ubuntu 10.10 compiz sorusu

Başlatan execetioner, 19 Aralık 2010 - 00:37:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

execetioner

compizde bir kaç ayar yaptım ama her şeyi yapamadım çok şey var :d:d  tek pencerede önünde ve arkasında 2 farklı pencere çıkıyo bir videoda izlemiştim nerden yapıldığını bulamadım yardımcı olursanız sevinirim...:s:s

sema

@execetioner, forumda çok anlatılan bir konu bu. Bak kimse cevap vermiyor, sıkıldı millet artık böyle konulardan, bu bölüm altındaki konuları iyicene bir karıştır, muhakkak ki yaparsın. Birazcık da güzel yaz lütfen.

Hem ne demişler, beDaVa peYniR sAdece FaRe KapAnıNda oLuR.. Anlatabiliyor muyum :)
susema

execetioner

Tamam. Saydam pencere işini hallettimde diğerine baktım. Dün de bulamadım. Tek pencere icinde önlü arkalı 2 pencere çıkıyor.. :D:D

Bu arada benim sözümle bana laf sokmaya calışmayın. :d

Okuyabiliyor musunuz? :D:D:D

zeitgeist

Türkçe karakterle ilgili bir sorunun var herhalde. Foruma şöyle bir göz atacak olursan mesajlarımızı yazarken bazı hususlara özellikle dikkat etmeye çalıştığımızı göreceksin; hem Türkçe kullanımıyla ilgili hem de yazım düzeniyle ilgili. Bahsettiğim hususları gözönüne alarak mesajını düzenlemeni rica ediyorum senden.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 13:50:54
tamam saydam pencere işini hallettimde diğerine baktım dünde bulamadım tek pencere icinde önlü arkalı 2 pencere çıkıyor onu..:D:D

bu arada benim sözümle bana laf sokmaya calışmayın.:d

okuyabiliyormusunuz..:D:D:D

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 13:50:54
Tamam. Saydam pencere işini hallettimde diğerine baktım. Dün de bulamadım. Tek pencere icinde önlü arkalı 2 pencere çıkıyor.. :D:D

Bu arada benim sözümle bana laf sokmaya calışmayın. :d

Okuyabiliyor musunuz? :D:D:D

Şimdi okunuyor.

Ayrıca ona laf sokma denmez, "yazdığın felsefeyi önce kendin benimse" demenin diğer yolu denir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Sherlock Holmes

execetioner

bytan ben felsefeden anlamam k bakma istedigim gibi de yazarım senı alakadar da etmez saa cok gusel bı cvp verırdım de nese uygun yer deil....

hı bu arada okuyamıyorsan sımdı yasdıklarımı googla yaz o dogrusunu söler.... HI BIDE NİCKİMİ OKU AZ GAYRET GÖSTER...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Aralık 2010 - 16:01:39

o linktekı yerde snapshot yapılmıyor malesef siteden kaldırılmıs sanırım 2009 yılında yapılmıs..:D:D

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 15:58:40
bytan ben felsefeden anlamam k bakma istedigim gibi de yazarım senı alakadar da etmez saa cok gusel bı cvp verırdım de nese uygun yer deil....

hı bu arada okuyamıyorsan sımdı yasdıklarımı googla yaz o dogrusunu söler.... HI BIDE NİCKİMİ OKU AZ GAYRET GÖSTER...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Aralık 2010 - 16:01:39

o linktekı yerde snapshot yapılmıyor malesef siteden kaldırılmıs sanırım 2009 yılında yapılmıs..:D:D

Yazacaklarını yazabilirsin, içinde kalmasın. Yeter ki okunaklı ve genel ahlak kurallarına uygun olsun. Ayrıca, yazılarında aynı ısrarı gösterirsen, beni alakadar eden kısmı da öğrenmek için fırsat elde edeceksin.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

execetioner

bosver kalsın ole olcaqsa eger hıc olmasın daa ii cok meraklı deilim meraq etme senn fikirlerine

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 18:13:56
bosver kalsın ole olcaqsa eger hıc olmasın daa ii cok meraklı deilim meraq etme senn fikirlerine

Türkçe konusunda aynı devam edeceksin sanırım?

