Intrepid Ibex 8.10 sorunları

Başlatan ufuk_k, 25 Haziran 2008 - 20:34:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ufuk_k

Günlük imajlarından deneyeyim dedim, kubuntu imajını indirdim. 2 farklı zamanda ayrı günlük imajlar indirdiğimi belirteyim. Çıkan sorunları şöyle açıklayayım:

1. Installer (kurulum) düzgün çalışmıyor. İlkinde base sistemi kurarken kernel pakedi ile ilgili bir hata verdi. İkinci kurulumda bu kez normal paketleri kurarken, "installation failed" hatası aldım, hem de bir kaç yerde ve bir kaç kez. Diskte bir sorun yok, başka dağıtımlar kuruluyor. Daha sonra bu hatalara rağmen kurulumu tamamlayıp Grub kurdum.

2. Tabi bir çok pakedi yüklemediği için sistem konsola düştü. Öyle ki, nano pakedi falan bile yüklenmemiş, dosya görüntüleyici yok. Neyse ki apt-get yüklü, paketleri elle kurmaya çalıştım. kubuntu-desktop meta pakedi ile birlikte 437 mb civarı paketleri yüklemeye çalıştı. Fakat depolar ekli olmadığı için (kurulum tamamlanamamıştı), depo olarak CDyi arıyor, tekrar başlatıp sources.listi düzenlemekle uğraşmamak için (çünkü başka sistemden erişmezsem düzenleyemiyorum) CD'den kurdum paketleri. Sorun çıkarmadan kuruldu, en azından bana öyle geldi.

3. Bu sefer X açılmadı, ben de xorg.confu tekrar düzeltip açtım. KDE4 masaüstü hatasız geldi. Fakat eksik paket çok. kdesudo yüklü değil mesela. Neyse en önemli iş olan sürücü kurulumuna geçtim. Jockey-kde kurdum, fakat açıldığında etkinleştirecek sürücü yok. Nvidia sürücüsü yüklenmesi gerektiğini algılamıyor. Çok sorun değil, paketleri kendim yüklerim diyerek geçtim.

4. Bildiğim şey, nvidia-glx-new pakedi ile gerekli kernel paketlerini kurmam gerektiğiydi. Bu arada intrepid depolarını ekledim, internette ufak bir araştırma yaptım, hardy'den farklı olmadığını görünce replace diyerek hardy kısımlarını intrepid ile değiştirdim. Güncelleme falan derken hızlıca halletim. Kernel olarak 2.6.26-2-generic kerneli yüklü. Nvidia pakedini, linux-restricted-modules-2.6.26-2-generic pakedini ve bağımlılıklarını filan kurdum. Sistemi bir yeniden başlattım, ancak sürücü kurulmamış. xorg.conf ile oynadım, elle değer girdim fakat sorun orda değil. Çünkü "module nvidia not found" diyor. Yüklenmemiş kernel modülü. Neyse diyerekten, belki bu kernelde bir sorun vardır diyip, eski sürümü yükleyeyim dedim.

5. Bu arada envy ile denedim, konsoldan filan ama "operating system is not supported" gibi bir hata bezdirdi, uğraşmayayım dedim. Eski kernellerin restricted-modules paketlerini falan da görünce heyecan yaptım. Baktım bir de linux-ubuntu-modules paketleri var. Ne için olduğunu bilmiyorum ama sürücülerle ilgilidir diye düşündüm. Ancak yüklü gelen 2.6.26 kerneli için linux-ubuntu-modules pakedi yok. Eski kerneli yüklemek için arama yaptım. O da nesi, restricted-modules , linux-ubuntu-modules paketleri var, fakat eski kernellerin linux-image yani kendileri  yok! Enteresan, acaba depolar mı eksik diye düşündüm, aklıma başka birşey gelmedi. Yani kernellerin ilgili bütün çeşitleri, virtual-box filan versiyonları var ama kendileri nasıl olmaz dedim.

6. Depolara baktım, bir anormallik yok. Bari pakedi googleda ubuntu packages kısmında arayayım dedim. İlginç! Çünkü paket intrepid için var diyor, hatta indirilmeye hazır. Ancak depodan indirin buradan indirmeyin diye öneriyor, ama bana verdiği depo sources.list dosyasında zaten ekli. Bari elle indirip kurayım dedim, olmadı, garip bir hata verdi, bağımlılıklarla ilgili mi bilmiyorum. Halen bunun neden böyle olduğunu anlamış değilim, bizim depolar mı yalan, onların depoları mı çok değişik bilemiyorum.

7. Neyse dedim, bari nvidia sitesinden indirilmiş binary ile kurayım. Başka sistemlerde elle derlediğim kernellerde sorunsuz kuruluyordu, arkadaş da forumda kurduğundan bahsetmişti. İyi deyip X'i kapadım, geçtim kuruluma. Orada da hata aldım, hem de ne hata! Kullandığınız kernel Xen kerneli diyor! Ama değil, kernel bildiğin kernel, makine de xen filan değil, normal kurulum. İyi dedim ve orada kafa durdu, çalışmamaya başladı, ben de Frugalware'i açarak bari buraya yazayım, fikri olan vardır ya da işe yarar dedim.

atomkarinca

Ondan sonrasına ben devam edeyim istersen;

8. Birden aklıma nvidia sitesinden indirdiğim. Sürücünün 2.6.26 kerneli tanımadığı geldi. Nvidianın kurulum scripti eskiden kerneli tanımadığında kernelin yerini sorardı ama bu script  sormuyordu ne yapmalıydı acaba?
Scriptin x parametresiyle açıldığını biliyordum yani pach lamak mümkündü ama nasıl?

DeFacto

Yalnız o bin dosyaları her ne kadar sorunsuz kurulsa da bir süre sonra kernelim elden gitti benim. Bütün home'u apt arşvlerini yedeklediğim gibi format. Çünkü durum çok ciddi idi. Kartımı her girişte el ile yapılandırıyordum ve bir sonraki restartta x i başlatamadım, ekran kartını takınız (!) uyarısını aldım :) Daha sonra live cd'den bütün dosyalarımı yedekledikten sonra verdim formatı :)

Çağlar

Aynı sorunla karşılaştım, eski kerneli açıp tekrar güncellettim topladı. Şu anda alpha 3 sorunsuz.
We got a badass over here!