Kubuntu kurulumda HDD'yi Görmüyor :(

Başlatan Gopca, 26 Ocak 2011 - 19:12:30

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gopca

Uzun bir aradan sonra yeniden linux kullanıcısı olmak istedim ve bugün kubuntu 10.10 indirdim ancak kurmak istediğimde hdd bir türlü görmüyor. HDD eski bir sata seagate 250 gb :(( eskiden bu hddye yüklemiştim ama şimdi neden görmüyor anlamıyorum..

Not: 64bit olanı yüklemeye çalışıyordum... iso kontrollerini yaptım değerler birbirini tutuyordu... Ayrıca hdd windows ortmında çalışıyordu özellikle biçimlendirdimki temiz olsun diye ama şans işte...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Ocak 2011 - 19:56:13

çok tuhaf disk bölümleme öncesinde kurulum için gerekli olan 2.4gb hdd alanına OK veriyor ama hdd yok görünüyor :(

heartsmagic

Bu disk sistemdeki ikinci disk mi? Eğer değilse üzerinde Windows 7 gibi bir işletim sistemi kurulu mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Gopca

tüm hddleri çıkarttım yalnızca kubuntu yükleyeceğim hdd bağlı bilgisayara... içi tamamen boş ve formatlanmış şekilde

badhero

Canlı CD ile açıp
fdisk -l
çıktısını paylaşır mısınız?

Gopca

hiç birşey vermedi...

ubuntu@ubuntu:~$ fdisk -l
ubuntu@ubuntu:~$

aynen böyle oldu.... Disk Utility kısmından hdd görünüyor hatta format attım ama kur diyince hdd ortada yok...

sem

sudo fdisk -l

olarak deneyip, şifreniizi girin... Şifre ekranda gözükmeyecektir (güvenlik nedeni ile)... Siz doğru yazdığınıza emin olup enter'a basın...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

DoGuKaN

Benzer bir sorun arkadaşım Jolicoloud kurmaya çalışırken olmuştu. Sonra fdisk çıktısından anladık ki 2 bölüm olduğunu zannettiği harddiskinde 5 bölüm varmış (içinde adını daha önce hiç duymadığım disk biçimleri bile vardı). Sizin sorununuz da benzer birşey olabilir  :)

Gopca

Disk /dev/sda: 250.1 Gb, 250059350016
255 heads,63 sectors/track,30401 cylinders
Units =cylinders of 16065 *512 = 8225280
Sector size (logical/physical): 512byte/512byte
l/O size (minimum/optimal): 512 byte/ 512 byte
Disk identifier :0x0000000

Disk /dev/sda doesn`t contain a valid partition table

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 27 Ocak 2011 - 20:17:25

Kusura bakmayin cep telden ancak bu kadar hizli yazabiliyorum

sema

Bölüm ayrılmamış bölüm olarak gözüküyor, yani bölümlendirilmemiş. CanlıCD'yi çalıştırıp önce Gparted ile yeni bir bölüm oluşturmalısın ya da Sistem >> Yönetim >> Disk Aracı ile de bölüm oluşturmayı deneyebilirsin.
susema

Gopca

Gpartta create partition olarak ne seceyim ?

msdos
aix
Amiga
Bsd
Dvh
Gpt
Mac
Pc98
Sun
Loop

sema

Bunlar ne ya :) ext4 ext3 ntfs'ler yok mu? Bir de Gparted değil mi, Gpartta nedir bilmiyorum. Eğer yanlışlıkla yazmışsan, gpt olarak dener misin ilk etapta, olmadı msdos deyip devam et, bakalım ne olacak.
susema

Gopca

badhero

canlı cd ile internete bağlanamıyor musunuz?

Gopca

usb wireless oladuğundan tanımıyor :) neyse ben pes ettim... anlamadığım nokta şu? Elimdeki tüm HDD'leri pcye bağladım ve kurulumu çalıştırdım disk bölümleme bu sefer ekrana geldi ama işin en tuhaf tarafı 2 adet 250gb seageta sata2 hdd ekranda görünmedi... yalnıca 500gblik wd sata2 hdd ekranda görüntülendi...

