temalarda panel sorunu

Başlatan kierke, 06 Aralık 2010 - 11:29:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kierke

dün başka bir sorundan dolayı gnome ayarlarını sıfırlamıştım,sonra gnomla gelen temalardan birini seçip kapatmıştım ama bu arada baya bi kullandım bilgisayarı ve her şey normal görünüyordu....sabah açtığımda alt ve üst paneller yoktu,bir şekilde panelleri tekrara getirip koydum (tema ambiance) sonra bu temayı beğenmediğimden tekrar değiştirdiğimde gördüm ki paneller yok oluyo tekrar ambiance temasına geçince geliyo(özellikle üst panel),neden olabilir???

sema

Şunu deneyelim;

rm -rf .themes

Eğer düzelmezse, Ambiance temasını seçtikten sonra oluşturduğunuz temayı özelleştirin, sonra da kaydedip seçin..
susema

kierke

uç birime yazdım komutu şu çıktı''aho@aho-Lenovo:~$ rm -rf .themes
aho@aho-Lenovo:~$''

temayı özelleştirdim açıp kapatınca aynı şey oluyor fakat tema seçtiğim menüye girip çıkınca panel geri geliyor:(((

sema

Sinaptik'ten light-themes paketini seçip yeniden yükleme için işaretler misiniz? Yardımcı olur mu bilmiyorum..
susema

kierke

yaptım,restart ettim fakat durum aynı...alt panel gitmiyo artı fakat üst panel tema değiştirirmiş gibi yapınca geliyor...bir de üst paneldeki ses seviye ikonu ve pil ikonları yok sadece tarih ve on-off ikonu var bunun durumla bir alakası olabilir gerçi yeni ve yine aynı sebepten olabilecek bir arıza da açık olan her hangi bir sayfayı aşağıya aldığımda sayfa kayboluyo sadece bilgisayarı kapatırken görünmeyen sayfalar bir saniyeden az görünüp kayboluyo....herneyse....aslında bütün ubuntuyu resetlecek bir şeye ihtiyacım var sanki:))

sema

Zannetmiyorum resetlemekle düzeleceğini. Neden oldu böyle, sebebini hatırlıyor musun? Şuradaki (exe derlerdi buna Win'de), çalışabilir dosyayı (diyorlar sanırım burada) masaüstüne taşır mısın, sonucunu merak ettim. Değişmezse yine eski yerine koyarız, yalnız aç kapa yapın her ihtimale karşın (düzelmezse);

/usr/share/gdm/autostart/LoginWindow/gnome-settings-daemon.desktop
susema

kierke

durum iyice kötüleşti  :-[mecburen gnome masaüstü uygulamasından çıkıp ubuntu masaüstü moduna geçtim şimdilik,wine ya da başka birşeyler gnome'u bozdu sanırım,photoshop ve winamp yüklemeye çalışmıştım onlar sebep olmuş olabilir mesela bilmiyorum ama bildiğim şu ki gnome'la ilgili bir sorun olduğu.... ve bu aşamada ne yapmalıyım bilmiyorum yani tekrardan yüklenebilen bir şey midir gnome ya da ne yapılır bu durumda???,gnome ayarlarını sıfırlamayı denemiştim çözüm olmamıştı... :o

sema

O hâlde eski yerine alabilirsiniz o dosyayı. Gnome masaüstünü yeniden yükleriz, öncesinde şu sıfırlamaları da yapalım;

rm -rf .gnome2 .gconf .themes .gconfd && sudo apt-get install gnome-desktop
susema

kierke

dediğini yaptım ve şöyle bir şey çıktı:
aho@aho-Lenovo:~$ rm -rf .gnome2 .gconf .themes .gconfd && sudo apt-get install gnome-desktop
[sudo] password for aho:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: gnome-desktop paketi konumlandırılamıyor
aho@aho-Lenovo:~$

ama bunu gnome masaüstüne geçmeden yaptım o yüzden mi paket konumlandırılamıyor acaba

sema

Açıkçası çok ümitli değilim bu sorundan ama Ctrl + Alt + F1 deyin ve kullanıcı adı /parola girdikten sonra şunları deneyin;

sudo apt-get purge gnome-desktop-data && sudo apt-get install gnome-desktop-data && sudo apt-get install gnome-desktop-environment && sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop
susema

heartsmagic

Depolarınla oynadın mı son zamanlarda?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kierke

@sema dediğini yaptım şimdi gnome masaüstüne geçeyim mi?

sema

@kierke, evet geçin. @heartsmagic'in sorusu da önemliydi, gnome-desktop kurulamadığı için sordu sanırım. Kuruldular mı sorunsuz, neyse giriş yapın bir, umarım düzelmişlerdir.
susema

kierke

kurulmuş ve sorunsuz görünüyor :D,çok teşekkür ederim gerçekten,hani bu kadar şeyi nasıl biliyosunuz şaşmamak mümkün değil :D
dediğim gibi sorunsuz görünüyor ,gerçekten çok sağolun ;)

sema

Alıntı yapılan: kierke - 06 Aralık 2010 - 23:06:09
kurulmuş ve sorunsuz görünüyor :D,çok teşekkür ederim gerçekten,hani bu kadar şeyi nasıl biliyosunuz şaşmamak mümkün değil :D
dediğim gibi sorunsuz görünüyor ,gerçekten çok sağolun ;)

Sevindim. Yalnız erken sevinmiş olmayalım sakın, kapayıp açınca eski hâline dönmesin yine!? Bilmem, pek de bir şey bilmiyoruz aslında, sürekli yeni şeyler çıkıyor. Bir de aşina olunca.. İşte..

Eğer çözüldüğüne eminseniz ilk mesajınızı değiştir ya da düzelt deyip konu başlığına [Çözüldü] ibaresi ekleyebilirsiniz.Geçmiş olsun :)
susema