Ekran Kartım Çoklu Monitörde Sorun Çıkartır Mı ?

Başlatan Berke, 23 Ocak 2011 - 18:43:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Berke

Merhaba bir öğrenciyim ve Ubuntu'yu 6. sürümünden beri takip ediyordum ancak kurmaya nasip olmamıştı. 10.10 Sürümünü sipariş ettim ve  kurulum yaptım. Ve salı günü rehberlik dersinde film izleyeceğiz.

Bilgisayarım LG R510 , İntel ekran kartı olduğunu biliyorum ama modeli hakkında bilgi sahibi değilim  , Allaha şükür bütün driverlarımı sorunsuz tanıdı.. Ancak salı günü bilgisayarı projeksiyona bağladığımda projeksiyona görüntü gelmezse benim için , daha doğrusu izleyecek 100 kişi için bir bomba olur. Bağlantıyı DVI ile yapacağım. Bİlgisayarımın özelliklerine bakaraktan acaba bir sorun çıkartırmı , yinede girmemi istediğiniz , düzenlememi istediğiniz bir dosya , bir kod vs. varmı ?

Şimdiden teşekkürler..

Projeksiyonu valla modelini tam bilmiyorum , markası epson. Ama sitesinden baktığıma göre buna benziyor ;

http://www.epson.com.tr/Projektorler/Epson-EB-X8e/GOZDEN-GEC-304-RME

Ama modeli buna benzemiyordu , tip olarak bu vardı benzeyen sitesinde.

zeitgeist

İntel, çoklu monitör, projeksiyon biraz uzağımda bu sorular ama burada verilecek cevaplar ne olursa olsun, %100 sorun çıkmaz dense dahi ikinci bir planın cebinde olması daha iyi olmaz mı?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Berke

Windows Kurmak Gibimi :)

Bilgisayarımda ayriyetten orijinal bir windows cd si yok , recovery ile geri yükleyebilirim , recoveryde maalesef bütün harddiski eline geçiriyor ve harddiske bir gizli bölüm oluşturuyor. BU gizli bölüm her bilgisayarın açılışında harddiskin yapısını kontrol ediyor , NTFS dışında bir yapı varsa bilgisayarı açmıyor .. Microsoft ile LG 'nin bir anlaşması..

Windows kurmak dışında başka bir plan göremiyorum maalesef... Windows 'da çoklu monitörün çalışıp çalışmadığını anlamak için Fn+ F7 yapıyordum , ekrana hem ikinci ekran , hem birinci ekran logosu geliyordu işi çakıyordum. Ama ubuntudada oda çıkmıyor , acaba çıkması gerekiyormuda çıkmıyor onuda anlamış değilim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2011 - 19:40:23

Arkadaşlar tekrar mesaj yazdığım için özür dilerim ama çok az vaktim var .. Yardımlarınızı bekliyorum.

Al Arabi

Benim ati 32 MB ekran kartıyla sorun çıkarmadığına göre senin intel ekran kartında da  çıkarmayacaktır. Aslında bunu anlamanın en kolay yolu eğer  yakınında bir tüplü monitör varsa bunu rahatça deniyebilirsin. Bilgisayar kapalıyken monitörü bağla sonra fn+f7 tuşuna basarak bunun çalıştığını gözlemleyebilirsin.

Yiğit Ateş

Donanımları tamamen bilmeden kesin bir yorum yapmak zor maalesef, işi sağlama alın bence. 100 kişiyi birden kızdırmayın :D

Berke

Şimdi HDMI ile test yapıcam , HDMI ile TV 'ye görüntü gönderebilirsem , DVI ile kesin gönderebilirim mantıken :D , Sonuçta ekran kartını düzgün tanımışsa ve hele hele HDMI yı çalıştırırsa , tarihi eser DVI yı kesin çalıştırır.

Ama ben işimi garantiye alıyım , sonra 100 kişinin altında kalmıyayım ,  1 aydır bekliyorlar bu anı :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Ocak 2011 - 22:05:58

Ekleme ; Görüntü yollama başarıyla gerçekleşti , FN + F7 Komutunu girmeme bile gerek kalmadı , TV otomatik buldu benim cihazı , umarım yarın projektörde bu kadar kolay bulur.

Ama sorun var. TV 'ye giden ekran bomboş , ekranda hiçbirşey yok , panel bile yok yukarıda ve aşağıda. Ama dizüstüne giden görüntü ise normal .. TV 'yede aynı görüntüyü yollamak zorundayım  , İki tarafında çözünürlüğünü aynı yaptım ekran seçeneklerinden ama nafile..

zeitgeist

@Berke,

Aslında ben de bilemiyorum 2. plan ne olabilir ama sen öyle 100 kişi falan deyince her ihtimale karşı hazrılıklı olmak gerek diye düşündüm.

Aslında forumda bir kaç defa konuşmuştuk projeksiyon konusunu ve hatırladığım kadarıyla pek sıkıntı yoktu. Yalnızca ara kablonun uzunluğu ya da kısalığından dolayı bir sorun olmuştu sanırım. İstersen forumda projeksiyon anahtarıyla bir arama yap.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Berke

Ekran seçeneklerinden EKranları Yansıt dedim ve böylece iki tarafada aynı ekran görüntüsü gitti onuda aştım ama bundan sonra benim korkum miladdan kalma projektörün benim bilgisayarı tanıyıp tanımayacağı , onun için artık windows kuracağız burdaki bilgileride yedeklicez başka çaremiz yok :)

Ara kablo konusunada baktım ondanda korktum çünkü bizim DVI kablosu baya bir uzun 4-5 metre var nerdeyse , en iyisi iki sistemi kurayım. Hem ubuntuyuda çalışıyormu diye test ederim..

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim.

serkanburda

Büyük ihtimalle sorun olmayacaktır ama siz sonuç her ne olursa olsun buraya da bilgi verin lütfen. Umarım güzel bir sunum olur :)