Aşırı yavaş Ubuntu 10.10 Kurulumu

Başlatan tgulen, 19 Kasım 2010 - 02:14:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tgulen

Merhaba herkese,

Şu an Xubuntu 9.10 olan ASUS Netbook'uma Ubuntu 10.10 Maverick Netbook versiyonunu USB Flask disk üzerinden kurmaya çalışıyorum.

Eğer ekran donmadıysa yüklemenin "ubuntu"yazıp altında 5 adet kırmızı/beyaz nokta olan yerinde yaklaşık 30 dk'dır bekliyorum. Flash Disk NTFS ile formatlı durumda. USB'den kurulum yapacağımız flash disklerde NTFS olmaması mı gerekiyor acaba? veya bu yavaşlığın Flash Disk ile ilgisi olmayabilir mi? Ubuntu Maverick Netbook 10.10 versiyonu bu kadar yavaş mı kuruluyor?

Zamanını ayırıp cevap vereceklere şimdiden çok teşekkür ederim...

Saygılarımla...

Tolga Gülen
"Müziksiz bir hayat hatadır" - Nietzsche

bytan

Ctrl+alt+f1 ile geçtiğin ekranda nerede takıldığı görünüyor mu? Başlangıçta acpi, nomodeset gibi parametreleri seçme imkanın oluyor mu? Ya da quiet parametresini silebiliyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

tgulen

Merhaba,

Mesajı gönderdiğim saat 02.14 olduğunu iileterek başlayayım mesajıma. O zamana kadar yaklaşık 30 dk beklemiştim. Kurulumu sabaha karşı tamamlama imkanı buldum. Artık takılıp kaldığını düşünmeye başlamıştım ki ekranda bazı hareketlenmeler oldu. Gözucu ile yükleme işlemini takip etmeye devam ettim. Saat 4.35'de ekranda bir uyarı belirdi: "Kurulum tamamlandı, şimdi yeniden başlatılması gerekiyor" :)

Ubuntu kurulumunun neredeyse 3 saat süreceğini gerçekten düşünmemiştim desem yeridir :)

Merak ettiğim konulardan biri aynı netbook'a windows kurarken de 2.0 olan USB portları 1.1 versiyonu olarak görev yapıyorlardı. Bios'tan işletim sisteminin kurulumunun başlatılması iptal edildikten sonra yine 2.0 moduna geçiyordu portlar. Acaba yine aynısı olmuş olabilir mi? Veya kurulumu hızlandırmanın başka bir yolu olabilir mi?

bytan

O saatlerde başka meşgalelerim vardı. :)

Kurulum hızlı olur. Usb 1.1 bile olduğunu düşünürsek dahi bu kadar uzun sürmez. Muhtemelen bir adımda takılıp kalmıştır ve defalarca o adımı denemiştir, sonrasında ya başarmıştır ya da atlayarak o adımı geçmiştir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

tgulen

:)

Ubuntu Maverick 10.10 netbook'a bir kaç beden büyük geldi :) Ubuntu 9.04 yükledim şimdi :) Maverick versiyonunun şık görüntüsü de oldukça çekici ama "işlevsellik" daha önemli sanırım :)

İlginiz için teşekkür ederim.

TG