[Çözüldü]Masaüstü yüklerken çıkan hata

Başlatan burdem, 12 Ocak 2009 - 05:51:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

burdem

Merhaba,
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır. Ubuntu 8.10 kullanıyorum. Gnome yerine KDE kullanmaya karar vermiştim, denedim fakat anlamadığım bir hata aldım. Compiz Fusion denemek istedim ve az önce yine aynı hatayı aldım. Aynen yazıyorum :

E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Reading extended state information     
Initializing package states... Done
E: Could not get lock /var/lib/dpkg/lock - open (11 Resource temporarily unavailable)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

Acemi olduğum için ne yapmam gerektiğini ve daha doğrusu nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum. Şimdiden teşekkürler.

edit : sudo rm /var/lib/dpkg/lock ile sorunumu çözdüm, kirlilik yarattığım için özür dilerim
long live rock n roll

heartsmagic

Bunun sebebi aynı anda birden fazla kurulum yöneticisi çalıştırmaktır. Örneğin Synaptic açıkken apt-get ile işlem yapmak gibi. Her yönetici kendisi çalıştığı anda sistem bu lock dosyası ile diğer yöneticinin çalışmasını engeller. Bir yöneticiyi kapatmak çözüm olabileceği gibi bu lock dosyasını silmek de çare olabilir. Fakat diğer yöneticiyi yapatmak her zaman daha kolay olacaktır. Eğer bir yönetici açık değilse ve hâlâ bu hata alınıyorsa son çare olarak lock dosyası silinebilir.

Forumda gerekli kelimeler aratıldığında birçok çözülmüş başlığa ulaşılabilir. Bu başlık da çözüldüğüne göre kapatabiliriz. Bu arada ilk iletinle beraber soru sorup, ardından kendi çözümünü paylaştığın, bunun da ötesinde kendi başlığını [Çözüldü] olarak etiketlediğin için teşekkür ediyorum @burdem.

Not: Başlığı daha uygun bir yere taşıyorum. 
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.