takas alanı sorusunu depolama alanı sandım. hard disk formatı değişti.

Başlatan alahaddin, 25 Kasım 2010 - 13:21:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

alahaddin

Selam arkadaşlar, size bir problemimden bahsetmek istiyorum.

Daha önce hiç bir bilgim olmadan sadece arkadaşımın birinin tavsiyesi ile Ubuntu kurmaya karar verdim. Ubuntu'yu kurarken takas alanı belirlememi istedi. Ben de bunu depolama alanı olarak algıladım ve D diskimi seçtim takas alanı olarak. Kurulum bittikten sonra D diski sistemde gözükmüyordu, ben de o zaman hata ettiğimi anladım. Tekrar Windows kurdum, D'nin formatı artık NTFS olmadığı iiçin o da görmedi. Ben de Pardus kurulumundan D'nin formatını geri NTFS yaptım. Tekrar Windows kurdum ama bu sefer disk boşalmıştı, Ben de silinen dosyaları getirme programı buldum bir tane ve onunla hemem hemem bütün dosyalarımı geri getirdim. Yalnız bir problem vardı, geri getirdiğim dosyalar açılmıyordu. Resimler, müzikler, videolar Excel'ler, Word'ler hepsi hemem hemem bozulmuş. Sanırım diskin formatı değişirken bunlar da bozulmuş diye düşünüyorum.

sizden istegim, ben o dosyalarımı nasıl geri düzeltirim bana yardımcı olur musunuz?

zeitgeist

Diskin o bölümü bir kaç defa format görmüş, sağlıklı bir şekilde dosyaları kurtarabileceğini sanmıyorum. kurtardığın belgelerin uzantılarıyla ilgili bir problem olabillir mi?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

alahaddin

tüm dosyalarımı kurtardım yalnız formatları bozuk. uzantılarında herhangi bir değişme yok ama açılmıyorlar. LÜTFEN YARDIM EDİN

bytan

Boyut ve isim olarak doğru görünüyor olsalar da pek kurtarılmış gibi durmuyorlar söylediklerinden anlaşıldığı kadarıyla. @zeitgeist'in dediği gibi bir kaç kere format atılmış olması kötü olmuş. Hangi yazılımla verilerini kurtarmaya çalıştığını belirtmemişsin. Alternatif bir yazılımla da kurtarmayı deneyebilirsin. Örnek:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5566.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

alahaddin

zeitgeist

Windows ortamında çalışan bir uygulama herhalde. Uygulamanın kendisiyle iligili bilgileri incelemeni tavsiye ederim. Bizler daha çok Linux ortamında veri kurtarma uygulamalarına hakimiz. Elbette bilgisi deneyimi ve isteği olan yardım edebilir ancak bana kalırsa bu sorunu kullandığın uygulamanın resmi sitesinde/forumunda ya da Windows platformuna yönelik forumlarda çözmeye çalışman daha yararlı olabilir sana.

Veya @bytan'nın tavsiyesine kulak verebilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles