Webmin Server Yönetimi

Başlatan alcolique, 16 Aralık 2010 - 09:25:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alcolique

Günaydın;

Forumdaki bilen arkadaşların anlatımını takip ederek webmini problemsiz olarak kurdum.Php ,Mysql , Apache gibi paketleri elle tek tek kurdum burdada problem yok.Lakin ben sunucumu nasıl yöneteceğimi bilmiyorum.Site dosyalarım windows tabanlı bir bilgisayarda onları ubuntu 10.04.1 e alacağım.Birkaç adımda nasıl siteyi yayınlayacağımı anlatayım çünkü tam olarak bilmiyorum ve yanlışım olursa düzeltmenizi rica ediyorum.

1-Site Veritabanı Mysql e dump edilecek
2-Dosyalar var/www dosyasının içine atılacak(Emin değilim , paketleri ayrı ayrı kurdugum ıcın htdocs dosyasını göremedim ya da yok)

Bir şekilde siteyi yayınlayabildiğimi varsayalım peki bunları webmine nasıl tanıtacağız? Şuanda webmin çalışmakta ama benim hiç bilgim yok forumda araştırma yaptım pek bi anlatım bulamadım.Yabancı forumlarda bile açık bilgiye rastlamadım.

Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim...

canosayan

aktif olarak webmin kullanmıyorum (ehcp kullanıyorum) ama temel olarak aynı olmalı.
webmin ile muhtemelen bir domain oluşturmanız lazım. bu domain için muhtemelen /var/www altına yada bu alanda bir yere bir klasör oluşacaktır. Dosyalarınızı buraya taşıyabilirsiniz.

eğer veritabanı boyutu çok fazla değilse phpmyadmin aksi halde bigdump kullanarak veritabanınızı içeri alabilirsiniz.
Chmod bizim işimiz.

alcolique

Teşekkürler.Dediğiniz gibi virtual host olusturmaya çalışıyorum lakin postfix hatası veriyor host oluşturmuyor.Ne alakası var anlamadım:(