[Çözüldü]Uygulama Yükleme (Apt-.get hatası)

Başlatan Warlord, 31 Ocak 2011 - 22:23:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Warlord

Arkadaşlar 1-2 gün önce wine yüklerken ekrana şöyle * bir şey çıktı ve tamam da diyemiyordum. Bende kapattım.
[IMG]http://www.hizliupload.com/img/25239659187800369603.png[/img]
Ardınadan ubuntu yazılım merkezinden bi program yükelemeye çalıştığımda aşağıdaki hatayı verdi.
ÜSTESİNDEN GELNİMEYECEK BİR SORUN OLUŞTU
Yazılım kurmanızı/kaldırmanızı sağlayan ve diğer paket yönetim görevlerini gerçekleştiren aptdaemon yazılımında bir programlama hatası var gibi görünüyor. Lütfen bu hatayı http://launchpad.net/aptdaemon/+filebug bağlantısında bildirin ve yeniden deneyin.
Ayrıntılar:
Traceback (most recent call last):
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 769, in simulate
    return self._simulate_helper(trans, status_path)
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/aptdaemon/worker.py", line 948, in _simulate_helper
    return depends, status, self._cache.required_download, \
  File "/usr/lib/python2.6/dist-packages/apt/cache.py", line 218, in required_download
    pm.get_archives(fetcher, self._list, self._records)
SystemError: E:I wasn't able to locate file for the ttf-mscorefonts-installer package. This might mean you need to manually fix this package.

Bu sefer terminalden denedim. Şöyle bir hata verdi:
E: /var/lib/dpkg/lock kilit alınamadı - open (11: Özkaynak geçici olarak kullanılamaz durumda)
E: (/var/lib/dpkg/) yönetim dizinini kilitlenemiyor, başka bir işlem tarafından kullanılıyor olmasın?

Bende restart attım. Belki düzelir diye ve terminale girdim tekrar, uygulama yüklemeye çalıştığımda şu hatayı verdi:
E: dpkg engellendi, sorunu düzeltmek için elle 'sudo dpkg --configure -a' komutunu çalıştırmalısınız.
Bende dediği gibi komutu çalıştırdım.
Sonra uygulamayı yükelemeye çaılıştım tam yükelemeye başlıyor paketler okunuyor falan diyor ve ilk baştaki resime dönüyor. Ben yine çıkıyorum. Aynı sorunlar böylece tekrar ediyor. Döngü oluşuyor.
Acaba sorunum nedir?

Yardımcı arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

DoGuKaN

Tab tuşuna basarak tamam'ın üstüne gelip Enter tuşuna basmayı denediniz mi?  :) Hatalar da paketin kurulumunun yarım kalmasından dolayı kaynaklanıyor.

Warlord

Alıntı yapılan: DoGuKaN - 31 Ocak 2011 - 22:27:04
Tab tuşuna basarak tamam'ın üstüne gelip Enter tuşuna basmayı denediniz mi?  :) Hatalar da paketin kurulumunun yarım kalmasından dolayı kaynaklanıyor.
Galiba oldu. O işlemi tamamladı.
Cahilliğin gözü kör olsun. :D
Bir tek tuş için onca uğraştım. :D
Meğer sonuç çık basitmiş. :D
Teşekkürler.