Güncelleme sonrası görünen çekirdekler

Başlatan drosha, 28 Aralık 2010 - 00:45:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

drosha

Ubuntuyu sorunsuz kurdum ancak ilk kurulumdan sonra bir dünya güncelleme yaptı. daha sonra tekrar başlattığımda ubuntu generic..... ubuntu generic safe mode... şeklinde boot ekranında  2 şer tane çıkıyor(toplam 4 ubuntu seçeneği ve bir windows). sanki güncelleme ile ayrı bir ubuntu daha varmış gibi. bunu nedeni nedir? bu durumu nasıl düzeltirim. yada bu güncelleme dosyalarının geçici bir klasörü varmı attığı güncellemeden sonra silmem gereken birde laptop kullanıyorum yakın bir zamandan beri bunun içindemi masaüstü versiyonunu kullanacağım? netbook versiyonu sanırım uygun olmaz?. Şimdiden teşekkürler.
ARKADAŞLAR SANIRIM SORUNUM KERNELLE ALAKALI YANİ KERNEL DEĞİŞTİĞİNDENMİ BU DURUM BÖYLE? UBUNTU TWEAK SORUNUMU ÇÖZERMİ?
  Son bir sorumda biraz açılışı görselleştirmek için yani mac os x gibi bi açılış(açılışta işletim sistemlerini gösteren simgeler falan) nasıl yapabilirim bunun içi ne kullanmalıyım?

sema

Alıntı yapılan: drosha - 28 Aralık 2010 - 00:45:04
ARKADAŞLAR SANIRIM SORUNUM KERNELLE ALAKALI YANİ KERNEL DEĞİŞTİĞİNDENMİ BU DURUM BÖYLE? UBUNTU TWEAK SORUNUMU ÇÖZERMİ?
  Son bir sorumda biraz açılışı görselleştirmek için yani mac os x gibi bi açılış(açılışta işletim sistemlerini gösteren simgeler falan) nasıl yapabilirim bunun içi ne kullanmalıyım?

Lütfen forumda arama yapın. Gerçekten tonlarca bilgi var bu konuda. Evet Ubuntu-tweak fazlasıyla yardımcı olur. Diğer soru için de açılış ekranı diyerek aramaya başlayın, sizi bir yerlere götürür muhakkak.
susema

confickerbelasi

bir sorun yok bilmiyorsan fazla karıştırma güncelleme ile çekirdek yenilenmesi oluyor tweak ile eski çekirdekleri silebilirsin ama iyice öğrendikten sonra sil.

heartsmagic

Alıntı yapılan: confickerbelasi - 28 Aralık 2010 - 03:35:50
... tweak ile eski çekirdekleri silebilirsin ama iyice öğrendikten sonra sil.

Son çekirdek sorunsuz çalışıyorsa çok fazla bir şeyleri beklemesine, öğrenmesine gerek yok. Ubuntu Tweak gayet güzel bir şekilde yapıyor işini.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

reis33

Bu yazılım kısayoldan çözüm sunacaktır.
Dün ben de silmiştim aynı şekilde, sorunsuz çalşıyor.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=20989.0