Giriş Çıkışları Kontrol Etmek

Başlatan karabilal, 15 Şubat 2011 - 15:02:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karabilal

Merhaba ubuntu dekstop sürümünü kullanıyorum. Server olarak dışarıdan sistemi yayınlatıyorum. Sisteme giren çıkan yani IP adresini yazan herkesi bilmek istiyorum. Yani hangi saate kim girmiş kim çıkmış sunucun neresine girmiş gibi detaylı rapor alabileceğim sistem var mı?

aklan

Birçok sunucu programı kayıtları kendi kayıt dosyalarında saklıyor.
Ben şu an nginx kullanıyorum, kayıt dosyası: /var/log/nginx/<sunucu adı>.access.log
Apache kullanıyorsanız, onun kayıt dosyaları sanırım /var/log/apache2 dizininde...

Ayrıca, PHP gibi bir dil biliyorsanız, sayfalara her girişi MySQL veritabanınıza kaydeden bir betik de yazabilirsiniz. Betiği yazdığınız sayfayı 1x1 piksellik saydam GIF resmi olarak ziyaretçiye gönderebilir, Javascript ile betiğin "querystring" kısmını özelleştirerek ziyaretçiler ile ilgili daha fazla bilgi de edinebilirsiniz. Ancak genel olarak sunucuların kayıt dosyaları bunun için yeterlidir.

karabilal

aklan

Yolunu verdiğim dizinlere girip kayıt dosyalarını açarak görebilirsiniz. Hangi sunucu yazılımını kullanıyorsunuz?

karabilal

Ubuntu dekstop sürümünden apache kurdum onu kulanıyorum php apache mysql felan.

aklan

O hâlde Nautilus gibi bir dosya yöneticisiyle /var/log/apache2 klasörüne girin. Sunucunuzun giriş kayıtlarının; IP adresleriyle, tarih ve saatleriyle ve tarayıcı User-Agent'larıyla birlikte bu dizindeki metin dosyalarında olması gerekir.