[Çözüldü] ubuntuyu açamıyorum

Başlatan ilhanozdamar, 04 Şubat 2011 - 16:58:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ilhanozdamar

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23542.0 burdaki hatanın aynısını yaşıyorum fakat bir türlü düzeltemiyorum ubuntuyu kurtarma modunda açamıyorum bir türlü yardımcı olursanız sevinirim ubuntuya geçeli 2-3 gün oldu ama bir türlü adam gibi kullanamadım ama bu hatalara inat öğrenecem  :)

ekremsenturk

Şifre ekranına kadar gelebiliyorsan, açılış seçeneklerinden Gnome açılışı olarak seçebilirsin ve sorunlarını düzeltebilirsin. Muhtemelen görüntü ayarların bozulmuştur. Sürücüleri aktiv etmen gerekebilir. System/Yönetici/Hardware Drivers yolunu takip ederek devre dışı kalan sürücüyü aktiv hale getirebilirsin.

ilhanozdamar

tam olarak dediğinizi anlamadım cahilliğimi maruz görün ama  ben bilgisayarı açar açmaz siyah ekran geliyor ve benden giriş yapmamı istiyor kullanıcı adımı ve şifremi giriyorum ama bir türlü masaüstüne geçemiyorum kurtarma modunda da nasıl başlatılır bilmiyorum çünkü bende hiç ubuntu ekranı felan gelmiyor direk packard bell ekranı geliyor ve karşıma birden siyah ekran çıkıyor

bytan

Kullanıcı adın ve şifreni yazdıktan sonra oturum açıldığında startx yazabiliyor musun? Yazıyorsan sonuç ne oluyor? O başlıktaki öneriyi kurtarma kipi yerine açtığın bu oturumdan da gerçekleştirmeye çalışabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

zeitgeist

Temiz kurulum sonrası mı oldu bu?

Açılış esnasında shift tuşuna basılı tutarsan grub ekranıyla karşılaşman gerek. Oradaki menüden recovery mod ile açabiliyorsan, ilk mesajında verdiğin bağlantıdaki önerileri uygulamaya çalış. Olası hata çıktılarını buraya aktarabilirisin.

Not: @bytan yanıtlamış.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ilhanozdamar

efendim ilginiz için çok teşekkür ederim artık açabiliyorum fakat malesef hala çözünürlük düşük her yolu denedm fakat bir türlü yapamadım

bytan

Çözünürlük için kullandığın ekran kartına ait bölüme giderek gerekirse sürücü kurulumunu yapabilirsin. Buna rağmen çözünürlük sorunu devam ederse forumda xorg.conf dosyası düzenlenerek çözünürlük elde etme yöntemleri mevcut.

Açılış sorunun çözüldüğü için bu başlığı kapatıyorum. Çözünürlük sorununu çözemezsen ilgili bölüme konu açıp yaptıklarını anlatabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST