wireless bağlantı sorunu

Başlatan ssakal88, 09 Şubat 2011 - 02:59:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ssakal88

merhabalar hem forumda hem de ubuntuda(son sürüm) yeniyim yükleme aşamaları basit geçti ancak bir sıkıntım var netbook um(lg x130) evdeki internet bağlantımı görüyor şifremi giriryorum ancak bağlanamayıp yeniden şifre soruyor bu yüzden hala internet bağlantım yok.wpa_supplicant hakkında birşeyler okudum ancak nereden bulabilir ve nasıl yükleyebilirim o başlıkta bunlar söylenmemiş yardımcı olursanız sevinirim.bu arada bahsedilen bu kodun
lspci

sonunda şu yazılar çıkıyor

[t
samet@samet-X130-A-ASB6TT:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Mobile 945GME Express Memory Controller Hub (rev 03)
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Mobile 945GME Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:02.1 Display controller: Intel Corporation Mobile 945GM/GMS/GME, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation N10/ICH 7 Family High Definition Audio Controller (rev 02)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 1 (rev 02)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation N10/ICH 7 Family PCI Express Port 2 (rev 02)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #1 (rev 02)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #2 (rev 02)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #3 (rev 02)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB UHCI Controller #4 (rev 02)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation N10/ICH 7 Family USB2 EHCI Controller (rev 02)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev e2)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GBM (ICH7-M) LPC Interface Bridge (rev 02)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 02)
00:1f.2 SATA controller: Intel Corporation 82801GBM/GHM (ICH7 Family) SATA AHCI Controller (rev 02)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation N10/ICH 7 Family SMBus Controller (rev 02)
01:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
02:00.0 Network controller: RaLink RT3090 Wireless 802.11n 1T/1R PCIe
samet@samet-X130-A-ASB6TT:~$

d]

if

@ssakal88, Ubuntu'yu taze mi kurdunuz? Giriş şifresini girip denediniz mi? Kurmadan önce canlı cdden başlatıp denediniz mi? Ubuntu internet bağlantılarının güvenliği için kullanıcıdan ağlara bağlanabilinmesi adına bir şifre atamasını ister. Canlı cdden Ubuntu'yu denerken ağa bağlanmadan önce girdiğiniz şifreyi hatırlıyor musunuz?

ssakal88

usb den kurulum yaptım en başından bu yanada aynı şifremi girip durdum başka bir şifre denemedim...dediğim gibi ubuntuda yeni olduğumdan yeterli şekilde açıklayamıyor olabilirim ama anladığım kadarıyla çok sık rastlanan bir durummuş tam çözümü ne anlayamadım :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Şubat 2011 - 23:59:35

kendi kendime bir çözüm bularak sorunu aştım...wpa2 olan internet şifremi wep olarak ayarlayınca ubuntu da gördü ancak kesin bir çözüm değil...

heartsmagic

Evet kesin bir çözüm değil ve bazı kartlarla çözüm bulamıyoruz ne yazık ki. Sende durum böyledir demiyorum fakat ara ara bu gibi tutarsız durumlar yaşadığımız doğrudur. Ne yazık ki üreticilerin desteği bizler için hâlâ %100 değil. Ağ yöneticisi yerine Wicd kurup dener misin bir de?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ssakal88

synaptic package manager dan birşey yüklemek istediğim an internet bağlantısı kesiliyor):yüklemenin başka bir yolu var mı acaba Wicd i...birde yeri burası değil galiba ama ilk kez ubuntu deniyor olmam nedeniyle anlayışınıza sığınarak bir kaç tane temel sorunuma çözüm arıyorum.
1-burada bahsettiğim konu synapticden birşeyler indirememe ve update yapamama sorunum
2-kurulum yaparken de internet bağlantısı sağlayamadığımdan video mp3 gibi multimedia özelliklerinden yararlanamamam ve yine aynı sebeple 3. parti yazılımları ile türkçe paketini yükleyememem
3-bilgisayara shut down dediğimde arka plan görüntüsünün takılı kalması ve güç düğmesinden kapatmak zorunda kalmam

bu 3 konuda yardımcı olabilecek birileri çıkarsa sevinirim çünkü oyun oynamak dışında tamamen ubuntuya geçmek istiyorum ancak şu ana kadar ki durum pek iç açıcı değil):

sema

@ssakal88, yani genel sorunun internete tam anlamıyla bağlanamamak. 3. sorunu bilgisayar (ya da Ubuntu) kapanmıyor anahtar kelimeleriyle aratırsan önerebileceğimiz genel şeylerle karşılaşırsın.

Bağlantıyı sağlamışsın, bir de forumda DNS değiştirme gibi konulara göz atar mısın, ayrıca bağlantını yeniden gözden geçirebiliriz;

sudo pppoeconf

Wicd'i de internet bağlantısı olmadan şuradan .deb paketi olarak yükleyebilirsin (Ubuntu sürümüne uygun olanı);

http://packages.ubuntu.com/search?keywords=wicd
susema

ssakal88

Bahsettiğiniz kodun sonunda yanıt olarak not connected Sorry, I scanned 2 interfaces, but the Access Concentrator of your provider did not respond. diye başlayan yanıt ortaya çıkıyor.

dnsleri değiştirdim ancak herhangi bir çözüm yaratmadılar.

ve indirdiğim wicd paketine tıklayınca da tıklanması gereken install yeri bir türlü tıklanabilir olmuyor..

heartsmagic

Wep ile bağlanınca da sıkıntı oluyor mu şu an?

ssakal88

bu bahsettiklerimin hepsi wep li hali zaten wpa2 ile hiçbir bağlantı sağlayamadım...şu anki haliyle aşırı yavaşta olsa firefox la bağlanabiliyorum ama bahsettiğim diğer sorunlar mevcut...

heartsmagic

Bu durumda @sema'nın söylediği gibi Wicd'i haricen kurmayı dene:
http://packages.ubuntu.com/maverick/wicd

Eğer Wicd'i kurmak çözüm olmazsa kart üzerinden bir araştırma yapmak gerekecek. Çözüm bulunur mu bilemiyorum ama.

Yiğit Ateş

Daha önce aynı sorunla karşılaşmıştım, Ralink'in sitesinden RT3090 için işletim sistemi mimarinize göre uygun sürücüyü indirip kurmanız gerekli. Tabii bağımlılık olarak bazı geliştirme paketlerini kurmak gerekiyor öncelikle (build-essential, devscripts ve cdbs paketleri). Önce bir kablolu bağlantı şart :)