Midnight Commander Dosya Kopyalama

Başlatan maydin95, 25 Ocak 2011 - 21:54:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

Arkadaşlar biraz bakındım da Midnight Commander hakkında bir belge bulamadım. Şimdi Ege Üniversitesindeki SUSE 64 Bit Linux bilgisayar Midnight Commander ile bağlanıyorum. Fakat o bilgisayara kendi bilgisayarım üzerinden dosya gönderemiyorum.

İlk yaptığım şu oluyor: ssh sonra bilgisyar adresini yazıyorum. Sonra da "mc" yazarak MC'yi açıyorum ve o bilgisayardaki dosyaları görebiliyorum fakat bu bilgisayardan kopyalama yapamıyorum. İlle de MC kullanmaya gerek yok başka bir şey ile de dosya gönderebilirim ama nasıl bilemiyorum.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

ebubekirs

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=3744.0  Bu başlık size yardımcı olabilir.

scp var bir de. SUDO'nun 12. sayısında anlatımı mevcut. Bir göz atın isterseniz.

SUDO 12

Sorununuz çözülmezse buradan devam edelim.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

heartsmagic

MC ile kopyalama yapamıyorsun ama neden?
Hata ne?

MC karışık geldi diyorsan:
Üst panel->Yerler->Sunucuya Bağlan
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

maydin95

Benim istediğim kendi bilgisayarımdaki dosyayı karşı bilgisayara kopyalamak. Yaptığım şey aslında şu:
- ssh kullanici@nukleer.ege.edu.tr
- pam_mount password:******
- Last login: Tue Jan 25 21:50:24 2011 from 178.245.150.88
- Have a lot of fun...
- nukleer /home/kullanici> mc

Sonra MC açılıyor ve ben karşıda gördüğüm o bilgisayara kendi bilgisayarımdaki dosyalarımı kopyalamak istiyorum ama böyle bir şey bulamadım. Verdiğiniz bağlantıyı okudum da Egenin ip adresini falan ne yazacağım bilmiyorum. Sunucuya bağlanı da kullanamadım kapı falan yazıyordu ne olduğunu bilmediğimden. Eğer bu iş Sunucuya bağlan ile olacaksa oradan bağlanmaya çalışsak iyi olur.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

ebubekirs

Yerler > Sunucuya Bağlan

Hizmet Türü: SSH
Sunucu: nukleer.ege.edu.tr
Kapı ve Dizin boş kalabilir.
Kullanıcı İsmi: Kullanıcı adı

Bu şekilde girerken şifreyi de isteyecek. Daha sonra dosyalara ulaşabilirsiniz.

Not: Bir adresin IP numarasını öğrenmek istediğinizde ping kullanmanız yeterli. Örneğin terminalden ;
ping nukleer.ege.edu.tr

yazmanız yeterli. Karşınıza IP numarası gelecektir. İşlemi bitirmek için Ctrl-c yapabilirsiniz.

Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

maydin95

Şu hatayı alıyorum:
"sftp://baydin@nukleer.ege.edu.tr/" konumu gösterilemiyor
Giriş yapılırken zaman aşımına uğradı

Acaba sunucu SUSE 64 Bit olduğu için mi uzaktan bağlantı yapılamıyor. Çünkü uçbirimden rahatça girebiliyorum.

heartsmagic

Bizim yöntem neden zaman aşımı sorunu yapıyor acaba? SSH olarak denedin değil mi?

Sen MC'yi ters kullanıyorsun. Kendi kullandığın sisteme önce mc kur, ardından aç. Right bölümüne tıkla ve "Shell link" kısmını kullan. Makine ismi olarak baydin@nukleer.ege.edu.tr giriş yap, ardından alt siyah bölmede sana sorulacak olan parolanı gir. Haliyle girerken görünmeyecektir. Ardından sol taraf senin sistemin, sağ taraf ise karşı sistem olacaktır. TAB ile paneller arasında geçiş yapabilirsin.

maydin95

Evet artık diğer bilgisayara dosya kopyalayabiliyorum ama biraz daha alıştırma yapmam gerek. Eğer aşamadığım bir şey olursa burada söylerim. Şimdilik konu kapanmasa iyi olur. Eğer tamamen kullanabilirsem yazılımı kapanabilir derim. Çok teşekkür ederim.

Ayrıca karşı bilgisayara başka ve daha kolay bir yolu yok mu merak ettim.

heartsmagic

Daha kolay yolu söylediğim üzere Yerler menüsü altından bağlanmaktır. Orada tüm ayarlar doğru ve tamamsa rahatlıkla bağlanabiliyor olman lazım.