[Çözüldü] Ubuntu 10.10+win 7 kurulum

Başlatan ahmttvsn, 18 Kasım 2010 - 22:11:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ahmttvsn

Merhaba arkadaşlar,
Foruma yazdığım ilk mesajda yeni konu açmak istemezdim ancak forumda sorunumla ilgili bir hayli konu okudum ancak kafam iyice karıştı..

Şuanda win7 kullanıyorum ve ubuntu 10.10 desktop versiyonunu indirdim cd ye yazdım ve yükleme için win7 de  21gb lik bir bölüm açtım.
Ancak 10.10 versiyonunda hdd bölümleme kısmı diğerlerinden faklı emin olmadan yapmak istemiyorum.(Windows sistemine zarar gelirse başım çok ağrıyacağı için)

laptopumda 500gb hdd var
128gb C , 302gb D, ve 20,02gb boş alan ayrıca recovery için birkaç kısım daha var
20gb lik kısma kurmak istiyorum.

Bölümleri elle belirt diyince bos alanı (21gb lik)görüyorum.Diğer sürücülerde görünüyor bu kısımda nasıl ayarlamalar yapmam gerektiğine bir türlü emin olamadım.

alquirel

10.10'da farklı olan tek şey disk bağlamanın kuruluma da eklenmiş olması.
Dikkat edeceğin ilk husus, en önemli husus; Ubuntu kurulumu yapacağın disk bölümü haricindeki disk bölümlerinin karşısındaki "Biçimlendir" kutucuğunun işaretli olmaMAsı.
21 Gb'lık kısımda 1-2 Gb takas (swap) alanı ayırıp kalanına Ubuntu kurarsın.
Diğer disk bölümlerini ister kurulumda, ister sonradan fstab dosyası işleyerek halledebilirsin. Bu konudaki başlıklar yardımcı olacaktır.

Bu başlığı okumanı tavsiye ederim.

ahmttvsn

Şuan ''try ubuntu'' dedim yükleme ekranının yanıda aynı anda interneti kullanabiliyorum :D çok güzel bişeymiş doğrusu.

Bu arada swap alanını 2 gb olarak seçsem fazla olur mu ?(ram alanım 4gb)

eribol

Sorun olmaz. 3-5'in hesabını yapmaz :)

ahmttvsn

2 gb olarak ayarladım, ancak kur %90 gibi olunca takıldı ne yapmalıyım 25dk dir bir ilerleme yok?
bu aşadamadan sonra laptop kapanıp açılırsa win7 için boot menu açılır mı?

alquirel

Alıntı yapılan: ahmttvsn - 19 Kasım 2010 - 00:16:45
2 gb olarak ayarladım ...
4 Gb RAM varsa takas alanına fazla iş düşüreceğinizi zannetmem ;)
Benim 2 Gb RAM, 2Gb takas alanım var, en zor anlarda bile takas alanının 1 Gb'dan fazla kullanıldığını görmedim.

Alıntı yapılan: ahmttvsn - 19 Kasım 2010 - 00:16:45
... ancak kur %90 gibi olunca takıldı ne yapmalıyım 25dk dir bir ilerleme yok?
bu aşadamadan sonra laptop kapanıp açılırsa win7 için boot menu açılır mı?
Bu soruya cevap vermek isterdim ama şimdiye kadar çoktan denemiş görmüşsünüzdür muhtemelen...

ahmttvsn

Alıntı yapılan: alquirel - 19 Kasım 2010 - 11:27:49

Bu soruya cevap vermek isterdim ama şimdiye kadar çoktan denemiş görmüşsünüzdür muhtemelen...
Evet tam da dediğiniz gibi oldu..Sorun ubuntuyu dene seçneğiyle sistemi uzunca kullanmamdan kaynaklandı diye tahmin ediyorum.
Kurdum gayet güzel bir sistem ancak hiç bilmeyince çok stresli oluyor.

Örneğin şuan firefox bozuldu(galiba kurduğum eklentilerden oldu) kaldır deyip tekrar kur dememe rağmen hala açılmıyor.
Bu arada sorularımı sabırla cevaplayan herkese teşekkür ederim.

heartsmagic

Bu başlığımızı etiketleyip kapatalım. Zira farklı sorunları farklı başlıklarda çözmeye çalışıyoruz. Firefox için şunu yap, eğer işe yaramazsa yeni bir başlık açıp sorunu sorabilirsin. Eğer bir hata çıktısı alıyorsan bunu forumda araştırabilirsin.

Yapacakların:
1. Firefox'u kapat.
2. Uygulamalar-Donatılar-Uçbirim yoluyla bir uçbirim aç.
3. mv ~/.mozilla ~/.mozilla.yedek komutunu uygula.
4. Firefox'u aç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.