PF @ ST

execetioner

bakın sız bole yaptıkca ben dahada inat yaprım sız ısınızı yapsanız da böle selere fazla takmasanız olmaz mı?

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 18:19:28
bakın sız bole yaptıkca ben dahada inat yaprım sız ısınızı yapsanız da böle selere fazla takmasanız olmaz mı?

Bizim işimiz senin iletilerini düzenlemek değil. Yaptığın inatla bir şey kazanamazsın. Belki hâlâ fark etmedin ancak biz buna önem veriyoruz. İçine girmeye çalıştığın topluluğun hassasiyetlerine ayak uydurmak sana bu kadar zor mu geliyor? Ya da böyle devam edebileceğini mi düşünüyorsun?

PF @ ST

execetioner

sınırları zorlamayın cekemeyen cvp vermez actıgım konuya yazdıgımı okuyabılıyomusn yetrli bir sey bnce sizcede öle deilmi ben yazılarımı hepp bu sekılde yasarım her yerde kendımı değiştiremem k bakmayın ....

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 18:29:09
sınırları zorlamayın cekemeyen cvp vermez actıgım konuya yazdıgımı okuyabılıyomusn yetrli bir sey bnce sizcede öle deilmi ben yazılarımı hepp bu sekılde yasarım her yerde kendımı değiştiremem k bakmayın ....

"Sınırları zorlamayın. Çekemeyen cevap vermez. Seni alakadar etmez. Nickimi oku az gayret göster. Sana cevap verirdim de yer uygun değil."

Yazdıklarından bir kaçı. Ve yazarken nasıl yazdığın da alıntılarda mevcut. Senden istediğimiz gayet basit ve bu basit şey için yaptığın inat yüzünden yarım saattir zaman harcıyoruz. Nerede nasıl yazdığın da bizi ilgilendirmiyor. Burada yazmaya devam etmek istiyorsan söylediğim hususlara dikkat etmeni bekliyoruz. Ya da oralarda yazmaya devam edeceksin mecburen. Gerçekten de bu işe daha fazla vakit harcamayı da düşünmüyorum.

PF @ ST

zeitgeist

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 15:58:40
o linktekı yerde snapshot yapılmıyor malesef siteden kaldırılmıs sanırım 2009 yılında yapılmıs.

Güncel kaynaklar için → http://gitweb.compiz.org/ ← bakınız.

execetioner

çözüldü die işaretlersenıs sevınırım... verdiginis nicki de okudum saolun ancak k bakmayın ben Z harfini söleyemıyorsam ne kadar ugrasırsam ugrasıyım o harf azımdan cıkmas.. çok buyutuyorsunuz olayı özelliklede bytan.. bır kac yerde daha konu actım kımseden böle bı sıkayet almadım burda tek geldı sıkayet.. ben klavyede ı harfini i harfi vb harfleri duseltsem bakarak ve tek tek basmam lasım tuslara .. alıskalık iyi yanıda var kotu yanıda artı burası resmı bı kurum deil kendı azınızla soluyorsunus sadece bı forum sayfası herkes ıstediği gibi özgür davranabılır.. bırısı ayranı kasıkla ıcıyor dıe hepımıs ayranı kasıkla ıcmek zorunda deilis.. tekrar k. bakmayın....

