyor. Ayrıca RecordMyDesktop'tan kaydedince ses alabildim. Ses kaydedicisinden ses kaydedimiyorum. Ses tercihlerinden giriş sesini yükseltince birazcık bozuluyor. Aslında gürültü engelleyici olduğundan bu bozulma pek farkettirmiyor ama yine de ne yapabilirim sorayım size.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Ocak 2011 - 17:46:57

Benim masaüstü bilgisayarda denedim. Onda hiç bir şey olmadan çalışıyor. Ancak dizüstüde sorun var. Acaba dahili kartları olduğu için mi böyle anlamadım.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

sema

Çıktısını aktarabilirsin;

gnome-sound-recorder
susema

maydin95

Kaydedicide bir sorun yok sadece giriş birimi farklı herhalde. Çünkü Jaunty olan diğer bilgisayarda ses kaydedicisinde giriş birimini seçen bir yer vardı bunda yok. Mikrofon çalışıyor çünkü Audacity'den kayıt alabiliyorum. Dediğiniz komutta tek satır şey vardı:
maydin@maydin:~$ gnome-sound-recorder
/tmp/gsr-record-Adsız-3211.GM7RPVmaydin@maydin:~$

Benim istediğim kulaklık nasıl çalışacak. Jaunty'de çalışıyor fakat bunda çalışmıyor. Dahili hoparlör yüzünden kulaklığı görmüyor herhalde.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

maydin95

Arkadaşlar Ubuntu 10.10 32Bit kullanıyorum. Her iki yuvaya da taktım şeyleri (artık ne deniyorsa). Ses bilgisayarın dahili hoparlöründen geliyor. Ses de kaydetmiyor. Ne yapabilirim bilmiyorum. Win7'de yapınca ses geliyor ancak arkada bir gürültü oluyor bunun da sebebini bilmiyorum.

Ek: Her nasılsa Mikrofon çalışmaya başladı fakat Ses çok düşük geliyor. Ayrıca RecordMyDesktop'tan kaydedince ses alabildim. Ses kaydedicisinden ses kaydedemiyorum. Ses tercihlerinden giriş sesini yükseltince birazcık bozuluyor. Aslında gürültü engelleyici olduğundan bu bozulma pek farkettirmiyor ama yine de ne yapabilirim sorayım size.

Benim masaüstü bilgisayarda denedim. Onda hiç bir şey olmadan çalışıyor. Ancak dizüstüde sorun var. Acaba dahili kartları olduğu için mi böyle anlamadım. Kulaklık Jaunty'de çalışıyor ama dahili hoparlör olduğundan galiba dizüstünde çalışmıyor. Ne yapmam lazım.

BİLGİ: http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24824.msg298533.html#new bağlantısında bu konu var fakat ses kartlarına kimse girmiyor diye buradan açtım.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ocak 2011 - 17:42:52

Arkadaşlar böyle bir konuyu kimse bilmiyor mu? Bunun gibi bir çok konu çözüme kavuştu.

bytan

Konularını birleştirdim.

Her bölüme girer çıkarız. Aslında bölüme de girmeyip üstteki "Yeni Gönderilen İletileri Göster" bağlantısını daha fazla kullanıyoruz. Ama görüyorsun birleştirme işlemini bile yeni yapabiliyoruz.

Makinanın marka modeli nedir?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

maydin95

Bilgisayar ASUS A52J
Kulaklık Creative HS-150

Jaunty masaüstünden ses geliyor ama bundan gelmiyor. Kesin dahili hoparlör yüzündendir ama bir çare bulamadım. Galiba ALSA derleme lazım ama sizler bir şey söylemeden yapmayayım dedim.

bytan

Lucid ile maverick üzerinde devam eden hata kaydı var. Ama sen yine de alsa derlemeni yapıp güncellemelerini ihmal etme.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/677652

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

maydin95

Çok garip ama bir de Kubuntu Netbook 10.04 olan Minibookta denedim. Onda kulaklıktan ses geliyor ve taktığında dahili hoparlörün sesini de kapatıyor. Kubuntuda oluyor fakat Ubuntuda yok. Biraz daha araştırma yapayım o zaman.

