video izlerken donma sorunu forumda ne varsa denedim!

Başlatan çalakalem, 17 Kasım 2010 - 17:04:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çalakalem

merhaba.yeni bir ubuntu kullanıcısıyım. video izlemekle ilgili her türlü sorunu yaşıyorum. video açıldığından itibaren takılma oluyor ilerlerken sorun yaşıyorum ve kesinlikle tam ekran izleyemiyorum videoyu. hem çözünürlük hem de hız çok kötü. konuyla ilgili tüm başlıklara bakıp hemen hemen herşeyi uyguladım ama bi gelişme kaydedemedim. yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü ubuntuyu bırakmak istemiyorum. tam iki haftadır uğraşıyorum. bu arada bilgisayarım hp compaq nx9030

stratovarius

Ekran kartın nedir ? Ekran kartı sürücülerini kurdunuz mu ? Kurduysanız nasıl kurdunuz?

Hangi başlıktaki işlemleri yaptınız ?

O başlıklarda bazı çıktılar istenmiştir onları ekleyebilir misiniz?

çalakalem

sistem ek sürücülere baktım özel bir sürücü yok diyor  bir de şu komutu girdim:
hur@hur-compaq-nx9030-PG663ES-AB8:~$ lspci | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82852/855GM Integrated Graphics Device (rev 02)
hur@hur-compaq-nx9030-PG663ES-AB8:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Software Rasterizer
    GL_NV_conditional_render, GL_NV_depth_clamp, GL_NV_fragment_program,
hur@hur-compaq-nx9030-PG663ES-AB8:~$
böyle bi şey çıktı.
daha öncesinde video izlemek için gerekli eklentiler varmış sanırım onları yüklemiştim. ama onlarla ilgili değil sanırım video doluyor gayet ama ekran kartımda bi problem var anladığım kadarıyla. buradan sonra ne yapmalıyım bilmiyorum...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2010 - 18:08:21

yönlendirebileceğiniz bir yer ya da bir komut varsa önerebilir misiniz?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 17 Kasım 2010 - 19:09:08

az evvel bilgisayarım tamamen işlevsiz hale geldi. openchrome la ilgili bazı komutlar vardı onları yükledim sonra bilgisayarı yeniden başlatınca siyah ekranda bazı yazılar çıktı ve öylece kaldı... şu an arkadaşımın bilgisayarını kullanıyorum bi çözüm varsa yapabileceğim ve önereceğiniz lütfen yardımcı olun

eribol

Ekranda gördüğünüz o yazılar neydi? Onları yazarsanız fikir edinilebilir.

çalakalem

fsck from util-linux-ng 2.17.2
/dev/sda1:temiz, 168712/1753088 dosya, 1070910/7011584 blok (sistem 2 kere başlandığında denetle)
* Starting AppArmor profiles                         Skipping profile in /etc/apparmor.d/disable:usr
.bin.firefox         
                                   [OK]
* Setting sensors limits                      [OK]
speech-dispatcher disabled; edit /etc/default/speech-dispatcher
* PulseAudio configured for per-user sossions
saned disabled; edit /etc/default/saned
* Enabling additional executable binary formats binfmt-support          [OK]
* Cheking battery state...                                                           [OK]

tam olarak bu yazıyor ve açılmıyor

zeitgeist

Bilgisyarı şu an kurtarma kipinde açabiliyor musun?

Ekran kartı sürücüleri yüklenmemiş, büyük ihtimalle bu yüzden videolarda sorun yaşıyorsun. Neden openchrome sürücüleri yüklemeye çalıştın, tümleşik intel ekran kartı değil mi seninki yoksa harici openchrome bir ekran kartı mı var pci ya da pciexpress?

Vga çıktına göre şu başlığı tavsiye edebilirim sana:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23179.0

"Intel Corporation 82852/855GM" ramasıyla daha ayrıntılı bilgiler de bulabilirsin forumda.

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

çalakalem

kurtarma kipinde nasıl açabilirim bi yöntemi varsa söyler misiniz? açıkçası pek bişey bilmediğim için önüme çıkan herşeyi denedim sonuç bu oldu. son olarak dediğiniz şekilde yapamazsam tekrar ubuntuyu kuracağım
böyle bi şey mümkün değil mi?

zeitgeist

Bilgisayar açılırken splash ekranında shift tuşuna basılı tutarsan grub ekranı gelecektir, o ekranda recovery seçeneğini kullanabilirsin ya da yine splash ekranında ctrl+alt+f1 ile konsola düşebilirsin.

çalakalem

çok teşekkür ederim en azından bilgisayarı açabildim şimdi ubuntuyu indirip buraya tekrar yükleyebilir miyim?
baya bi karıştı çünkü. en iyisi herşeyi baştan yapmak.

zeitgeist

Yeni bir ubuntu yüklemesi yapabilirsin tabi neden olmasın. Yüklemeyle ilgili aklına gelebilecek bazı sorular ve bilgiler için öncelikle Wiki sayfalarımıza bir göz atmanı da tavsiye ederim.

heartsmagic

Eğer yaptığın işlemleri geri alamazsan ve yeniden yüklersen, üzerine yine video sorunu yaşarsan bu başlıktan devam edelim. Video doluyor dediğine göre Flash videolardan, daha doğrusu web üzerindeki videolardan bahsediyorsun değil mi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

çalakalem

merhaba. ubuntu 10.10 u tekrar kurdum. ancak video izlemekle ilgili sorunum sürüyor hala. ekran kartımı tanıtmamda yardımcı olur musunuz? burada kafama göre yükleme yapmak istemiyorum yine.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2010 - 15:37:51

bi de sanki biraz yavaşladı pc bir de anlık kararma oluyor. bununla ilgili bi kaç başlık var onları inceledim ama ne yapmak gerekiyor tam anlayamadım...

zeitgeist

Ekran kartı sürücülerini yüklemek için tavsiye olarak verdiğim linkte @stratovarius'un bir önerisi var uygulamayı denedin mi?

Ayrıca ben video izelyememe sorununun sistem genelinde olduğunu düşünmüştüm ama @heartsmagic mesajından bir ayrıntıyı yakalamış, videolar dolduğu halde açılmıyor demişsin; normalde videoları izleyebiliyorsun ama sadece flash videoları mı izleyemiyorsun?

Şu ubuntu'yu yeni yüklediğin haliyle

glxinfo | grep render

çıktısı nedir?

çalakalem

video açılıyor doluyor ama çözünürlük çok düşük ve tam ekranda izleyemiyorum. verdiğin komutla beraber şöyle bi şey çıktı:
'glxinfo' programı şu anda kurulu değil.  Yüklemek için şunu yazabilirsiniz:
sudo apt-get install mesa-utils
hur@hur-compaq-nx9030-PG663ES-AB8:~$ sudo apt-get install mesa-utils
[sudo] password for hur:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Aşağıdaki ek paketler de yüklenecek:
  libglew1.5
Önerilen paketler:
  glew-utils
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  libglew1.5 mesa-utils
Yükseltilen: 0, Yeni Kurulan: 2, Kaldırılacak: 0 ve Yükseltilmeyecek: 0.
İndirilmesi gereken dosya boyutu 129kB
Bu işlemden sonra 496kB ek disk alanı kullanılacak.
Devam etmek istiyor musunuz [E/h]? E
Alınıyor:1 http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick/main libglew1.5 i386 1.5.2-0ubuntu1 [102kB]
Alınıyor:2 http://nl.archive.ubuntu.com/ubuntu/ maverick/universe mesa-utils i386 8.0.1-0ubuntu1 [27,0kB]
1sn'de 129kB alındı (70,3kB/s)     
Önceden seçilmeyen libglew1.5 paketi seçiliyor.
(Veritabanı okunuyor... 142537 dosya ve dizin kuruldu.)
Unpacking libglew1.5 (from .../libglew1.5_1.5.2-0ubuntu1_i386.deb) ...
Önceden seçilmeyen mesa-utils paketi seçiliyor.
Unpacking mesa-utils (from .../mesa-utils_8.0.1-0ubuntu1_i386.deb) ...
Processing triggers for man-db ...
libglew1.5 (1.5.2-0ubuntu1) kuruluyor...
mesa-utils (8.0.1-0ubuntu1) kuruluyor...
Processing triggers for libc-bin ...
ldconfig deferred processing now taking place
N: Ignoring file 'glasen-intel-driver-maverick.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension
N: Ignoring file 'medibuntu.list.save' in directory '/etc/apt/sources.list.d/' as it has an invalid filename extension