bytan

@execetioner,

Türk Dil Kurumu onaylı değiliz elbette. Ancak @zeitgeist'in verdiği bağlantıyı okuduysan, kullanıcıyla ilgili neler düşünüleceğini de görüyorsundur. Bu ise doğrudan yine sana geri dönecek. Diğer başlıklarında bu tartışmanın çıkmamış olması, oralarda hata olmadığını göstermez. İlk aklıma gelen tamamı büyük harflerle yazılmış iletinin bile olduğu. Evet, bir forum sayfasıyız. Ama tüm forum sayfasının tamamı büyük harflerle yazıldığını düşündüğünde sence iletişim şu anki kadar sağlıklı olur mu?  Kimi kelimelerinde ı/i, s/z, q/k yazımları doğruysa, demek ki bunu da yapabiliyorsun. İstediğimiz ise en basit ifadeyle budur. Belki bir süre zorluk çekersin, ama sonrasında her bulunduğun ortamda rahat edersin.

PF @ ST

execetioner

az önce yazdıgım yazıdı hep buyuklemı yazdım ben bakın ben rahat bırıyım sız den de fıkır alcak deilim cok suqur ıhtıyacım yok .. benm yasdıklarımı sabahtan berı okuyosunuz bı sorun olmuyor .. demekkı bnm kısaltlmalarım okunabılırmus dmı .. her yıgıdı yoqurt yıyısı farklıdır... hala uzatan sızsınız bakın bnce kapatalım 100 yılda konussak sız doğru yazın diceksiniz bnde dogru yasın....

bytan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 16:04:56
BURADAKİ LİNKLER KALKMIS ARTIK EE BAYA ESKİ 2009 DAN GELİYO BASKA BI LINK VERIRSENIZ SEVINIRIM.. SNAPSHUT yapmaq icin..

Bu alıntıyı örnek olarak veriyorum. Ve dediğimi anlatamıyorum. Ama haklısın. Haddinden fazla uzattım, belki kazanırım düşüncesiyle. Dediğin gibi olsun.

PF @ ST

canosayan

Alıntı yapılan: execetioner - 19 Aralık 2010 - 18:19:28

şu ifade çok komik. hani kendimizi bulunmaz hint kumaşı sandığımızdan değilde kime inat yapıyorsunuz? bu platforma gelip, buradaki insanlardan yardım isteyip bir de inat yapmaktan bahsediyorsunuz.
eğer gerekirse biz de çok fena inat yaparız.
Chmod bizim işimiz.

efkan76

slm arkadaslar, benim bir sorunum var,  compiz sorusu, ben Pc `yi kapatip actigimda Compiz devre disi kaliyor, aktiflestiriyorum, pc yeniden basladiginda yine aktiflestirmek zorunda kaliyorum, pc basladiginda aktif olmuyor,

bir sorunum daha var ilgili yer degil ama,yardim ederseniz seviniri, be bir program veyahut  Treibe yüklemek istesem yükleyemiyorum, acaba indirdigin programlarmi  yanlis benimi  bilmiyorum. windoewsta  exe ,ubuntu da ise tar degilmi ? yüklenebilir seyler

yardimlariniz icin simdiden Tesekür ederim .

Efkan
kapan

zeitgeist

Herhangi bir uygulamayı kurmak için öncelikle bakman gereken yer depolar olsun. Bunun için yapman gereken Synaptic uygulamasını açmak ve istediğin uygulamayı aratmak. Eğer depolarda yoksa, indirdiğin uygulamayı arşivden çıkarır ve içindeki kurulum yönegelerini izlersin takıldığın bir yer olursa da forumdaki uygun başlıklardan birinde dile getirirsin.

Compiz sorunu için, Synaptic araclığıyla compiz-fusion icon uygulamasını yükleyebilirsin. Başlangıçta çalışan uygulamalara eklersen ve uygulamanın kendisinden compiz seçersen her açılışta compiz açık olacaktır.

Son olarak da her sorunu ayrı bir başlıkta konuşmaya gayret ediyoruz. Eğer forumda yaşadığın sorunun cevabını bulamazsan uygun bir başlıkta tek tek dile getirmen daha iyi olur.

efkan76

kapan