64bit en son yenileme

Başlatan okkadiroglu, 19 Ocak 2011 - 11:44:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okkadiroglu

Merhaba,

Az önce AMD64 makineme Ubuntu 10.04LTS için en son yenilemeyi yaptım. Sabah ekranda update manager uyarısı vardı, ben de yenileme işlemini başlattım. Hatırlladığım kadariyle Google-Chrome ve ilgili bir paket ve üç tane daha paket yüklendi. Yeniden başlatma gerektiği söylendi ve yeniden başlatıktan sonra bir daha kullanıcı olarak giremedim. Şifremi verince ekran değişiyor ve az sonra tekrar giriş ekranı geliyor. Alt-Cntl-F1 ile ekran açıp kullanıcıma girebilyorum. Yani şifrem doğru. Fakat grafik ekrandan kullanıcı olarak giremiyorum. Yeni bir kullanıcı açtım aynı sorunlar onda da oluyor. Sanırım yenileme sonucu bir şeyler bozuldu. Nasıl düzeltebilirim?
O.K.Kadiroğlu

sem

Ctrl + Alt +F1 ile giriş yaptığınızda

startx

komutunu verip hata yakalayabilirsiniz.
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

okkadiroglu

Yaptım. server çalışıyor, /tmp/.X0lock dosyasını sil diyor, siliyorum fakat startx çalışmıyor.
O.K.Kadiroğlu

sem

Sildikten sonra startx dediğinizde de mi servis çalışıyor deniliyor? Acaba o anda açık olan GDM ile alakası olabilir mi?

sudo /etc/init.d/gdm stop

ile durdurmayı denediniz mi?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

okkadiroglu

Merhaba,

Yenemiyorsan yandaş ol! (İf you can't beat them, join them) felsefesini uyguladım. ;) Hiç bir şekilde grafik ekrana geçemeyince 10.04 LTS'dan vaz geçip 10.10'u yükledim şimdilik sorunsuz çalışıyorum. LTS anlamını da merak eder oldum. :-X Yardımlarınız için çok teşekkürler.
O.K.Kadiroğlu

sem

Daha uzun süre desteklenen sürümlere deniliyor LTS (Long Term Support)...

https://wiki.ubuntu.com/LTS
Burası dünya?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.