[Çözüldü] Unity kurdum, Ubuntu açılışta sorun.

Başlatan Neptunmavisi, 20 Aralık 2010 - 01:43:09

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neptunmavisi

Merhaba,

Kusura bakmayın belkide basit bir konu için Konu kirliliği yaptıysam.  Ubuntu 10.10 kurmustum.  full güncellemistimde.  Gecen Unity merak ettim kurdum.  ilk bi kac kez sorunluda olsa çalışıyordu,  Gnome Denetim masasından Ubuntu her açılışta şifre sormaması için şifre sormayıda kapatmıştım.  O yüzden şifre sorma Menusunden Masaüstü olarak Gnome seçip Ubuntuyu açamıyorum.  Öntanımlı olarak Unity seçili olduğundan ve Unity de çöktüğünden ötürü Ubuntuyu açamıyorum.  Ubuntu açılıyor Masaüstü kısmına geldiğinde kapkara bir ekran ve sadece Farenin ikonunu hareket ettirebiliyorum. hiç bir görsellik yok sadece siyah bir ekran.  Aslında Bir PC de her zaman iki işletim sistemi olmalı. PC imde pek kullanmasamda Win7 kurulu. eğer kurulu olmasaydı Foruma ulaşıpda çözüm aramada baya zorlanabilirdim. Tavsiyem 2 işletim sistemi kullanın PC nizde. Windows sürümleri olmasın ama.  :)

Ubuntu açılışta hangi tuş kombinasyonlarıyla şifre sorma ekranına gelip Masaüstü olarak Gnome seçebilirim? Gnome seçebilirsem Ubuntuyu Gnome Destkop formatında açıp kullanabilirim. 
İşlemcide AMD, İşletim sisteminde Linuxtan şaşmam.

sema

Gnome masaüstünü şuradaki konu ile açabilirsin;

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,24208.msg291192.html#msg291192

Yalnız senin en alttaki seçimin (Default olan kısım) DefaultSession=gnome-classic şeklinde olacak. Yine olmazsa sadece gnome yazıp deneyebilirsin.

Unity için de şunu sorayım, masaüstüne sağ tık yapabiliyor musun, terminal başlatıcısı oluşturup uğraşabiliriz?
susema

Neptunmavisi

Cevap için teşekkürler,  Hayır Unity de Sağtıkla hiç bir menu açılmıyor.   verdiğiniz Linki inceledim fakat bir kısayol tuş kombinasyonu olmalı ve varda diye biliyorum.  Zira CDromda bozuk, USB den kurmustum.

sema

USB de olur, farketmez. Masaüstleri arası kısayol tuş kombinasyonu mu? Duymadım, görmedim, bilmiyorum.

Alt + F2'de çalışmıyor sanırım. Gerçi CD'ye de USB'ye de gerek yok. Ctrl + Alt + F1' geç ve o söylediğim sayfayı nano ile aç, en alt satıra geç ve o değişikliği yap, kaydet, çık. Şöyle;

sudo nano /etc/gdm/custom.conf
susema

Neptunmavisi

Alt+F2 çalışıyor. Alt+F2 ile Console çıkyıor karsima, Kullanici adi sifre soruyor, dogru giriyorum hatırlamadigim bir hata veriyor. CTRL ALT DEL ile restart yapip Windowsa geçiyorum bende.   CTLR ALT F1 ile deneyeyim bakayim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2010 - 02:47:27

Pardon, Kullanıcı adımı baş harfini büyük girmisim, Kucuk girince kullanıcı adımla giris yapabildim.  Tekrar deniyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2010 - 03:00:02

nano ile custom.conf dosyasını açtım, gnome yazdım fakat bi türlü kaydedemedim.  nasıl kaydedebilirim?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Aralık 2010 - 03:37:46

sema,  Teşekkürler, CTRL X ile kaydedip Gnome a ulaşabildim.

Verdiğim Rahatsızlıktan ötürü özür dilerim. Başlık gerekli görülürse silinebilinir.  Çözüldü biçiminde işaretliyorum.

sema

Geçmiş olsun :) Yalnız etiketi genelde şu şekilde ve cümlenin başına yazıyorlar :)

[Çözüldü]

Ayrıca rahatsızlık değil bu :)
susema

Neptunmavisi

heartsmagic

Görsel Eğitim / Yardım bölüm ismi sanırım zamanında yanlış seçildi benim tarafımdan :)
Konuyu taşıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.