Ati Hd4600/Asus M3a Ubuntu 10 Kurulumu Siyah Ekran Hatası ( Çözüldü )

Başlatan mahmut_elmas06, 10 Haziran 2010 - 02:49:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

xorg.conf boş gelecek zaten, sen elle işleyeceksin bir kısmı sadece. sudo kullandığın halde kayıt etmedi yani?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mahmut_elmas06

Tam olarak xorg içine ne yazmamı istiyorsunuz.
Ben birçok şey denedim forumdaki ve wikideki (archwiki)  xorg la ilgili anlatılanlardan işime yaramadı

heartsmagic

Şöyle bir şey mesela:
Alıntı YapSection "Device"
        Identifier      "Configured Video Device"
        Driver          "vesa"
EndSection

Section "Monitor"
        Identifier      "Configured Monitor"
EndSection

Section "Screen"
        Identifier      "Default Screen"
        Monitor         "Configured Monitor"
        Device          "Configured Video Device"
EndSection

quickly001

Benimde aynı sorunum var şuanda lubuntu yüklü bende ama ubuntu 10.04 yüklemek istediğimde cdden dil seçme yerinden sonra ubuntuyu yükle yada yüklemeden dene dediğimde ubuntu açılış ekranı geliyor o noktalar ilerledikten sonra siyah ekrana düşüyor..

elimde 4-5 tane tekrar indirip yazdırdığım cd var cdromda sorun yok lubutuyu yüklemeden deneyebilmiştim

Ubuntunun başka versiyonunu denemedim hiç..

İntel 64 mb ekran kartım var

Linux - Mint denemiştim onuda çalıştırdı sadece ubuntu ile sorunum var..

Şimdi usb ile denedim oda olmadı..

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Eylül 2010 - 21:08:08

http://forum.donanimhaber.com/m_41668254/mpage_1/f_/key_ubuntu//tm.htm#41683271

Burdaki konudan şunu buldum denedim ubuntu kurulum ekranı değişti ama genede siyah ekranda takılı kaldım belki işinize yarayabilir..

hdmi desteklememesi soz konusu degil. 10.04 surumu ile acilis yoneticisi icin kms destegi geldi. ancak bu ozellik henuz olgunlasmamis ve resmi suruculer tarafindan desteklenmedigi icin boyle bir probleme sebep oluyor. yapman gereken iso dosyasini usb bellege unetbootin kullanarak yazdirman. bitince usb bellekte isolinux adinda bir klasor olusacak. onun icindeki txt.cfg dosyasini wordpadle ac ve quiet splash -- yazilarini sil. daha sonra isolinux.cfg dosyasini ac ve gfxboot bootlogo yazisini sil. bu kadar.

heartsmagic

Tam olarak model ismi nedir?

lspci | grep VGA

mahmut_elmas06

Cd takıp Dil menusunden Türkçe yi seçtikten sonra Ubuntu yazısı geliyor ve daha sonra kararıyor ekran.Sesler geliyor sistem açılıyor ama ekran simsiyah.Daha öncede sormuştum ama çözülememişti.Dvd sürümdende kurdum aynı sorunu yaşadım.Mint sorun vermiyor ama ubuntu malesef

Daha önceki başlığım

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19920.0/topicseen.html

sema

@mahmut_elmas06, diğer konuya çok bakmadım ama aynı sorunsa oradan belirtebilirdin. CD'de herhangi bir sorun yoksa şayet, Dili seçtikten sonra F6 seçeneklerinden yararlandın mı hiç, birilerini seçmeye çalıştın mı, noapic gibi ya da diğerleri, forumda da çok kereler önerildiği gibi?
susema

mahmut_elmas06

Diğer konuya yazmamamın sebebi aradan bikaç ay geçmiş olması.
O dediklerinizi yaptım.Ekran kartım ati hd 4600
sanırım ati olduğu için sıkıntı çıkıyor ama neden diğer sürümlerde sorun olmadığıda tartışma konusu olabilir.

sema

Ati kurulum aşaması için engel olmasa gerek. Neler seçtin de olmadı mesela ve CD'de sorun yok değil mi? Sürümlerden sürümlere değişebilir. Ben de 9.10'dan sonra hep Alternate ISO ile kurulum yapabiliyordum ki, Natty'de değişti, nihayet normal kurulum yapabiliyorum. Alternate demişken onu da deneyebilirsin.
susema

heartsmagic

Aradan birkaç ay geçse bile eski konudan devam edelim lütfen. Zira yeni konu, eski konuda konuştuklarımızın tekrarı olacaktır bir yere kadar.

Not: Konular birleştirildi.

mahmut_elmas06

2 kez Cd 1 kez Alternate Dvd den kurulumu denedim.Bugün biraz daha kurcalayacağım olmadığı taktikde 11 sürümüne kadar beklemek zorunda kalacağım sanırım.Bi yandan işime de yaramadı değil denemediğim linux sürümü kalmadı :D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 30 Aralık 2010 - 20:53:02

Bios güncelemesi yaptıktan sonra Ubuntu 10.10 sürümünü sorunsuz kurdum.

heartsmagic

BIOS güncellemesi ile çözülmüş olay. Rica etsek ilk iletini düzenleyip, makinenin veya sisteminin marka/modelini ekleyebilir misin? Ayrıca başlığa bir de [Çözüldü] etiketi eklersen bizler de kapatırız konuyu.