Bu sefer windows kayboldu

Başlatan Zigetvar, 16 Kasım 2010 - 19:10:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Zigetvar

Az önce ubuntuyu kurdum ama bu seferde bilgisayar acılırken secme ekranı gelmıyor, windows silinmiş olabilir mi acaba, 320 gb harddikten 40 gb bolumledim, diger kısımları ne olucak, windows umarım ucmamıstır :S

stratovarius

Büyük ihtimalle uçmuştur.

Hdd bölümleme kısmında normalde elleyi seçip , oradan boş olan bölümü seçmen lazımdı. Sen hepsini biçimleyip yeniden bölümlendirmeye çalışmışsın.

Yinede şu çıktını görelim;

sudo fdisk -l

Zigetvar

Disk /dev/sda: 320.1 GB, 320072933376 bayt
255 heads, 63 sectors/track, 38913 cylinders
Units = silindir of 16065 * 512 = 8225280 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disk kimlikleyicisi: 0x000e6027

Aygıt Açılış    Başlangıç     Bitiş  BlokSayısı Kml Sistem
/dev/sda1   *           1        4864    39061504   83  Linux
/dev/sda2            4864        4864        1025    5  Ek
/dev/sda5            4864        4864        1024   82  Linux takas / Solaris

stratovarius

Çıktında anlaşıldığı üzere windows silinmiş.

Zigetvar

yapma yaa, dün zaten linux kurcam derken c yi uçurdum, projelerım programlarım vardı d kısmında, peki nasıl  kurtarabilirim, tekrar windows yüklersem linux uçmasın, bu konuda ne yapabilirim

stratovarius

Şu an için hiç bir şey yükleme veri kurtarmadan anlayan arkadaşlar öneride bulunacaktır.

Belki verilerin bir kısmını kurtarabilirsiniz.

Zigetvar

Alıntı yapılan: stratovarius - 16 Kasım 2010 - 19:33:32
Şu an için hiç* bir şey yükleme veri kurtarmadan anlayan arkadaşlar öneride bulunacaktır.

Belki verilerin bir kısmını kurtarabilirsiniz.

harddiskin d bölümü 160 gb tı , az önceki çıktıya göre linux 320 gb mı kurulmus tamamına mı yani, çnkü ben 40gb ayırmıstım kurulurken, linux üzerinden veri kurtarma olayı varsa süper olur gerçekten, uzman hangi arkadastır acaba pm falan atsam

alquirel

Elindeki Ubuntu CD'si ile bilgisayarı CD'den aç. (ilk gelen ekranda Try Ubuntu/Ubuntu'yu Dene düğmesiyle)
Artık bi gezinirsin bilgisayarda kurtarabileceğin veriler kalmış mı?

Live CD ile ilk etapta kurtarılacak veri bulamazsan silinmiş dosyaları geri getirme ile ilgili yöntem tavsiye edenler çıkar inşallah ;)

Zigetvar

Alıntı yapılan: alquirel - 16 Kasım 2010 - 19:59:42
Elindeki Ubuntu CD'si ile bilgisayarı CD'den aç. (ilk gelen ekranda Try Ubuntu/Ubuntu'yu Dene düğmesiyle)
Artık bi gezinirsin bilgisayarda kurtarabileceğin veriler kalmış mı?

Live CD ile ilk etapta kurtarılacak veri bulamazsan silinmiş dosyaları geri getirme ile ilgili yöntem tavsiye edenler çıkar inşallah ;)

biraz tez canlıyım, az önceki mesajda bişey yükleme dediler ama, ben  dedim vista yükliyeyim, sonra recover my files la cekerim bişeyler, taktım cd yi, harddisklerin oldugu yere geldim, yüklenemyor falan dedi, biçimlendir dedim, ama yine yüklenemiyor yaptı, peki ben bu ubuntu cd si ile, harddiskimi vista kurulacak şekilde biçimlendirebilir miyim, bu arada verileride ucurduk hepten :)
artık vista kurulsunda baska bişi istemiyorum :)

zeitgeist

Eğer elindeki Windows cd ile yükleme yapamıyorsan bunun nedeni yüklediğin Ubuntu değildir. Yine de işi sağlam tutayım diyorsan; Ubuntu cd ile bilgisayarı açtıktan sonra Gparted uygulamasını çalıştır. Diski istediğin şekilde parçalara böl ve biçimlendir. Sonrası bildiğin Windows yükleme adımları.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

bytan

Veri kurtarmak içinse yine canlı cd kullanarak photorec yazılımına başvurabilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5566.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sipazilla

Bende genel bir uyarı yapayım. c: win, d: linux, e: swap, f: data şeklinde olsun. win işletim sistemini formatladıktan sonra ne yaptıysam yeniden Vista sürümünü kuramadım aynı şekilde sorunlar çıkarttı uzun uğraşlar sonunda pes ettim. ilk önce remastersys ile Ubuntumu yedekledim daha sonra bütün dosyalarımı belgelerimi taşınabilir belleğe aktardım. gparted ile önce bütün hdd yi birleştirm sonra sil baştan parçalara ayırdım ve sorun ortadan kalktı. peki sorun neredeydi derseniz sanırım win hdd bölümlerinin flaglarında sorun çıkartıyor.

Zigetvar

bu sabah spazilla gibi büyün hdd yi birleştirdim ve vistayı kurdum, şimdi yine linux kurucam ama bu sefer dikkatli olucam :)

sipazilla

o zaman bir ipucu daha vereyim hdd bölümlerimiz şu şekilde olsun
c: win işletim sistemi
d: ubuntu
e: swap
f: belge ve dosyalarımızı barındırdığımız bölüm

(eğer ne yaptığımızıdan tam olarak emin değilsek) sistem kurulumunda disk bölümlerini yönetirken sadece d: ve e: üzerinde işlem yapalım
c: win işletim sistemi '''/windows'' (Dikkat! biçimlendir kutucuğu boş kalsın)
d: ubuntu ''biçimlendir'' ''/''
e: swap ''takas''
f: belge ve dosyalarımızı barındırdığımız bölüm (işlem yapmıyoruz)

sistemimiz kurulup yeniden başladığında c: f: bölümlerinin otomatik olarak /media altına bağlandığını göreceğiz. böylece acaba doğrumu yaptım verilerim silinecekmi diye düşünmemize gerek kalmıyor.

heartsmagic

/windows olarak bağlanırsa /media/windows değil de doğrudan kök bölüm altına bağlanır. Bu konuda örnek bir senaryo:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,12927.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sipazilla

Düzeltme için teşekkürler @heartsmagic. kusura bakmayın aceleyle gözden kaçırmışım.