out of disk

Başlatan tanaynet, 25 Ocak 2011 - 19:54:15

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tanaynet

Grub'da bu hatayı alıyorum ubuntu karmic'i açmaya çalıştığımda.Windows xp 'de kayıp dosyalar var diyor ve açılmıyor.Yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler..

Disk /dev/sda: 160.0 GB, 160041885696 bytes
255 heads, 63 sectors/track, 19457 cylinders
Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Disk identifier: 0xbeacbeac

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/sda1 * 1 8355 67111506 7 HPFS/NTFS
/dev/sda2 8356 12828 35929372+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda3 12829 16176 26892810 7 HPFS/NTFS
/dev/sda4 16177 19457 26354632+ 5 Extended
/dev/sda5 16177 19316 25222018+ 83 Linux
/dev/sda6 19317 19457 1132551 82 Linux swap / Solaris

zeitgeist

Grub da Windows'u seçtikten sonra diyorsa bu hatayı, Wiondows ortamında bir sorun olsa gerek.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

tanaynet

out of disk hatasını ubuntu veriyor .windows missing file hatası veriyor

sema

Sorunu pek anlamadım. Wubi mi bu? Değil gibi gözüküyor ama XP'de kayıp dosya demesi kafamı karıştırdı, bağlantıyı kuramadım. Değilse şayet yeniden grub kurulumu öneririm sanırım. Forumda mevcut. Bir de aniden mi oldu bu,durduk yere?

Ek: Yazarken iki ileti gelmiş.
susema

tanaynet

Xp ve ubuntu 2 ayrı sistem.Dosya kopyalıyordum bu sırada ubuntu takıldı ve res attığımda out of disk hatası vermeye başladı ubuntu.Grub'u baştan kurdum ama bi işe yaramadı.Cd'den açtım ubuntuyu'' disk has many bad sectors hatası'' veriyor bunla bi ilgisi olabilir mi acaba

bytan

Adım adım bize ne olduğunu anlatabilir misin? Karşına grub menüsü mü gelmiyor? Yoksa grub menüsü geldikten sonra windows'u seçtiğinde mi hata alıyorsunu? Ubuntu'yu seçtiğinde hata alıyor musun?

Sondan bir önceki iletin gözümden kaçmış. İki tarafta da sorun varsa, disk bütünlüğünü kontrol etmekle işe başlayabilirsin. Gerekirse canlı cd ile diskini sisteme bağlamadan bir fsck yürütüp duruma bak.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

tanaynet

grub menüsü geliyor.Ubuntu'yu seçince ''out of disk'' hatasını alıyorum,açılmıyor ubuntu.windows'u seçince biraz bekledikten sonra ''missing system file''diyor ve o da açılmıyor.windows önemli değil ubuntuyu açsam yeter.

bytan

10.04 sonrası için bu böceğin giderildiği belirtilmiş.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/477430
http://sourceforge.net/apps/mediawiki/bootinfoscript/index.php?title=Boot_Problems:write
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/grub2/+bug/439784

Geçici çözüm olarak grub ekranında alttaki satırı silerek veya önüne # karakterini koyarak duruma bakabilirsin:

Alıntı Yap
if  [ -n \${have_grubenv} ]; then save_env recordfail; fi

Satırları görebilmek için grub ekranında shift'e ve e tuşlarına basabilirsin. İşlemi yaptıktan sonra ctrl+x ile kaydedip çıkarsın.

Veya canlı cd ile ubuntu'nun kurulu olduğu bölümdeki /etc/grub.d/10_linux dosyasında
bu düzenlemeyi yapıp sonrasında update-grub yürütmelisin. Tabii bunun için chroot yapman veya yeniden grub2 kurulumu başlığına dönmen gerekebilir.

Ayrıca emin olmak için grub menüsünü kontrol eden grub.cfg dosyasındaki uuid değerleriyle canlı cd ile göreceğin uuid değerlerinin eşleşip eşleşmediklerine bakabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ekremsenturk

Ubuntu'yu bir Mantıksal disk bölümüne kurmuşsun. Sda4'ü iptal et (sil) ve yeni bir bölüm oluştur ve Ubuntu'yu sadece tek bir bölüme kur. Yeni bölüm bir birincil bölüm olmalı. 1 GB ve üstü RAM'ın varsa, SWAP bölümüne gerek yok.

tanaynet

Alıntı yapılan: ekremsenturk - 25 Ocak 2011 - 22:26:01
Ubuntu'yu bir Mantıksal disk bölümüne kurmuşsun. Sda4'ü iptal et (sil) ve yeni bir bölüm oluştur ve Ubuntu'yu sadece tek bir bölüme kur. Yeni bölüm bir birincil bölüm olmalı. 1 GB ve üstü RAM'ın varsa, SWAP bölümüne gerek yok.

yazdıklarınızı yeni gördüm format attım son çare olarak ama gene mantıksal bölüme kurdum ne fark oluyor acaba birincil ile ?Ayrıca, 69Gb'lık swap bölümü yapmıştım kurarken.Kurulumdan sonra bu bölümü sildim ama buraya yeni bölüm oluştururken hata veriyor . ''disk has many bad sectors'' hatası var bunla bi ilgisi olabilir mi ?teşekkürler

Yiğit Ateş

Mantıksal ya da birincil bölüme kurmanız arasında bir fark yoktur, oraya takılmayın. 69 gb takas alanı mı :D Diskte bad sektör oluşmuşsa hata onunla ilgili olabilir, eğer öyle ise o diskten bir daha hayır gelmesi zor. Çalışan cd ile sistemi açıp Disk Utility aracıyla bir smart test yapın diske. Bad sektör varsa orada çıkar.

tanaynet

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 25 Ocak 2011 - 23:33:32
Mantıksal ya da birincil bölüme kurmanız arasında bir fark yoktur, oraya takılmayın. 69 gb takas alanı mı :D Diskte bad sektör oluşmuşsa hata onunla ilgili olabilir, eğer öyle ise o diskten bir daha hayır gelmesi zor. Çalışan cd ile sistemi açıp Disk Utility aracıyla bir smart test yapın diske. Bad sektör varsa orada çıkar.

Kurtardım sonunda o bölümü de ama fat (32-bit version) oldu fark etmez heralde ? 

edit: etmiyor heralde dosya kopyalamada bi sorun çıkmadı . Teşekkürler yardımın için.