Online Oyunların Zararları ve Bırakma Yöntemleri

Başlatan zuugoor, 15 Aralık 2010 - 05:38:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zuugoor

Online oyunlar bizlere ne gibi zararlar veriyor ve bir hastalığa dönüşen bu oyunlardan nasıl kurtulabiliriz?

Ben 2 senedir online oyunları oynuyorum.İşle doğru dürüst ilgilenemiyorum.Geceleri herkez uyurken ben oyundayım.Ailemle dostlarımla görüşemez oldum.Kurtulmak için defalarca sildim bu oyunları ama 2,3 gün sonra sıkılıp tekrar yükleyip devam ediyorum.Ve görüyorum ki benim gibi çok insan var ve yaşlarıda çok küçük olanlar var.Oyun içerisinde 12 yaşında çocuğa gece saat 4 te rica minnet item hediye ederek uyumaya gitmesini sağlamak beni hem çok üzdü hemde düşündürdü.Bu bence bir hastalık haline geldi.Bu konu ile görüşleriniz ve önerileriniz nelerdir.Saygılar.

xhektor

Bırakabilmiş olmana çok sevindim. sadece insanları uykusuz bırakmıyor... Anti-sosyal yapıyor ve çevresinden de koparıyor. bu konu ile ilgili yazılmış kısa bir makaleyi sizlerle paylaşıyorum.

İnternetin yaygınlaşmasıyla beraber çok kişili oyunlarda aynı oranda yaygınlaştı.Çocuk yaşlardan başlayan online oyun hastalığıyla beraber zamanımızın çoğunu online oyunlarda karakterlerimizi geliştirmek için uğraşır olduk.Karakterlerimizi geliştirdikçe geliştirdik, geliştirmeye yetemedğimiz noktalarda oyun paralarını gerçek paralar karşılığı almaya başladık.Sanal ortama o kadar bağlandık ki gerçek hayatı artık unutup tamamen kendi hayal dünyamızın bir yansıması olarak sanal ortamlarda yaşamaya, oluşturduğumuz karakterleri kendi yerimize koymaya başladık.

Ailemizin odamıza kadar getirdiği yemeğin bile farkına varmadan saatlerce hatta günlerce oyunların başından kalkamaz olduk.Bu illete o kadar kaptırdık ki kendimizi yemez içmez olduk, bütün paramızı bu oyunlara harcamaya başladık.Yaşımız tutmasa bile banka işlemleri yerine internet cafeleri banka yerine kullanmaya başladık.Knight Online da 65 levele getirdiğimiz karakterlerimizi yüzlerce YTL ye satar olduk.

Derken dünyadan koptuk.İnsanlar yerine oyunlardaki canavarları, karşılıklı sohbet yerine MSN de saatlerce anlamsız bi o kadar da TÜRKÇE mizi yozlaştırarak sohbet adı altında vakit kaybettik.......

...........

Uzmanların ileride gerek psikoloijk gerek fizyolojik bir çok rahatsızlığa davetiye çıkardıkları gerekçesiyle küçük yaşlardan itibaren başlayan online oyun hastalığına ailelerin kayıtsız kalmamaları dileğiyle...

ALINTIDIR: http://www.9yuz.com/online-oyun-hastaligi/

Olorin

Sosyal çevreden, zamandan, paradan kayba uğruyorsun, buna karşılık hiçbir artı getirisi yok...Kesinlikle uzak durulması, hiç bulaşılmaması gerekir.

Ekremx

Piskojik tedavi ile kurtuldum ben...+ win kullanmayı bıraktım:D

plar3s3

Geçen annem senle kaç aydır konuşamıyoruz adam gibi dedi.Sadece oyunla ilgilide değil facebook ubuntu ...... devam eder liste böyle.Asosyaldim zaten şimdi topyekün asosyalim :) arkadaşlarımla gezmeye bile gitmiyorum artık.İnsanlardan uzak kalmayı tercih ediyorum, kalabalıkta boğuluyor gibi oluyorum.......................vb. sonumu hiç hayırlı görmüyorummm

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Aralık 2010 - 20:36:11

bir de unutmadan bu yazıyı okumadan önce linux camiası yada ubuntu,  counter strike source call of duty gibi kaliteli multi fps bir oyun çıkarsa güzel olmazmı diye konu acacaktım.İyiki açmamışım :)
"Günümüzde, dünyadaki temel sorun, aptalların kendilerinden son derece emin, akıllıların ise devamlı şüphe içinde olmalarıdır." Bertrand Russell

Sherlock Holmes

Birçok somut karşılıkların fazlası zarardır,
oyunlara vakit ayırmak yerine ömrünü verenler,
bir totem kullanarak gerçek dünyaya dönmeleri gerekir.
Aile ve akrabalar ile olan bağın kuvvetlendiğinde,
garanti süresi ömür boyu olan bir meşgal elde etmiş olursun.
(birde "sudo" deyince akan sular dursa:D

Timur

hem anti sosyal hemde asosyal yapıyor insanı, onun için hiç başlamamak daha iyi.
ben bilgisayarı oyun için çok seyrek kullanıyorum. oynayacağım zamanda internette 2-3 tane flaş oyun olur o da.
bu bağımlılıkla nasıl başa çıkılır bilmiyorum ama her türlü bağımlılıktan genelde alternatif bir hobi bulmaları önerilir