[Çözüldü] Depolardaki tüm paketleri kurmalı mıyım?

Başlatan ayben, 28 Kasım 2010 - 21:45:41

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ayben

''Synaptic Paket Yöneticisi'' ndeki, ya da ''Ubuntu Yazılım Merkezi'' ndeki paketleri, tek tek kurmaya çalışıyorum. Paketleri tek tek, ayrı ayrı, onaylayarak kurmaya çalışıyorum. Bu depodaki, ya da depolardaki paketlerin, tek komut ile, hepsini birden, bir komut ile kurmanın bir yolu, yok mu acaba. Teşekkür ederim.

alquirel

Uçbirimden vereceğin bir komut ile bu mümkün.
Önce yüklemek istediğin paketlerin isimlerini öğrenmen gerek.

Mesela

sudo apt-get install pidgin firefox gimp blender

gibi.

install dedikten sonra kuracağın paketlerin isimlerini bir boşluk bırakarak yazman istediğini elde etmene yeter ;)

ayben

Depodaki paketlerin hepsini birden, bir seferde yüklemek istersek, nasıl yapabiliriz? Bu paketlerin, hepsinin isimlerini bilmem ve yazmam mümkün değil. Oyüzden böyle sordum.
''Neden depodaki paketlerin hepsini, yüklemek istiyorsun'' diye sorarsanız eğer, çünkü, bu paketlerden hangisi, sistem için gerekli, hangisi çalışma için gerekli, bilmiyorum. Malu 35.000 paket var. Oyüzden hepsini kurup geçeceğim.

alquirel

@ayben,
Bunu yapmanın hiçbir mantıklı yanı yok bence.
Donanımın için ayrıca paket yüklemene gerek kalmaz çoğu zaman.
Çalışma için gerekli paketler de çalışmak istediğin programları yüklerken yüklenir.
Diğer türlü yüklediğinde herhangi iki paketin birbiriyle çakışma ihtimali de yüksek.
Yani demem o ki hem zaman kaybı olur hem de emek kaybı olur.

rick

Alıntı yapılan: ayben - 28 Kasım 2010 - 22:15:26
Malu 35.000 paket var. Oyüzden hepsini kurup geçeceğim.
Depolardaki paketlerin tamamını kurmak sadece bilgisayarınızı zorlamaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü en fazla 5000'i işinize yarayacaktır ve bazıları ayrı donanımlar için olduğundan kullanmanız mümkün olmayacaktır, ayrıca @alquirel'in dediği gibi bazı paketler çakışacaktır.
bu paketlerden hangisi, sistem için gerekli, hangisi çalışma için gerekli, bilmiyorum
Eğer sistem için gerekliyse ya hazırda kuruludur, ya da güncellemeyle kurulur.

bytan

paketlerden hangisi, sistem için gerekli, hangisi çalışma için gerekli, bilmiyorum. Malu 35.000 paket var. Oyüzden hepsini kurup geçeceğim.

O paketlerin hepsini bizler de bilmiyoruz ve günlük yaşantımızda kullanmıyoruz. İhtiyacımız oldukça da ihtiyacımıza yönelik yaptığımız aramalar sonucu buluyoruz ve kuruyoruz. Diyelim ki hepsini sistemine kurdun. Ne kurduğunu ve ne işe yaradıklarını bile bilmeyeceksin. Yine bizim gibi yapacaksın ve ihtiyaç hissettiğin anda hangi yazılımı kullanman gerektiğini araştıracaksın. Bulduğunu ise uçbirimden veya menüden çalıştıracaksın. Teker teker çalıştırıp bakamazsın, çünkü tüm yazılımlar menülerde kendilerine yer bulmazlar.

İşin diğer tarafı ise tüm paketleri sistemine indirmek ve kurmanın ne kadar mümkün olduğu. Söylendiği gibi öyle paketler var ki, birini kurduğunda başka birinin sistemden kaldırılması gerekiyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ayben

Ben bu paketlerin hepsini, kurmak zorunda olduğumun sanıyordum. Teşekkür.