Ubuntu'da tarayıcı destekli online video yayını yapmak (video streaming)

Başlatan mcyegen, 31 Temmuz 2011 - 23:14:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcyegen

Arkadaşlar windows işletim sistemleri gerçekten kısıtlı ve ubuntu'nun bana bu konuda yardımı olacağını düşünüyorum ki uzun bir aradan sonra tekrar ubuntu kullanmaya başlamam biraz da bu yüzden oldu. video yayını yapmak için çok uğraştım fakat windowsta çoğu şey kısıtlı. en son vlc de stream yapmayı başardım fakat firewalldan olmadığına eminim ama niye olduğunu anlamasam da kendi bilgisayarımdan bunu açabilirken diğer bir bilgisayardan açamadım. ki bu yaptığım stream için bi firefox plugini yüklenmesi gerekiyordu ve bu plugin sadece vlc setup dosyası ile yüklenebiliyordu, firefox plugini olarak web'de ayrıyeten bulunmuyordu. benim yapmaya çalıştığım flash yada windows media player destekli bir online video yayını yapabilmek. bunu yaptığımda eminim web'de önemli bir kaynak oluşturabilecegim bunu başkalarının da yapabilmesi için ve ayrıca buna ihtiyacım var arkadaşımla evden eve aynı anda film izlemek istiyoruz, tek yolu da bu.
vlc bu işin altından iyi kalkıyor fakat tarayıcı desteği yok mu yoksa ben mi beceremedim bilmiyorum çünkü o yüklemeyi başardığım plugin bile sadece bende çalıştı. flash destekli online video yayını yapan programlar var * tabi ki ama bunu kendim nasıl yapabilirim en ufak fikrim yok. ubuntu konusunda türkiyede en deneyimli bu topluluk ve bana bu konuda gerçek anlamda yardım edebilecek birileri varsa sizlersiniz. online video yayını ile ilgili nette pek * bir şey yok, sadece webcam yayını yapmakla ilgili bolca site var, hepsi boş.. benim istediğim her bilgisayarın görüntüleyebileceği bi video yayını yapabilmek. bunu başarırsam dediğim gibi hem kendime hem de başkalarına büyük yararı olacağına eminim. yardımlarınızı bekliyorum, bana yol gösterin :)
Hello World!

sem

".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

microanaliz

Biilgisayarları birbirine uzakdan bağlama programları var buradan iki üç gibi durumlar var arkadaşlarına bilgisayarın ıp ver bağlansınlar senin masaüstüne ve hep beraber seyredin.Yada server kur ubuntu da buradan paylaştır...Sosyal ağ paylaşımına yükle videoları adresini ver seyretsinler telif hakları varsa 24 saatten fazla tutma...
MicroAnaliz

mcyegen

yok mesele telif hakkı degil ben bi kitleye yayın yapmak istemiyorum. bi arkadasımla aynı anda aynı filmi izlemek istiyorum. basit bir server kurup videoyu embed yapabilirim html sayfasına ama burada sadece videoyu yayınlamış olurum canlı yayın yapmış olmam. benim yapmaya calıstıgım videoyu kontrol etmek. benim video oynatıcıda gordugumu baskalarının aynı anda gormesi. bu vlc ile oluyor fakat iki tane vlc olması lazım web tabanlı degil yani. bir de 2 vlc ile bile yapamadım port ile alakalı degil ama ona benzer görünüyor sorun yaşanıyor yani. ama flash olsa bütün işletim sistemleri ile uyumlu olacak hiç* bir şey yüklemeden basit bir adobe flash eklentisi ile. adobenin bu konuda yazılımı var fakat ücretli.
@sem0900 senin verdiğin linkerde red5 vardı. daha önce görmüştüm ama o kadar çok uzun süre araştırdım ki boş boş artık başım dönüyordu önemsememiştim olmaz nasılsa diye. şimdi baktım red5 adobe nin flash stream programına alternatif freeware bir yazılımmış. şimdi onu kurmaya calısıyorum ubuntuya. ubuntuda yeni olduğum için biraz sorun yaşıyorum ama sanırım halledebilirim, yapamazsam yardımınızı istemek zorunda kalacağım :) adım adım bu konuya yazıp iyi bir kaynak oluşturmak istiyorum video stream hakkında. çünkü ne türkçe ne de yabancı tam anlamıyla kaynak yok, var olan kaynaklar da yarım yamalak ve kısıtlı özelliklerde bazı programlara bağlı.bilgi elde ettikçe yazacağım onun dışında yardımcı olacak herhangi bir bilgiye açım :D
not: belirtmeyi unutmuşum editliyorum. masaüstü görüntüsünü stream yapacak program mevcut windowsta bunu bulmustum fakat karşı taraftaki arkadaşım bilgisayardan pek anlamıyor yani boyle birşeyi çift taraflı yapmamız mümkün degil ve kendimi geçip diğer kişilere kaynak olmasını istersem bu çalışmanın zaten web tabanlı olmazsa bir anlamı kalmıyor. yani her işletim sisteminde ek program yüklemeden görüntülenebilecek bir canlı video akışı oluşturmak istiyorum. profesyonel kişiler için zor olmasa gerek binlerce milyonlarca canlı tv yayını var internette fakat ben amatör olarak bunu gerçekleştirme hayalindeyim :)
Hello World!

sem

@mcyegen; ek olarak şu konu takıldı kafama, firewall'dan olmadığını düşündüğünüz sorun yani sizin bilgisayarınızdan farklı bir bilgisayarda aynı görüntüyü alamama sebebiniz acaba port açma ile ilgili bir sıkıntı olabilir mi? Dışarıya yayın için olmasa da istemci bilgisayarların bilgisayarınıza bağlanması gereken açık bir port olması gerekiyor çünkü sanırım... Bu konuya dikkat edin derim.

EK: Port açmama nedeni ile basit bir şey ile haftalarca uğraştığımı hatırlıyorum =)=)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

mcyegen

firewall derken aslında onu kastettim daha çok :) çünkü güvenlik duvarını kapadığım zaman zaten bir firewall engeli kalmadı. ek olarak modemin güvenlik duvarı zaten kapalı ve stream olarak 8081 portunu kullanmayı seçtim ayarlardan. zaten modemden hem tcp hemde udp olarak 8080-8081-8082 portlarını açmıştım nolur nolmaz diye :D 80 portunu bile açmıştım yani yeter ki olsun diye ama olmadı. yani windows güvenlik duvarı+modem firewallı+port açma bunların üçünü hallettim bunların dışında engel olabilecek birşey yok sanırım. virus koruma programı zaten kullanmam hiç. bir de çalıştırmak için çok uğraştım bu dediğim sistem ile streamı fakat bunu çalıştırsaydım bile yeterli olmayacaktı çünkü firefox eklentisi link olarak bulunmuyor 25mb lık vlc yi indirmek gerekiyor bunun için, kurma işlemi karşı taraf için karmaşık gelebilir ve bu benim istediğim video yayınlama sistemi degil. çünkü aslında basit bir sistem yani heryerde canlı video yayınları var internette ama biri de kalkıp dememiş ki, arkadaşlar ben bunu boyle yapıyorum, bakın siz de yapabilirsiniz aynı şekilde :D bunu diyen biri olsun istedim, tabi ki bu sisteme zaten ihtiyacım var kendim için, buradan başladı zaten bütün çabam :)
Hello World!

mcyegen

Arkadaşlar şu konudaki adımları uygulayarak red5 kurmaya calısıyorum:
http://www.videochat-scripts.com/install-red5-0-9-on-linux-ubuntu/

apt-get install java-package
denediğimde şöyle diyor:
root@mehmetcan-RA994AA-AB8-t3520-tr:~# sudo apt-get install java-package
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: java-package paketi konumlandırılamıyor
Hello World!

heartsmagic

Java paketleri için illa o PPA'ya ihtiyacın yok. Kaldı ki söylenen paketler de o PPA'dan kaldırılmış. Java için depolarından Partner deposunu etkinleştirmen yeterli. Fakat java-package diye bir paket arama, yok öyle bir paket. Mesele Java kurmaksa rahatlıkla yapabilirsin ancak bunu.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.