Merak ettiği ubuntu hdd mi seçiyor? nasıl bir iştir anlamadım... artık 250gbye win7 kurup 500lük hdd'nin içindekileri diğer hddlere aktarıp 500lük hddye kuracağım...

guestwho

@Gopca, sistemi canlı cd ile başlattıktan sonra açılış ekranında "F6" ya basıp çekirdek parametrelerine şunu eklemeyi denesene:

pci=nomsi
You want weapons? We're in a library. Books are the best weapon in the world. This room's the greatest arsenal we could have. Arm yourself!

Gopca

yok işe yaramadı...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Ocak 2011 - 18:28:11

anlamadığım nasıl olurda görmez yaaa... oda hdd buda hdd 500gb görünürken neden 250gb görünmüyor :(

kabloda sorun vardır dedim 500gb'nin kablosunu 250'ye taktım yine aynı :( biosta sorun vardır dedim eski biosu yükledim sorun yok... Biostan hdd türü IDE yaptım olmadı AHCI yaptım yine olmadı Disable yaptım yine olmadı... Sorun nedir çözemedim gitti...

İçinde veri olan 250GB'yide görmedi sıfır biçimlendirdiğim 250Gb hdd'yide görmedi... işin komik tarafı ben bu hdd'lere daha önceden pardus yükleyebilmiştim hatta ubuntu kurmuştum ve buraya üye olup destek bile almıştım :(

heartsmagic

Kurabildin mi Kubuntu'yu? Ya da hâlâ uğraşmayı düşünüyor musun?

Gopca

Kubuntu çok aşırı bir şekilde bilgisayarı ısındırıyor, laptopun şarjını taktığımda kendiliğinden kapanıyor, birde gnome, kde'ye göre masaüstü açısından daha temiz ve düzenli geldiğinden Ubuntu kurmayı tercih ettim. Bu seferde HDD sorunu çıktı onuda windows yüklü hdd'yi biçimlendirip kurma işlemi ardından sağlıklı bir biçimde kurdum...

Şimdiyse wireless sorunu çıktı eve geçtiğimde kablosuzu şifresiz hale getirip bir deneyeceğim olmazsa artık evdeki laptopun geçici olarak wireless paylaşımını açacağım :) Şuanda laptopa kablolu ters bağlnatı yaptım o şekilde onun internetini masaüstü bilgisayarımada aktardım :) Zaten hanımada rezil olduk :D eskiden bağımsızlık derdim şimdi kabloyla bağımlı yaşıyorum :D

Tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim... Linux artık öyle bir gelişmiş öyle bir güzelleşmişki çarşamba günü bir arkadaşın daha bilgisayarına kuracağım :) Onun laptopta benimki gibi linux yüklerken (ubuntu 8.04, pardus 2009,2010  kubuntu 8.04, mandriva, v.b.) ilk ekranda gidip gelen şeritte takılı kalıyordu... Benim laptop bu sefer sıkıntısız kurdu inşallah onun bilgisayardada sıkıntısız kurarız :)

Packardbell MH-35'e bazı arkadaşlar sıkıntısız yüklemişler darısı başımıza...

heartsmagic

@Gopca, cevabı tam alamadım ancak ben. Kubuntu'yu kurabildin mi sonuç olarak? Çok ısınıyor dediğine göre kurduğunu düşünüyorum. Eğer öyleyse hangi çözüm işe yaradı?

Konuyu etiketlemek ve kapatmak için soruyorum. Kuramadıysan bu şekilde bırakacağım.

Gopca

o hdd'ye kuramadım. elimdeki 2 adet 250gb segeate hdd'ye kurulmadı bende windows ve yedeklerimin olduğu 500gb hddyi formatladım ona kurdum ama ısınma yavaşlık nedeni ile ubuntu kurdum ve oldukça memnun oldum :)

konu çözülmedi ama kilitlenebilir.