[Çözüldü] frostwire problem

Başlatan Ryuuku, 16 Temmuz 2008 - 01:45:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ryuuku

ubuntu 8.04lts kullanıyorum. frostwire yükledim, uygulamalarda internet kısmında simgesi çıkıyor fakat tıkladığımda ne hata veriyor ne açılıyor hiçbişey olmuyor. acaba problem ne olabilir?

atomkarinca

Terminalden frostwire komutunu çalıştırınca ne hata veriyor? Kısaca şöyle söyleyeyim, büyük ihtimalle java ile sorun yaşıyorsun. Terminalden şu iki komutu ver:

sudo apt-get install sun-java6-jre
sudo update-java-alternatives -s java-6-sun

Şimdi tekrar deneyebilir misin?

Ryuuku

ilk kodu yazdım bi download ve yükleme yaptı. daha sonra lisans sözleşmesi gibi bişey çıktı. pencereyi kapattım, onaylamak için y yazın gibi bişey göremedim. daha sonra 2. kodu denedim fakat
update-java-alternatives: directory does not exist: /usr/lib/jvm/java-6-sun şeklide bir cevap aldım

atomkarinca

İlkinde gördüğün Sun'ın sözleşmesidir. Onu onaylayıp devam etmen gerekiyordu. İkincisinde ise az önce yüklemiş olman gereken java sürümünü kullanmak için seçiyorsun. Tekrar deneyebilir misin bu iki adımı?

Ryuuku

denedim zaten fakat ilk yükleme yarım kaldığı için bir problem oluştu sanırım. yükleme yapmıyor. onu halletmeye çalışıyorum

Ryuuku

E: dpkg was interrupted, you must manually run 'dpkg --configure -a' to correct the problem.

diyor. dpkg --configure -a dediğimde ise, dpkg: işlemi yapmak için süperkullanıcı hakları gerekli

diyor. ne yapmalıyım

atomkarinca

Terminalde şunu yap:

sudo dpkg --configure -a

atomkarinca

Tab tuşuna bastıktan sonra Enter tuşuna basman yeterli.

Ryuuku

çok teşekkür ederim hallettim. daha bugün yükledim ubuntu yu yavaş yavaş öğreniyorum :)

atomkarinca

Rica ederim. Hoşgeldin aramıza. Soru sormaktan çekinme ve Ubuntu'yu seveceğine eminim.