[Çözüldü] Windows'tan tamamen kurtulmak istiyorum...

Başlatan HakanTurkalp, 18 Kasım 2010 - 11:36:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HakanTurkalp

Merhaba arkadaşlar,

Benim harddisk C ve D olmak üzere iki bölüm, C'de sadece windows kurulu geri kalan * her şey D'de.

D'deki bilgilerden kayıp vermeden Ubuntu kurabilirmiyim ?Kurabilirsem, bunu nasıl yapabilirim ?

Ayrıca şuan ubuntu üzerindeyim.Live olarak çalıştırdım.(sürüm 9.10 ve bu sürümü kurmak istiyorum)

Teşekkürler.

canosayan

tabiki kurulum sırasında c bölümünü siler, buraya ubuntu kurarsınız. d bölümüne formatla demedikçe sorun oluşmaz.
Chmod bizim işimiz.

sem

9.10 dan ziyade daha yeni sürümleri tavsiye ederim... (10.04 LTS, 10.10)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

HakanTurkalp

Alıntı yapılan: sem0900 - 18 Kasım 2010 - 12:03:31
9.10 dan ziyade daha yeni sürümleri tavsiye ederim... (10.04 LTS, 10.10)

Hocam, şimdi indirmekle uğraşmak istemiyorum.Kurunca güncellemeyi düşünüyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2010 - 12:18:28

Alıntı yapılan: canosayan - 18 Kasım 2010 - 11:38:36
* tabi ki kurulum sırasında c bölümünü siler, buraya ubuntu kurarsınız. d bölümüne formatla demedikçe sorun oluşmaz.

Şöyle bir ekranda kaldım.Burdan sonra ne yapmam gerek.

http://i53.tinypic.com/29xad7s.jpg

Windows kadar basit değil sanırım.(Herhangi birşeye tıklamakta istemiyorum, ne olur ne olmaz diye.)

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

kuleyni

Bölümleri elle belirt (gelişmiş)'i seçerek devam etmelisiniz.Bu seçenekle ubuntuyu "C" diye adlandırılan bölüme kurabilirsiniz.

HakanTurkalp

Şimdide böyle bir ekranda kaldım http://i55.tinypic.com/25fsvv7.png

Seçili alana kurmak istiyorum(sda2) fakat bilinmeyen olduğu için kuramıyorum.

?

HakanTurkalp

Megatron

Hakan D ve C bölümlerini boyutlarıyla ayırt edebiliyormusun? /dev/sda! yazan bölümlerden hangisi D ye karşılık geliyorsa ona dokunma, diğer bölümleri sil. Silinmiş boş bölüme gelip ekle seçeneğini seç. Bağlama noktasını "/" olarak, dosya biçimini "ext4" olarak ayarladınmı kuruluma devam edebilirsin. Sadece D bölümüne dikkat et ona dokunmamalısın.
GNU/Linux kıtasında, kayıp penguen.

HakanTurkalp

Alıntı yapılan: Megatron - 18 Kasım 2010 - 13:58:52
Hakan D ve C bölümlerini boyutlarıyla ayırt edebiliyormusun? /dev/sda! yazan bölümlerden hangisi D ye karşılık geliyorsa ona dokunma, diğer bölümleri sil. Silinmiş boş bölüme gelip ekle seçeneğini seç. Bağlama noktasını "/" olarak, dosya biçimini "ext4" olarak ayarladınmı kuruluma devam edebilirsin. Sadece D bölümüne dikkat et ona dokunmamalısın.

Bölüm türünü ne yapmamız gerekiyor ?

Birincil ? Mantıksal ?

Birde yeni bölüm için yer diyor o ne oluyor tam olarak onu ne yapmamız gerek.(başlangıç, son)

Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2010 - 17:02:40

Birisi yanıt yazssın lütfen sabahtan beri şu ekranda bekliyorum : http://i52.tinypic.com/4kjs7l.png

Megatron

Alıntı yapılan: HakanTurkalp - 18 Kasım 2010 - 15:37:44
Bölüm türünü ne yapmamız gerekiyor ?
Birincil ? Mantıksal ?
Birde yeni bölüm için yer diyor o ne oluyor tam olarak onu ne yapmamız gerek.(başlangıç, son)
Teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 18 Kasım 2010 - 17:02:40

Birisi yanıt yazssın lütfen sabahtan beri şu ekranda bekliyorum : http://i52.tinypic.com/4kjs7l.png
Bölüm türü Ubuntu için çokta önemli değil. İleride yeni bölümler oluştumayı düşünmeyip HDD' nin bütününü kullanmak istiyorsan "birincil" bölüm daha uygun olur.
Yeni bölüm' ün yeride benzer şekilde bir zorunluluk yaşımaz. Bu seçeneği "başlangıç" olarak ayarlayabilirsiniz.

HakanTurkalp

Çok teşekkürler arkadaşlar.Yaklaşık 3 saat önce kurulumu tamamladım şuan için bir problem yok gibi.Bide javayı kurabilseydim:) neyse tekrar teşekkürler.

Megatron

Alıntı yapılan: HakanTurkalp - 18 Kasım 2010 - 22:04:23
Çok teşekkürler arkadaşlar.Yaklaşık 3 saat önce kurulumu tamamladım şuan için bir problem yok gibi.Bide javayı kurabilseydim:) neyse tekrar teşekkürler.
Reca ederim. :) Java sisteminde yüklü olmadığı için kullanamıyor olabilirsin. Forumda aratırsan mevcut java' nın varlığını tespit edebileceğin gibi, yoksa nasıl yükleyebileceğini öğrenebilirsin. Başka bir sorun varsa onunda çözümü yer alabilir tabi. Vaktim bol olsaydı aramana yardımcı olabilirdim.

xhektor

Alıntı yapılan: HakanTurkalp - 18 Kasım 2010 - 22:04:23

java, flash ve codec'leri tek, tek kurmak yerine ''Uygulamalar ) Ubuntu Yazılım Merkezi'' buradan ''Ubuntu kısıtlı ilaveler'' yazarak arat ve kur. hepsini tek seferde kurmuş olursun.

Megatron

Alıntı yapılan: xhektor - 18 Kasım 2010 - 22:23:59
java, flash ve codec'leri tek, tek kurmak yerine ''Uygulamalar ) Ubuntu Yazılım Merkezi'' buradan ''Ubuntu kısıtlı ilaveler'' yazarak arat ve kur. hepsini tek seferde kurmuş olursun.
Vaay! Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu saol.

xhektor

Alıntı yapılan: Megatron - 18 Kasım 2010 - 22:31:38
Alıntı yapılan: xhektor - 18 Kasım 2010 - 22:23:59
Vaay! Bunu bilmiyordum, öğrendiğim iyi oldu saol.

önemli degil  ;D

zeitgeist

Sorun çözüldüğüne göre başlığı etiketleyip kapatalım.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles