[Çözüldü] Bağı sabitlemek? (hdd)

Başlatan CasTRo, 25 Kasım 2010 - 18:02:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CasTRo

Merhaba arkadaşlar, siteyi yaklaşık 1 aydır takip ediyorum. Bir çok sorunu sayenizde çözdüm teşekkür ederim.
Ama arayıpta bulamadığım bir konu var.

Şimdi benim filmlerim, müziklerim vs hepsi daha önceden hdd'yi böldüğüm bir kısımda. (D: diyelim)
mesela müzik dinlemek için Audacious'u açıyorum, dosya yollunu gösterip sorunsuz bir şekilde şarkıları dinliyorum. Ancak pc'yi açıp kapattıktan sonra "D:" bölümüne olan bağ kaldırıldığı için şarkıları dinlemek için tekrar D: bölümüne girmek zorunda kalıyorum, yoksa yolu görmediği için çalmıyor.

Sanırım bu biraz karışık oldu, birde şöyle anlatayım,
D: bölümü içersinde D:\Filmler diye bir klasörüm var. Bunun kısayolunu masaüstüne attım. Ama bu kısayolun çalışması için pc'yi her açtığımda D: sürücüne 1 kere girmem gerekiyor(bağ kuruluyor). Ondan sonra kısayol (veya yukarıdaki örnekteki şarkılar) aktif oluyor.

Bu D: Bölümünün bağını sabit kılmam için ne yapmam lazım. Ya da böyle bir şey var mı ?  Acemi olduğumdan bulamadım :(

plymouth

Sanırım diskinizi fstab dosyası aracılığıyla direkt bağlamak sorunu çözer.
Forumda fstab ile diskleri bağlamak üzerine yapılmış açıklamalar var.  Bir göz gezdirmek faydalı olacaktır.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

heartsmagic

D: diye adlandırdığın için bölümün NTFS olduğunu varsayıyorum.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23056.0.html
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

CasTRo

Alıntı yapılan: heartsmagic - 25 Kasım 2010 - 18:52:50
D: diye adlandırdığın için bölümün NTFS olduğunu varsayıyorum.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,23056.0.html
Teşekkür ederim, çözüldü.
Sadece ben bakmam gereken konunun ne olduğunu bilmediğimden bir daha başlık açmışım.

plymouth; sana da çok teşekkür ederim.