ubuntuda zipleme

Başlatan carpediem, 05 Aralık 2010 - 21:55:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

carpediem

Arkadaşlar, alt klasörlere sahip bir klasörü ubuntuda nasıl zipleyebiliriz?? Forumdan kodunu buldum ancak hata verdi acaba kodu yazarken bir yanlışlık mı yaptım. mesela benim ziplemek istediğim dosya desktop da ve adı a . o zaman yazmam gereken kod ne olmalı?? bi de ubuntuda ilk yüklediğimizde zipleme programı yüklü oluyor mu yoksa bizim mi yüklememiz gerekiyor eğer öyle ise onu nasıl yapabiliriz?? Yardımcı olursanız çok sevinirim..

eribol

carpediem

ziplemeyi ödevim için yapmam gerekiyor ve uzantısının da .zip olması lazım.

carpediem

gönderdiğniz adresteki şu kodu
zip -r var_log_dir /var/log
deniyorum ancak olmadı, desktopta adı a olan dosya için bu kodu nasıl kullanmam lazım?

eribol

Dosya ayrı dizin ayrı. -r parametresi dizin için kullanılıyor. zip a.zip ~/Desktop/a

carpediem

dediğiniz kodu yazdım şöyle bir uyarı verdi. 
adding: home/ubuntu/Desktop/a/ (stored 0%)
ve oluşan zip dosyasının içi boş görünüyor.

eribol

a dediğiniz dosya değil demek ki. Klasör ayrı dosya ayrı. Eğer -r parametresi ile kullanırsanız klasörü ve içindeki klasör ve dosyaları zipler. Verdiğim linki bu bağlamda tekrar kontrol ederseniz anlaşılır olur.

canosayan

anlamadığım sağ tıklayıp sıkıştır desek?
bu kodu bir proje içinde mi kullanacaksınız?
Chmod bizim işimiz.

carpediem

linux de sağ tıklayıp sıkıştır diye bişey var mı ki??
desktopta c dizininde içinde bi kaç ödevim var bunları ziplemek istiyorum -r parametresi nedir onu da bilmiyorum bu zipleme için
zip -r var_log_dir /var/log   şeklindeki kodu nasıl kullanacağımı anlamadım.bilen birisi varsa kodu yazarsa çok sevinirim

eribol

Var var :) Ben komutla yapmak istediğinizi sandım.

canosayan

benim sağ tık menümde sıkıştır babalar gibi gözüküyor.
hatta zip mi tar mı istersin diye soruyor.

zip -r a.zip klasorunadi
komutu klasörün adı adlı klasörü a.zip olarak sıkıştırır
Chmod bizim işimiz.

carpediem

sanırım bende ziplemek için program yüklü değil,çünkü sağ tıkladığımda öyle bi seçenek yok yüklemek için de şu kodu yazdım
apt-get install zip
cevap ise şöyle oldu
E: Could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13: Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
ödevin zipleyip göndermem lazım netten süresi ise dolmak üzere, linux konusunda da bilgili değilim malesef.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: carpediem - 05 Aralık 2010 - 23:46:59
are you root?
kurmak için komutun başına sudo ekleyiniz.

sudo apt-get install zip

canosayan

komutu sudo apt-get install zip olarak denemelisin.
ayrıca diğer paket yöneticileri kapalı olmalı.
Chmod bizim işimiz.

carpediem

synaptic paketlerden kontrol ettim zipleme ve açma programı yüklü gözüküyor ancak sağ tıkladığımda öyle bi seçenek gözükmüyor
ayrıca verdiğiniz zipi yükleme kodunu da denedim ancak ondada sonlarda hata verdi.

Sherlock Holmes

Nautilus Arşiv yöneticisi ile denediğinizde benzer durum ile'mi karşılaşıyorsunuz.?
Şu uygulama ile denermisiniz.,
http://www.peazip.org/peazip-linux.html

carpediem

sonunda ziplemeyi başarabildim, yardımcı olan herkese teşekkür ederim...

zeitgeist

Sorunu hangi yolla çözdüğünü buraya belirtirsen seninle aynı sorunu yaşayacaklara faydası olacaktır.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

kalkan1973

Ben yazılım merkezinden ZİP ve RAR olarak ayrı ayrı aratıp programları kuruyorum... Sağ tıklayınca ZİP - RAR vs. sıkıştırma yapıyorum...
Evde İşte her yerde Linux