[Çözüldü] sadece xdg-user-dirs, vs.. paketini kaldırmak

Başlatan ImpossibleIsNothing, 04 Nisan 2011 - 21:38:28

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ImpossibleIsNothing

Merhaba arkadaşlar
Forumda ve net te aradım fakat bana uygun cevabı bulamadım.
Başlıkta da belirttiğim üzere sadece xdg-user-dirs, vs.. gibi kullanmadığım, fakat kubuntu-desktop paketine gömülü paketleri sistemimden nasıl kaldırabilirim?

Direk aşağıdaki gibi bir komut kullandığımda bağımlılıklardan dolayı kubuntu-desktop paketinide beraberinde kaldırıyor.
sudo aptitude purge xdg-user-dirs

Daha önce ubuntu yada kubuntu cd si ile temel kurulum yaparak terminalden kde-plasma-desktop paketini kurmuştum. Bu benim istediğim gibi sadece en temel kde özelliklerini kuruyor. İstediğimi kaldırıp tekrar kurabiliyorum.Fakat acemilikten olsa gerek bir zaman sonra işler başa çıkılmaz bir hal alıp çok karışıyor. Doğrudan kubuntu cd si ile kurulum yapıp istemediklerimi kaldırmak benim için daha kolay olacak.

Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Birgün Mikropsoft batacak herkes huzura kavuşacak...

heartsmagic

ubuntu-desktop, kubuntu-desktop gibi paketler meta paketlerdir, kısacası gerçek bir uygulama paketi değildir, sistemden kaldırılmasında bir sorun yoktur. Sadece sürüm yükseltmelerde yeniden kurulması önerilir, sistem de kurdurur bunu zaten.

Kısacası istemediğin uygulamaları dikkatlice kaldırabilirsin. Fakat sana önerim neyin ne olduğunu bilmeden bir şey kaldırma. Mesela iletinde bahsi geçen paketi neden kaldırmak istiyorsun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ImpossibleIsNothing

Hocam öncelikle bu jet yanıt için gerçekten çok teşekkür ederim.

Bu paketi kaldırmak isitiyorum çünkü /home/ klasörü altında kendiliğinden oluşturduğu özel dizinlerin olmasını istemiyorum. Bu klasörde kendime göre bir düzenim var ve o şekilde kullanıyorum.
Bu klasörlerle birlikte çok karmaşık görünüyor. xdg-user-dirs paketi sadece bir örnekti bunun gibi bir kaç paket daha var kaldırmak istediğim.
http://packages.ubuntu.com/maverick/kubuntu-desktop adresinden paketlerin açıklamalarına bakarak kaldırma yapıyorum umarım yanlış yapmıyorumdur?

heartsmagic

Anladım. Açıklamalara bakarak temizlik yapabilirsin elbette, neyin ne olduğunu anladıktan sonra kaldırmak tamamen sana kalıyor. Neticede elbette kendi sistemini kendine göre şekilllendireceksin. Sadece çok emin olmadığın paketlere pek dokunmamaya çalış. O an için sorun yaşamazsın belki de, bir sonraki oturumda, sistem başlangıcında veya o pakete ihtiyaç duyacağın bir anda sistem afallar.

Tabi bunları söylerken çok paket temizliği yapacağını varsayıyorum. Yoksa Kaffeine kaldırılmış, bir başka uygulama kaldırılmış elbette sorun olmaz.

ImpossibleIsNothing

Teşekkürler hocam siz öyle diyorsanız doğrudur. En kötü ihtimalle verileri alır tekrar format atarım. Ama gerçekten bazı paketler benim için çok gereksiz örneğin: bluedevil, bluez, bluez-alsa,vs.. gibi onun için kaldırmayı tercih ediyorum ihtiyaç olursa tekar kuruyorum.

Yardımınız için teşekkür ederim.

heartsmagic

Tamamdır, o gibi paketleri rahatlıkla kaldırabilirsin elbette.
Etiket için teşekkür ederek konuyu kapatıyorum.