[Çözüldü] Ubuntu 10.10 için Medibuntu deposunu nasıl ekleyebilirim?

Başlatan yağmuradam, 03 Ocak 2011 - 11:50:59

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yağmuradam

Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat için Medibuntu deposu eklemeyi nasıl yapabilirim? Forumumuz içinde araştırdığım kadarıyla daha hazır olmadığını yazmışlar. Bu doğru mu? Yoksa ben mi bulamadım.

jayw

Ubuntu 10.10 stabil sürümü piyasaya çıkmadan önce Medibuntu depoları hazır değildi fakat stabil sürüm piyasaya çıktıktan hemen sonra depolar hazırdı. Aşağıdaki şekilde kurulabilir.

sudo wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list && sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update

Detaylı bilgi için forumumuzdaki ya da wiki'deki "Kurulum sonrası ilk yapılması gereken bir kaç şey" başlıklarını inceleyebilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,952.0.html

yağmuradam

jayw;
  Yazdığınız gibi Medibuntu deposunu ekledim. Medibuntu içinden gerekli paketleri kurdum. Medibuntu, Synaptic içinde depolara eklenmiş olarak gözüküyor. Fakat sources.list dosyamın içinde gözükmüyor. Bu normal bir durum mu?

jayw

Ubuntu Yazılım Merkezi'nde, Düzen - Yazılım Kaynakları'na girin. Şifrenizi yazdıktan sonra karşınıza gelen ekranda "Diğer Yazılımlar" sekmesine giderseniz eğer Medibuntu kaynaklarının eklenmiş olduğunu göreceksiniz. Yani herhangi bir sorun yok.

yağmuradam

jayw;
  Yazdığınız Yazılım Kaynakları penceresinde Diğer Yazılımlar sekmesinde Medibuntu deposunun ekli olduğunu gördüm. Yani bir problem yok. İlgilendiğin için çok teşekkür ederim.

jayw

Önemli değil. İlk iletinizdeki konu başlığının önüne de [Çözüldü] eklerseniz, forum yöneticilerimiz konuyu kapatabilir.

bytan

Alıntı yapılan: yağmuradam - 03 Ocak 2011 - 12:51:00
Medibuntu, Synaptic içinde depolara eklenmiş olarak gözüküyor. Fakat sources.list dosyamın içinde gözükmüyor. Bu normal bir durum mu?

Verilen komutla eklendiği ve bulunduğu yer:

Alıntı Yap/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST