gnome default ayarlarını ben atamak istiyorum...

Başlatan yakusha, 13 Ocak 2011 - 01:18:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

gnome masaüstü saçmalamaya başladığında tavsiye edilen şey

terminale git ve şu komutları ver şeklinde...

rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity

bu komutları verince, gnome sonraki oturumda bütün ayarlarını sıfırdan yüklüyor...

çok güzel bir özellik olan bu özelliği ben değiştirmek istiyorum...

standart kullandığım belli ayarlarım var; özetle mac tarzı değil xp tarzı bir şey... bir de fontlar ve kendi uyarladığım temam var...

ayarlar her sıfırlandığında, benim belirlediğim bu ayarlara dönülsün istiyorum...

bunu nasıl yapabilirim...

teşekkürler...
Artık bu forumu kullanmıyor.

eribol

Alıntı Yap.gnome .gnome2 .gconf .gconfd .metacity
Bu klasörlerin yedeğini alıp tekrar gerektiğinde ev dizinine atmanız yeter. Mantık aynı yani. Fontlar içinde .fonts dizininin yedeğini alırsanız iş biraz daha garanti olur.

yakusha

o da bir yöntem, yöntem için teşekkürler...

lakin ben işin mantığını anlamaya çalışıyorum... sistem default ayarları bir yerde tutuyor olmalı ki, silindiklerinde ordan geri yüklüyor... benim amacım o default ayarları manipüle etmek...

ilaveten, tavsiyenizi de dinleyip hemen bu klasörlerin yedeğini alıyorum...

her seferinde tekrar tekrar yapmaktan elbette iyidir.

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

yakusha

pek kolay bir yöntem gibi durmadı... belki bir araç vardır gibi bir düşünceye kapılmıştım... yine de yardımlarınız için teşekkürler...

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST