[Çözüldü] Ateş efekti kullanamama sorunu

Başlatan ghostyy, 05 Aralık 2010 - 14:19:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ghostyy

iyi günler  ubuntuya yeni başlayan bir kullanıcıyım. compizi kurdum ve kullanıyorum fakat pencereleri kapatırken alev efektini kullanamıyorum. sh compiz-check komutuyla baktığımda bir sorun göremiyorum. acaba nerde hata yapıyorum.bu da sh compiz-check komutunun çıktısı
/home/ghosty/Resimler/Ekran Görüntüsü.jpg
Yakmadan önce yanmak lazım değil mi yeğen..............

if

Sinaptikten compiz-plugins-extra paketini kurduktan sonra Compiz Ayar Yöneticisi>Efekler>Ek Animasyonlar(Animations Add-ons)'ı aktif hale getirin, sonra Animasyonlar> Kapatma Animsyonu yoluyla ateş efektini seçebilirsiniz.

ghostyy

GNUbuntu

Canlandırmalar ayarlarını aç, Kapatma Canlandırması sekmesinde Kapatma Efekti ilk sıradaki Belirme/Kaybolma yazan yere çift tıkla ve Alev efektini seç.
Önce Saygı...

cce

öncelikle simple comfizconfig seting manager ı yüklemeniz gerekiyor.ubuntu yazılım merkezinden taratın ve kurun.sonra sistem-tercihlerin altından onu çalıştırın.canlandırmalara girip istediğiniz ayarları yapın

ghostyy

cce

sistem-tercihlerin altında yer alan simple config setting managerın içinde ,canlandırmalar bölümünde enable animation ve enable extra animations bölümleri işaretli olmalı

aynı şekilde tercihlerin altında yer alan compizconfig  ayar yöneticisinde, efektler bölümünde canlandırmalar işaretli olmalı

ghostyy

olmadı çıldırmamak elde değil. nasıl olacak bu iş. acaba nerede hata yapıyorum. yazdıklarınızın hepsini aynen yaptım. yine de yardımlarınız için hepinize teşekkürler.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: ghostyy - 05 Aralık 2010 - 20:22:21
olmadı çıldırmamak elde değil. nasıl olacak bu iş. acaba nerede hata yapıyorum. yazdıklarınızın hepsini aynen yaptım. yine de yardımlarınız için hepinize teşekkürler.

Peki compizin diğer efektleri aktif mi, çalışıyor mu? Yani küp yapma vb.
Önce Saygı...

ghostyy

ghostyy

konumla ilgili olarak acaba şu resmin ne anlama geldiğini biri bana açıklayabilir mi?

ghostyy

sorunu hallettim. temadan kaynaklanan bir sorunmuş. temayı değiştirince düzeldi..