[Çözüldü] Dosya taşınırken hata oluştu

Başlatan yiitt83, 01 Şubat 2011 - 12:48:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yiitt83

Merhabalar bu gün eski işletim sistemimi kaldırıp yerine linux kurdum,sistemi silemeden once birkaç dosya yedeklemiştim dosyaları tekrar bilgisayarıma kopyalamaya calısırken birkaçında "Dosya taşınırken hata oluştu" uyarısı verdi.Dosyaların bozuk olduğu düşüncesiyle "atla" dedim.Dosyalar şuan çöp kutusunda baska klasore cekmeye calıstıgımda yine aynı hatayı alıyorum fakat çöp kutsunun içinden çalıştırabiliyorum.Forumda bir arama yaptım yetkilerle ilgili olabileceğiyle ilgili bilgiler var ama hala sorunuma çözüm bulamadım yardımcı olabilirseniz sevinirim.

mehmetux

sudo cp /home/kullanıcı_adın/.local/share/trash/files/*.* /home/kullanıcı_adın/Masaüstü
İle çöp kutusundaki tüm dosyaları masaüstüne kopyalamaya çalış.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

yiitt83

"Böyle bir dosya yada dizin yok" uyarısı aldım

mehmetux

sudo cp /home/kullanıcı_adın/.local/share/Trash/files/*.* /home/kullanıcı_adın/Masaüstü
Yanlış yazmışım "Trash" baş harfi büyük olmalı, yukarıdaki gibi denermisin?

yiitt83

hiçbir çıktı yada dosya aktarımı yok

mehmetux

Sorun izinlerle alakalı değil gibi görünüyor. Emin olmak için bu kodun çıktısını alabilir miyiz?
ls -l /home/kullanıcı_adın/.local/share/Trash/files/

yiitt83

çöp kutusundaki klasorlerin isimleri yazdı

mehmetux

Evet ama isimlerin önünde "-rw-r--r--"  benzeri bir kısım olmalı, onu  görmek için istedim o çıktıyı.
Son olarak şunuda deneyelim belki dizin olduğundan dolayı masaüstüne kopyalayamadık.
sudo cp -R /home/kullanıcı_adın/.local/share/Trash/files/* /home/kullanıcı_adın/Masaüstü

sem

cp: omitting directory `/kopyalanacak/dizin'

Gibi bir hata olması gerekirdi o zaman... Bu çıktı yok demiş arkadaş...

Alıntı yapılan: mehmetfun - 01 Şubat 2011 - 13:45:38
Sorun izinlerle alakalı değil gibi görünüyor. Emin olmak için bu kodun çıktısını alabilir miyiz?
ls -l /home/kullanıcı_adın/.local/share/Trash/files/

Bu çıktıyı görmek faydalı olacak gibi... Eşdeğeri;

ls -l ~/.local/share/Trash/files/
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

yiitt83

Suan kalsor masaüstüne aktarıldı fakat açmaya calıstıgımda "erişim haklarına sahip değilsiniz" uyarısı alıyorum.Özelliklerden erişim haklarına baktıgımda "sahibi:root" yazıyor.

mehmetux

Dosya sahibini değiştirmek için

sudo chown kullanıcı_adın:kullanıcı_adın /Masaüstü/değiştirilecek_klasör

İzinler için
sudo chmod -R 755 /Masaüstü/değiştirilecek_klasör

sem

Taşıyacağınız zaman uçbirimden "sudo" komutu ile halledebilirsiniz... "sudo mv....." şeklinde... Uçbirimden halletmek istemiyorsanız;

gksu nautilus

Bu şekilde görsel arayüz ile de taşıma işlemlerini halledebilirsiniz... Doğrudan kullanıcı ile işlem yapmak içinse; "chown" komutunu araştırmanızı tavsiye ediyorum...

Not: Ben yazarken cevap gelmiş..
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

yiitt83

yardımlarınız için teşekkürler,bi süre ellemediğim için oturum kapanmış sifre soruyor makinanın sahibi ben değilim,sifre girildikten sonra önerilerinizi deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 01 Şubat 2011 - 18:16:41

Komutları uyguladıktan sonra erişim izni verildi fakat klasorun içindeki bütün dosya ve klasorler silindi,çöp kutunda da yok.Herhalde geri getirebilme şansım yoktur?

mehmetux

Bu şekilde dosyaların silinmemiş olması gerekiyor, aynı şeyleri kendi bilgisayarımda denedim ve bir sorun olmadı, veri kurtarma konusunda malesef bilgim yok.

yiitt83

Peki,teşekkür ederim yardımlarınız için.