java sorunu

Başlatan ramazan2602, 09 Mart 2011 - 23:37:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ramazan2602

arkadaşlar mynetteki okey oyununu oynuyorum daha önce bir problem yoktu bugun girmeye çalışıyorum Java 6 eklentisi eski olduğu için engellendi diyor
eklentiyi güncelle dediğim zamanda javanın sayfasına atıyor .bin uzantılı bir dosya indiriyorum burda kalıyorum daha fazla ilerleyemedim :)

Sun java kurulu yazılım merkezinden kurmuştum bugünkü hatadan sonra
openjdk ilede denedim onda oyun hiç açılmıyor
yardımcı olursanız sevinirim

matrax_41

Open jre ile mynet oyunlarında sorun oluyor. Open-jre'yi kaldırın ve sun-java6-plugin paketini kurun.

ramazan2602

sun-java6-plugin kuruluydu zaten bende o şekilde yazdığım uyarıyo veriyor

matrax_41

Java'yı kendiniz kurmayı deneyebilirsiniz. Forumda anlatımı bulunuyor.

heartsmagic

dpkg -l | grep sun-java6 komutu ne döndürüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ramazan2602

ii  sun-java6-bin                         6-15-1                                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
rc  sun-java6-jdk                         6-15-1                                          Sun Java(TM) Development Kit (JDK) 6
ii  sun-java6-jre                         6-15-1                                          Sun Java(TM) Runtime Environment (JRE) 6 (ar
ii  sun-java6-plugin                      6-15-1                                          The Java(TM) Plug-in, Java SE 6

heartsmagic

Kullandığın Ubuntu sürümü nedir? Sürüm bilgileri tam çıkmamış ancak yanlış görmüyorsam 6-15 civarında bir sürüm görünmekte. Normal şartlar altında Maverick için Partner depolarında 6-24 isimli sürüm bulunuyor, bunun sende kurulu olması lazım.

ramazan2602

bytan

@heartsmagic'in belirttiği partner deposundaki sürümü kurup durumuna tekrar bakabildin mi?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

6-24 Lucid depolarında var mıdır bilemiyorum. Elle kurulum gerekebilir bunun için.
.bin uzantılı dosyaların nasıl çalıştırılacağı forumda anlatılıyor aslında. Hatta Java için de bir anlatım var:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,14165.msg173114.html#msg173114

Bu 64bit için. Sende sadece isim değişecektir.