PHP'de sahte tag kullanmak?

Başlatan kaansef, 07 Kasım 2010 - 10:31:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kaansef

Arkadaşlar bir php sitem(video sitesi.)Buradaki verileri python ile almak istiyorum.Ama programlama açısından daha kolay olsun diye şöyle birşey düşündüm.

Mesela flv adresi,resimi,title'i alıcam.Bunlar için aşağıdaki gibi sahte tag oluşturmak istiyorum.

</flv>flv adresi<flv>
</resim>resim adresi<resim>
</title>title adresi<title>(Bu normal title ile karışmasın diye "baslik" olarak düzeltebilirim.
</süre>süre<süre>

Bu tagleri php'nin görmezden gelmesi için ne yapmam gerekir?Görmezden gelmedeki kastım kod olarak algılayıp hata vermesin.Ama kaynağı göster dediğimde ise bu kodlar çıksın.Fakat şöyle birşey var eğer bu kodları görmezden gelirse bu taglerin arasına istediğim bilgileri yerleştirmemiş olurum.Görmezden geldii için değişkeni bu taglerin arasına yazarsam değişkeni değil değişkenin adını yazdırır.Umarım anlatabilmişimdir.

Şimdiden teşekkürler...
# 28065

canosayan

Chmod bizim işimiz.

barış

CGI/PERL ile mümkündü sanırsam ama çok iyi hatırlamıyorum yanlış yönlendirmiş olmayayım...

sem

Sitedeki bütün verileri PHP kodu içerisine mi gömeceksiniz? Yeni bir video eklendiği zaman mesela kod dosyası mı değişecek, yeni bir taglar silsilesi eklenmesi gerekecek o zaman çünkü... O şekilde takıldı benim kafama.

Bu gönderdiğiniz gibi verileri taglar halinde xml dosyaları gibi saklarsanız ve ona göre bir okuma fonksiyonu yazarsanız, zaten karışma olmayacaktır. Bu şekilde dosyalama yerine tabi veri bilgileri için MySQL de kullanılabilir.

Soruyu mu yanlış anladım acaba ben...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

kaansef

Aslında şöyle açıklayayım:
icerik.php adlı bir dosya var.Bu dosyada player kodları mevcut.admin panelinden video ekleyince o değerler icerik php deki yerlere gidiyolar.İcerik.php dosyasının içeriğinin bir bölümünü koyiyim hatta:

<script type='text/javascript'>
  var s1 = new SWFObject('player.swf','ply','530','400','9','#ffffff');
  s1.addParam('allowfullscreen','true');
  s1.addParam('allowscriptaccess','always');
  s1.addParam('flashvars','file=<?=$flvci?>&logo=<?=ayarcek("PlayerLogo")?>&skin=<?=ayarcek("playerskin")?>&autostart=false');
  s1.write('oynatan');
</script>

buradaki <?=$flvci?> tagini </flv><?=$flvci?><flv> olarak yaparsam aşağıdaki gibi olmasını istiyorum:

</flv>http://falancasite/video/video.flv<flv>

Bu sahte tagde aynen böyle çıkacak.Bu sayede python programına daha kolay yazdırabilicem flv adresi ve diğer bilgileri.Ama php kodlarını görmezse aşağıdaki gibi çıkar diye korkuyorum:

</flv><?=$flvci?><flv>

direk böyle çıkar diye korkuyorum.Yani yazı olarak çıkmasın.O değişkenin içeriği flv taglerinin arasında olsun istiyorum.

Şimdiden teşekkürler...

# 28065

alquirel

Eğer yapılmak isteneni yanlış anlamadıysam @sem0900 arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum. Eğer bir video sitesindeki video bilgilerini çeken bir program yapıyorsanız bunu video bilgileri içeren bir xml dosyası oluşturarak çok daha rahat bir şekilde halledebilirsiniz bence.

Alıntı Yapadmin panelinden video ekleyince o değerler icerik php deki yerlere gidiyolar.

Ben burayı tam anlayamadım, panelden video eklenmesi işlemi içerik.php dosyasının kendisinde mi bi değişikliğe yol açıyor? Yoksa o değerlerin kaydedildiği harici bir yer mi var? Bu ikinci durumda zaten python'a php'yi okutmak zorunda kalmazsınız.

Bir de <?= ?> kullanımı yerine <?php echo ""; ?> kullanımının daha garanti ve güvenli olduğunu okumuştum bir yerlerde sanki...

canosayan

yeni php sürümlerinde short tag kullanımı kalkıyor. <? yerine <?php kullanın.

öte yandan xml yerine json kullanın. javascript ile kullanmak daha kolay.
Chmod bizim işimiz.

kaansef

Şöyle söyleyeyim:

Video ekleyince veritabanına kaydediliyo.Sonra ise izle.php?=1(Bu ilk video)Oradaki 1 videonun idsi.Bunu htaccessle seolamışlar.Videoya girince icerik.php çalışıyo.Yani icerik.php'de bir değişiklik yok.O video'ya göre değişiyo.
# 28065

alquirel

- Python bilmiyorum ama onun da veritabanı erişimi için işlevleri var, bunlara yönelebilirsin

- Eğer kendi siten, kendi sistemin ise pyhton ile icerik.php dosyasını okumak mecburiyetinden kendini kurtarmalısın bence. XML ya da JSON gibi. Daha doğrusu video gösteren dosya ile pythona video bilgisi sağlayan dosyan aynı dosya olmak zorunda değil.

- Eğer başka bir siteden video bilgisi alıyorsan (referansım, htaccessle seolamışlar ifaden, yanlışsam özür dilerim) içerik ayrıştırma konusunda farklı yardımlarımız dokunur belki.

kaansef

@alquirel (referansım, htaccessle seolamışlar ifaden, yanlışsam özür dilerim) bu açıklaman doğru fakat scripti ben yazmadım.Onun için öyle söyledim.Site(Host ve domain.)bana ait fakat scripti başkası tarafından yazılmış.Bunun için böyle söyledim.Sende haklısın ama.Bende öyle görsem scripti benim yazdığımı düşünürdüm.
# 28065