Kurulum Sonrası Birkaç Problem

Başlatan darkainu, 10 Temmuz 2008 - 21:26:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

darkainu

dün usb stick aracılığıyla ubuntu 8.04 kurdum laptop'uma 25gblık alanda windowsu yaşat geri kalanına ubuntuyu kur dedim direk geçtim partition kısmını.

Kurulum tamamlandıktan sonra 230 küsür update varmış hepsini yaptım restart attım ardından systemden driver kısmına geldim ati x600 kartımı ordan enable ettim bişeyler kurdu special effectsi falan da açtım ama mozilla da vs ekran çözünürlüğüm 1650x1280 olmasına rağmen düşük geliyor gözüme mesela mozilla ekrana resmen zor sığıyor tablar falan kocaman gözüküyor vs..

Ardından add/remove'dan wine - amarok - cafeinne kurdum ancak wine ile fm 2008i çalıştıramadım..oyun setup edilmiş halde değil tek bir klasörden exe'yi açmanız yetiyor ben de windowsun yüklü olduğu kısma girdim wine ile ardından oyunun klasörüne gittim fm.exe ye sağ tıkladım open with another application'dan wine'ı seçtim..Oyunun açılış ekranı falan çıkıyor sonra pat diye kapanıyor oyun zaten direk tam ekran açılıyor o da sıktı canımı..Acaba ati'yi mi kuramadım 7.10da unofficial bir program vardı galiba ordan ekran kartı modelimizi seçiyorduk öyle kuruyorduk diye hatırladım bir yardımcı olsanız kurulumdan beri neleri yanlış eksik yapmışım ?

ufuk_k

Hardware driverstan disable edip, envy ile kurmayı deneyebilirsin. Forumda envy diye aratırsan bulursun.

atomkarinca

Burada FM'yi nasıl çalıştırabileceğini anlatmış, eğer İngilizce'de sorun yaşarsan yardımcı olabilirim.

darkainu

envy'i sudo get-apt diyerekten aldım kurdum sonra da ati kartımı seçtim terminalden uzun süre bişeyler yükledi tamam kurdum restart atacağım dedi (birazdan atıp sonuca bakıcam)

fm için de verilen linke bakıcam gerçi en son 7.02ubuntulu insanlar kullanmış bahsedilen programların sürümleri eski vs olabilir ama mantığı anlamaya bakıcam :) ben mesela wine'dan add application diyerek fm.exe yi göstermek istedim ama fm.exe windowsun kurulu olduğu harddiskte desktopta bir klasörün içinde ve wine add application'a basınca direk exe leri görmeye kalkıyo başka birşey görmüyor haliyle masaüstündeki klasörü görüp içindeki fm.exeyi gösteremiyorum :)

teşekkürler ilginiz için.

ufuk_k

Sen wine kullanarak fm'yi kurdun mu peki? Yoksa zaten windoz bölümünde kurulu olan fm'yi mi göstermeye çalışıyorsun?

darkainu

oyunu kurmaya gerek yok..portable programlar gibi klasör var exe var okadar..

darkainu

Ayrıca ;

ben ubuntuyu kurdum kurcaladım da sonradan windowsa daha fazla yer ayırsaymışım dedim ve oalylar gelişti :

windows xp'de denetim masası servislerden data management (türkçesi neyse artık) tan linuxun kurulu olduğu ve swap hedeleri için ayrılan partitionların hepsini delete ettim.sonra da çakma bi windows cdsi taktım ama laptopun cdromu seçici davranarak ordan boot etmedi,grup 22 hatası geldi ekrana öle kalakaldım..bu seferde hp'nin recovery dvdsini taktım ordan boot ettim o da reinstall xp - repair - command prompt gibi seçenekler sunuyor size..ben command prompt'a geldim x: dan bi dos penceresi açtı ufak orda format c: dedim sonra ana menuye gelip reinstall windows dedim normal xp menüsü çıkar falan sildiğim partitionları da ntfs formatlar windows kurarım sonra da ubuntuyu daha ufak bi alana tekrar windowsun yanına kurarım dedim ancak alet sadece eskiden windowsun kurulu olduğu partitiona xpyi tekrar kurmaya kalktım ben de allah kahretmesin seni dedim kapadım tekrar usbye ubuntuyu attım bu sefer tüm harddiske ubuntuyu kurdum yeniyeniden..
şimdi ben bu ubuntuyu komple grub mrub derdi olmadan nasıl formatlar yerine xp kurarım smiling smiley

super grub disk diye birşey varmış bi isoyu cdye yazıyosun mbr'yi resetliyormuş galiba ben gene bunu cd yazamadığımdan usb stickle çözebilir miyim ? şu linkte anlattığı şeyi anlamadım ama cdyle yapması çok kolayken usb stickle yapması için linux gerekiyomuş (ki tüm harddiske kurulu bi ubuntu var şuan) bi de bi komutlar yazıyo biri bir tur izah etse moody smiley

bahsedilen link :

http://www.supergrubdisk.org/wiki/SGD_Howto_make#How_to_make_a_Super_Grub_Disk_USB.