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2010 - 17:06:42

normal video derken cd den mi demek istediniz? genellikle internet üzerinden izlediğim her videoda aynı sorunu yaşıyorum. cd den izlediklerimde de atlama ve takılma oluyor.

zeitgeist

Alıntı Yapnormal video derken cd den mi demek istediniz? genellikle internet üzerinden izlediğim her videoda aynı sorunu yaşıyorum. cd den izlediklerimde de atlama ve takılma oluyor.

Anladım.

Mesa-utilis yüklediğine göre tekrar şu komutu verip çıktısını buraya geç:

glxinfo | grep render

çalakalem

zeitgeist

Önce Mesa sürücülerini yükle bence:

sudo apt-get install --reinstall libgl1-mesa-glx libgl1-mesa-dri

eğer cd den ya da bilgisayarından oynattığın videolarda yeterince performans alamazsan şu yolu da deneyebilirsin:

Alıntı yapılan: stratovarius - 27 Ekim 2010 - 15:41:39
Ayrıca i855 chipset donma sorunları için ubuntu wikide şöyle bir depodan ve aşağıdaki işlemlerden bahsedilmiş(deponun maverick desteğide mevcut).

sudo add-apt-repository ppa:glasen/intel-driver
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

sudo add-apt-repository ppa:glasen/855gm-fix
sudo apt-get update && sudo apt-get install dkms 855gm-fix-dkms

Kaynak;

https://wiki.ubuntu.com/X/Bugs/Lucidi8xxFreezes

Eğer sistem genelinde video performansından memnun olduğun halde internet ortamında izlediğin videolarda sorun yaşarsan bu daha farklı bir soruna işaret eder. Bu durumda, forumda flash video anahtarıyla ile arama yapabilirsin. Farklı çözüm yolları mevcut. Yine olmazsa ya ilgili bir başlığa sorunu aktarırsın ya da yeni bir başlık açarsın.

Son olarak etrafa bakınırken gördüğüm bir yöntemi de buradan bilgi olarak geçeyim. İleride bu kartla ilgili bilgi almak için bakınan birileri olursa bu seçenek de gözönünde bulunmuş olur.

http://absolutebeginner.wordpress.com/2006/07/26/installing-intel-815852855-graphics-controller-drivers-on-ubuntu-debian/

çalakalem

buraya yazdığınız işlemlerin tümünü uyguladım. ancak hala sürüyor sorun. sistem genelinde video performansından da memnun değilim. zaten hiçbi şekilde tam ekran izleyemiyorum. bana yukarıda önerdiklerinizi uyguladığımda ekran kartımı tanıtmış oldum mu şimdi? eğer tanıtmadıysam beni o şekilde yönlendirir misiniz? çünkü xp kullanırken böyle bir sorun yaşamıyordum. yani bilgisayarımın sorunu değil tam olarak ekran kartının yüklenmemiş olması sorunu gibi geliyor bana. nasıl yükleyebilirim?

zeitgeist

Son durum itibarıyla şu çıktıyı tekrar verirsen sürücülerin yüklenip yüklenmediğini anlayabiliriz:

glxinfo | grep render

çalakalem

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Kasım 2010 - 17:26:32

yüklenmiş mi sürücülerim?

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.