[Çözüldü] Klavye Sorunu

Başlatan yusuf_dilek, 19 Ocak 2011 - 00:40:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yusuf_dilek

Merhaba arkadaşlar üzerinde ubuntu 10.04 kurulu olan dizüstü bilgisayarımı bir arkadaşıma kısa bir süreliğine ödünç vermiştim fakat o compiz'in alevle yazı yazma eklentisiyle uğraşırken shift tuşuna 30 saniyeden uzun basmış.Geldiğimde klavyem çalışmıyodu.
İşin garibi şuki sisteme giriş yaparken kullanıcı adı ve şifremi rahatlıkla yazabiliyorken sisteme girdikten sonra klavyemin iptal olması.
Bu mesajı şu an aynı bilgisayar üzerinde windows platformundan gönderiyorum klavyem sağlam donanımsal bir problem yoktur.
Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim

zeitgeist

Sistem>Tercihler>Klavye uygulamasına bakınmışsındır herhalde?

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

yusuf_dilek

ordaki seçeneklerin hepsinide tek tek değiştirip denememe rağmen hiç bir sonuç elde edemedim
sistem açılıp giriş yapdığım anda klavyem iptal oluyor
acaba compizi devre dışı bırakırsam değişen birşeyler olurmu yoksa sistemin genelinden kaynaklanan bir sorunmudur?

zeitgeist

Compiz ile ilgili olacağını sanmıyorum ama yine de denemekten zarar gelmez.

Klayve düzeninde yaptığın değişikleri kayıt edebildiğine emin misin? Şu başlıkta klavye düzeniyle ilgili konuşmuştuk, doğrudan senin sorununla ilgili olmayabilir ama en azından klavye seçeneklerinde nasıl değişiklikler yapabileceğini, hangi ayarları kontrol etmen gerektiğini ...v.b bilgileri edinebilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=24412.0
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Klavye tercihlerinden Erişebilirlik seçeneklerini iptal etmeyi dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yusuf_dilek

Cevaplayan arkadaşlara çok teşekkür ederim, Sorunu erişilebilirlik seçeneği altındaki yapışkan tuşları iptal ederek çözdüm ve sonunda windowstan kurtulup ubuntuma tekrar kavuştum yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun