çalıştırılabilir dosya adı yanlış

Başlatan asukaki, 07 Ocak 2011 - 13:05:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asukaki

Merhaba arkadaşlar wineyi yükledim arkadaşın bir tane program kullanabilmesi için veresiye programı. Dosyayı program gibi çalışma izni verdim. Wine ile kurulumu yaptım sorunsuz kurulum yapıldı wine de ve masaüstünde program gözüküyor. Fakat programı açmka istediğimde Çalıştırılabilir dosya adı yanlış. Litfen dosya adını veresiye.exe olarak düzeltin diye bir uyarı alıyorum. Zaten dosya adı öyle gözüküyor ne yapmam gerekiyor.
Linux'la Her Şey Mümkün!

ebubekirs

Dosyaya sağ tıkladığınızda "wine ile aç" seçeneği var mı ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

asukaki

Kurulum dosyasında var ama kurulmuş masaüstüne attığı kısa yolda yok
Linux'la Her Şey Mümkün!

GNUbuntu

Wine Program Files içinden veresiye.exe dosyasından açmayı dene. Anlaşılan kısayol çalıştırma dosyasını göstermiyor.
Önce Saygı...

asukaki

aynı hatayı veriyor değişen bir şey olmuyor yani.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Ocak 2011 - 14:58:36

Neden böyle bir hatayı veriyor acaba wine destelemiyor mu veresiye programını ama kurulumu sorunsuz şekilde yapıyor.
Linux'la Her Şey Mümkün!

asukaki

İnternette de bulamadım böyle bir şey ubuntu forumda da çıkmadı site program yapımcısına mesaj attım en son :)
Linux'la Her Şey Mümkün!

sema

@asukaki, dosyanın ismini değiştirmeyi denedin mi hiç? Farklı bir ad verip işlemleri yeniden yap.
susema

asukaki

Alıntı yapılan: sema - 10 Ocak 2011 - 11:00:38
@asukaki, dosyanın ismini değiştirmeyi denedin mi hiç? Farklı bir ad verip işlemleri yeniden yap.
Aynı hatayı veriyor yine.
Linux'la Her Şey Mümkün!

sema

@asukaki o da olmamışsa bir yerlerde yanlışlıklar var gibi duruyor. Şu an sendeki Wine ile herhangi bir programı çalıştırabilmiş misin? 2.'si Veresiye.exe programının kendisinde yanlışlık olmasın? 3.'sü Wine bütün .exe'leri çalıştırmayabilir.

Wine'da sorun olup olmadığına uçbirimden çalıştırarak bakabilirsin.
susema

asukaki

wine veresiye.exe
err:menubuilder:WinMain unknown option -a
err:menubuilder:WinMain unknown option -r
Could not load Mozilla. HTML rendering will be disabled.
wine: configuration in '/home/pengutr/.wine' has been updated.
wine: could not load L"C:\\windows\\system32\\veresiye.exe": Module not found

konsolda şöyle bir çıktı alıyorum. Veresiye.exe de bir sorun yok denedim. Winede başka bir program denemedim. Kaldırıp tekrardan wine kurulumu yaptım.

Linuxta veresiyelerin takip edebileceği bir program var mıdır ? Araştırdım ama pek bir şey bulamadım. Sizin bildiğiniz ya da bir öneriniz var mı ? Acaba.
Linux'la Her Şey Mümkün!

GNUbuntu

Önce Saygı...

asukaki

Alıntı yapılan: GNUbuntu - 10 Ocak 2011 - 17:15:00
http://www.cerenbilgisayar.com.tr/content/k9-ticari-paket-programi
Açık kaynak tam kapsamlı muhasebe programı işini görmez mi?
Çok güzel bir program indirdim kurdum denedim kurcaladım biraz. Yalnız veresiye hesabı nasıl oluşturulur onu bulamadım. Var mı ? Böyle bir özelliği bilmiyorum ama site ile irtibata geçtim. Umarım vardır veresiye ile ilgili bölümü de benim gözümden kaçmıştır.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Ocak 2011 - 10:46:06

Çok yönlü bir program veresiye kayıtıda var ama biraz karışık geldi uğraşıyorum halen daha mail attım cevap geldi hala kullanmaya çalışmaktayım :)
Linux'la Her Şey Mümkün!

GNUbuntu

Sevindim buna :) Umarım işinize yarar. Zaten bir muhasebe programında alacak verecek işlemleri vardır mutlaka. Windows'ta kullandığınız veresiye programını indirip denedim ben de. Aynı firmanın tüm ücretsiz programlarını denedim, radyosu hariç çalışmadı ama radyo programının da sağlıklı çalıştığı söylenemez.
Önce Saygı...

asukaki

Bende kendilerine e-mail atıp Linux kullanıcısı olduğumu belirttim yazdığınız programları Linux için yapmak gibi bir düşünceniz var mı ? Söyledim, kendileride projelerimizde yer almaktadır diye söyledi. Cerenbilgisayar programı gerçekten çok iyi ama çok karışık biraz daha basit bir arayüz lazım.Sonuçta bunu kullanacak olan kişiler35-40 yaşlarında hayatlarında windowstan başkar bir şey görmemişler yaşlarını söylememe bakmayın sadece sıkıntı çekmek istemeyen insanlar ve benim başım ağrıdı her ay windowsu kurtarmaktan Linux'a geçirip kendimide rahat ettirmek istiyorum :)
Linux'la Her Şey Mümkün!