maydin95

ALSA konusuna baktım. 9.04 üzeri için derlemeye ihtiyaç yok diyor. Sadece bir kaç parametre girip sorununuz çözülebilir dediği için
cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec
komutunu verdim ve çıktısı şu:
Codec: Conexant CX20585
lspci ise şu:
maydin@maydin:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 12)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 12)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 06)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 06)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 06)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 06)
00:1c.5 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 6 (rev 06)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 06)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a6)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 06)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA AHCI Controller (rev 06)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 06)
00:1f.6 Signal processing controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset Thermal Subsystem (rev 06)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc M92 [Mobility Radeon HD 4500 Series]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV710/730
03:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR9285 Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
05:00.0 System peripheral: JMicron Technology Corp. SD/MMC Host Controller (rev 80)
05:00.2 SD Host controller: JMicron Technology Corp. Standard SD Host Controller (rev 80)
05:00.3 System peripheral: JMicron Technology Corp. MS Host Controller (rev 80)
05:00.4 System peripheral: JMicron Technology Corp. xD Host Controller (rev 80)
05:00.5 Ethernet controller: JMicron Technology Corp. JMC250 PCI Express Gigabit Ethernet Controller (rev 03)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
maydin@maydin:~$

gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf  dosyasının sonuna bir şey eklemek gerekiyormuş ama ne ekleyeceğimi tam çözemedim. Ayrıca http://forum.donanimhaber.com/m_44558100/tm.htm sayfasında da benzer şekilde sorun çözülmüş.

bytan

Alsa'yı derlemeyeceksin ancak parametre ekleyeceksin. Anlatımı takip edersen pastebin sayfasına ulaşacaksın ve kartına göre bir arama yapacaksın. Conexant olarak arama yaptığımda alttaki değerleri buldum. Seninkiyle tam birebir örtüşmüyor. Tercihen deneyebilirsin:

Alıntı Yap
Conexant 5045
     laptop-hpsense    Laptop with HP sense (old model laptop)
     laptop-micsense   Laptop with Mic sense (old model fujitsu)
     laptop-hpmicsense Laptop with HP and Mic senses
     benq      Benq R55E
     test      for testing/debugging purpose, almost all controls
         can be adjusted.  Appearing only when compiled with
         $CONFIG_SND_DEBUG=y

Conexant 5047
     laptop   Basic Laptop config
     laptop-hp   Laptop config for some HP models (subdevice 30A5)
     laptop-eapd   Laptop config with EAPD support
     test      for testing/debugging purpose, almost all controls
         can be adjusted.  Appearing only when compiled with
         $CONFIG_SND_DEBUG=y

Conexant 5051
     laptop   Basic Laptop config (default)
     hp      HP Spartan laptop

Ayrıca yukarıda verdiğim böcek girdisinde bir kullanıcı alttaki parametreleri kullanarak sorununu gidermiş:

Alıntı Yap
options snd-hda-intel model=hp-laptop

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/677652/comments/15 ve devamı..

PF @ ST

maydin95

sudo gedit /etc/modprobe.d/alsa-base.conf
dedim ve sonuna aşağıdakini ekledim sadece:
options snd-hda-intel model=targa-dig
http://forum.donanimhaber.com/m_44558100/tm.htm sayfasında adam bunu yapmış. Bir de sistem targa-dig tanımlamasına göre çalışıyor yazmış ilk denememde oldu. Ayrıca ondan önce şu sayfadakini kurmuştum ama ne kadar etki etmiştir bilemem:
https://wiki.ubuntu.com/Audio/InstallingLinuxAlsaDriverModules

Evet sorun çözüldü kulaklığı takınca hem ses geliyor hem de hoparlörün sesi kesiliyor. Sağolun yardım için.

bytan

PF @ ST

maydin95

Arkadaşlar 2.6.35-24 çekirdeğinde kulaklık çalışıyor ama güncelleme yaptım ve HP ile ilgili birkaç şey de indi -halbuki benim bilgisayar ASUS- ve 2.6.35-25 güncellemesi geldi. Ben de güncelleme yaptım ve yeniden başlattım ses gelmiyor. Ancak başlangıçta eski çekirdeği açınca sorun falan olmuyor. Bu nedendir ne yapmam lazım.

heartsmagic

Bağlantısını verdiğin yerde aktarılan paketi tekrar kurmayı dener misin yeni çekirdek üzerinde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

https://wiki.ubuntu.com/Audio/InstallingLinuxAlsaDriverModules
Bu sayfadakini mi demek istediniz. Çünkü kurduğum tek şey buydu.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2011 - 16:56:57

Yazılım Merkezini açtığımda Ubuntu Audio Dev Team PPA adlı bir depo gelmiş. Ona girdim ve PulseAudio ile ilgili programlar var. Sonra aşağıya indiğimde sadece eski çekirdek ALSA snapshot'ının kurulu olduğunu gördüm. Şimdi yeni çekirdeğin olanı kurdum. Eğer olursa tamam diyebilirim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Ocak 2011 - 17:50:36

Evet doğru kendi çekirdeğimiz için olanı indirmemiz lazımmış. Fakat bu targa-dig ile alakalı mı onu anlayamadım diyebilirim. Ayrıca çekirdek ile ne alakası var onu da çözemedim. Neyse konu kapanabilir.