[çözüldü] Ubuntu Altında 1 Windows programı çalıştırmak :)

Başlatan yakusha, 22 Ekim 2010 - 23:40:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yakusha

Kişilerin windows tan linux ortamına geçmesi bir tercihe bakıyor... lakin iş şirketlere gelince işin rengi değişiyor...

KİBO (Kitap Bilgi Otomasyon) programı programcıların ve bizim firmanın kullandığı güzel programımız...

http://dosya.mentis.com.tr/KiBOInstall.zip adresinden eski bir sürümünü (firmalar için özelleştirilmemiş versiyonu) inceleyebilirsiniz...

işte bu programı linux altında çalıştırabilirsem :) şirket içinde birim olarak, windows a daha kuvvetli bir elveda diyebiliriz...

bu programı, UBUNTU altında çalıştırmak için neler yapmalıyım...

yardımcı olabilirseniz sevinirim...
Artık bu forumu kullanmıyor.

barış

Forumda ve Wiki'de araştırma yapsaydınız keşke.
Wine ile deneyebilirsiniz.
Olmazsa, virtual box ile sanal windows kurup onun altında çalıştırabilirsiniz memnun kalmazsanız,
küçük bir bölüme windows kurarak halledebilirsiniz işinizi.(ubuntu'nun yanına)

sabian

tam olarak ne işe yarıyor bu program?
Yani KİBO kurulunca ne işe yarayacak?
Mesela Ubuntu üzerinde kullanılabilecek birçok veritabanı ve Kütüphanecilik programı var. KOHA bunlardan biri, benzer işlevler görecekse kullanmanızı öneririm.
"Özgür yazılım ile özel mülk yazılım arasındaki fark sosyal, etik ve siyasidir" Richard Stallman

Debian Sosyal Sözleşme
http://www.debian.org/social_contract.1.0.tr.html  saimbalkaya.blogspot.com guvercincurnatasi.wordpress.com

yakusha

sırasıyla cevap verirsem ...

wine bilmeyecek kadar şükür acemi değilim... lakin wine ile programı çalıştıramadım... anladığım kadarıyla basic ! ve direct x ile ilgili bir şeyler var...

wine değil ama paralı bir program ile kurmayı başardım...

lakin program 2. kısmı var, özelleştirilmiş kurulumsuz exeler... onları çalıştırmayı henüz başaramadım...

program ilginç çünkü programı windows altında önce kuruyoruz, sonra  bizim için özelleştirilmiş ayarları içeren bir klasör dolusu dosya ile örnek d:/KiBOIsletme klasörü altında çalışıyoruz...

program nasıl çalışıyor derseniz, sunucumuzdaki sql server 2003 e bağlanıp data çekerek çalışıyor...

Koha konusunda malesef işimize yaramıyor, çünkü programımız lisanslı bir program... yani parasını vermişiz...  şirket içi :) bir durum olduğu için ben de fazla sıkı tutmuyorum işi, bakalım öğrenebilirsek ilk defa şirkete linux girecek :)

umutubuntu

Ben Wine ile açmayı denedim, giriş ekranına kadar geliyor dosya içeriğinde verilen kullanıcı adı ve şifreyi yazınca kabul etmiyor, daha ilerisine gidemedim.

yakusha

denediğiniz için çok memnun oldum... ben de aynı durumda kaldım... yazılımın üreticisi olan firmada 1 ay :) çalışmıştım... bakalım bir de kendilerine soracağım... zaten küçük bir firma olunca cevap bulmak da kolay oluyor...

teşekkürler...

bu arada ubuntu yu stabil olarak çalıştırmayı başardım... bir hayli deneme yanılma yaparak da olsa... bu da güzel haber.

yakusha

KiBO Programı türkiyeye özgü programlardan ve çözümlerden birisidir... Kullanım alanı kitabevlerinin otomasyonu ve ürün takibidir... zaten adı da Kitap Bilgi Otomasyon veya Kitabevleri Bilgi Otomasyon şeklinde açıklanmakdadır... Mentis Bilişim tarafından geliştirilmiş ve kapalı kaynak kodludur... Lisanslıdır. Lisans ücreti EURO bazında olacak kadar da tuzludur...

Böylesi bir programı Linux altında çalıştırabilmek ise bir hayli hayal gibi görünse bile biraz uğraş ile Wine altında bu uygulamayı da çalıştırmak mümkündür...

Az biraz makale tadında olacak şekilde kurulum Wine altında KiBO kurulumu ve kullanımı konusuna giriş yapalım...

Wine altında KiBO kullanmak için öncelikli olarak Wine 'ı paket yöneticisinden kurmanız gerekmektedir...

ardından alt+f2 ile winetricks programcığını çalıştırıp Wine altına active x ve jet 4.0 ve odbc araçlarını güncellemeniz gerekmektedir...

bu işlemlerin ardından size satılmış olan cd içinden veya şirketin ilgili adresinden kibo_ınstall programını indirip wine altında kurmanız gerekmektedir...

son olarak şirket için özelleştirilmiş Kibo İşletme dizinini wine altına kopyalamak kalmıştır...

artık KiBO programı da wine altında kullanıma hazırdır...

gnome masaüstünüze uygulama başlatıcı vasıtasıyla özelleştirilmiş Kibo İşletme paketinizin yolunu da belirttinizmi işlem tamamdır...

küçük bir ekran görüntüsü ile de bu olaya son verelim

sem

Güzel anlatım ve paylaşım için teşekkürler..

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23097.msg277818.html#msg277818

Başlığa çözüldü ibaresi koyup, bu konuya bağlantı verirseniz daha fazla kişi bu bilgiden faydalanbilecektir. Hatta aynı başlıktan da devam edebilirmişsiniz...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

yakusha

dergi tayfasının gözünden kaçmamış... haklı... başlıklar artık editörün insafına kalmış, ister çöpe taşısın ister birleştirsin...

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.