[Çözüldü] Conexant CX20585 Chipset Ses Kartı Kulaklık Sorunu

Başlatan UBUNTUNA, 31 Ekim 2010 - 16:13:02

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UBUNTUNA

Arkadaşlar benim sorunum kulaklığı taktığım zaman ses kulaklığa aktarmaması.Şu linkteki http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,22110.0.html çözümü denedim ancak verilen alsa sürücüsü kurulumda hata veriyor.hataya rağmen denilenleri yaptıktan sonra ses tamamen gitti geri döndüremeyince yeniden kurulum yapmak zorunda kaldım.hata resmini aşağıya koyuyorum. 

lspci çıktısı :

ubuntuna@ubuntu-Lenovo-G560:~$ lspci
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor DRAM Controller (rev 12)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation Core Processor PCI Express x16 Root Port (rev 12)
00:16.0 Communication controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset HECI Controller (rev 06)
00:1a.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio (rev 05)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 1 (rev 05)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 2 (rev 05)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 3 (rev 05)
00:1c.4 PCI bridge: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset PCI Express Root Port 5 (rev 05)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset USB2 Enhanced Host Controller (rev 05)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 Mobile PCI Bridge (rev a5)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Mobile 5 Series Chipset LPC Interface Controller (rev 05)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 4 port SATA IDE Controller (rev 05)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset SMBus Controller (rev 05)
00:1f.5 IDE interface: Intel Corporation 5 Series/3400 Series Chipset 2 port SATA IDE Controller (rev 05)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation GT218 [GeForce 310M] (rev a2)
01:00.1 Audio device: nVidia Corporation High Definition Audio Controller (rev a1)
06:00.0 Network controller: Broadcom Corporation BCM4313 802.11b/g LP-PHY (rev 01)
07:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 02)
ff:00.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture Generic Non-core Registers (rev 02)
ff:00.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QuickPath Architecture System Address Decoder (rev 02)
ff:02.0 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Link 0 (rev 02)
ff:02.1 Host bridge: Intel Corporation Core Processor QPI Physical 0 (rev 02)
ff:02.2 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)
ff:02.3 Host bridge: Intel Corporation Core Processor Reserved (rev 02)

Epsilon

bende 3 gündür bi alsa derleyemedim cevap geçikebilir :D
Umacı

heartsmagic

Paket 10.10 için uygun olmayabilir, klasik Alsa derleme yolunu dene bir de.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

UBUNTUNA

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5753.200.html

Linkteki anlatımın işimi görür mü @heartsmagic. Yalnız kütüphanelerin dosya boyutu 400 küsur mb olması normal mi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Kasım 2010 - 00:38:07

olmuyor olmuyor.. saat gecenin kaçı oldu hala alsadır şudur budur uğraşıp duruyorum.sorunsuz bir bilgisayar alalım dedik sırf linux için şu işe bak...

heartsmagic

@UBUNTUNA, uğraştığın için sıkılmışsın belli ama inan serzenişlerin sadece ortada kalıyor, zira uğraşan da sıkılan da sensin. Devam etmek istemedikten sonra ne yazık ki bizlerin sana yardım etmesi pek mümkün değil. Alsa başlığını nasıl uyguladın, hata aldın mı almadın mı, hangi parametreyi kullandın...

Ayrıca sorun çözülemeyebilir bile bu şekilde, araştırmaya devam etmek zorunda da kalabiliriz. Sorunların üzerine giderken cidden çok stres, sıkıntı yapacaksan sıkıntı olmayacak bir ortama geçmek senin en büyük hakkın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Epsilon

Aslında bu alsa driver'ın ses'lerde problem vermemesi gerekir çünki amd'nin kendi sitesinde bile benim anakartım için alsa driver'ları veriyorlar bende anlamış değilim olayı.
Umacı

UBUNTUNA

Sorunu çözdüm arkadaşlar... Şu anda kulaklıktan müzik dinliyorum ve yanımdaki kimse duymuyor :D Naıl çözdüğümü anlatayım.Aşağıdaki linkteki kartım için özel derlenmiş alsa-driver yükledim.Ve sorun halloldu.:D Alsa-base.conf'a hiçbir parametre girmeye gerek kalmadan...

http://www.linuxant.com/alsa-driver/archive/alsa-driver-linuxant-1.0.23.0/alsa-driver-linuxant_1.0.23.0_all.deb.zip

Peki nasıl bu kadar kolay oldu derseniz aslında kolay olmadı.Daha önce Maverickteydim ve kernel sürümü uymuyordu bu driver için ses tamamen gitmişti falan baya problem yaşadım.Hatta ubuntudan vazgeçip birkaç distro gezindim ama yok.En son yine aradığımı ubuntuda buldum ama Lucid'de.Şimdi hiçbir sürücü problemim yok eskisi gibi rahat kullanıyorum bilgisayarımı.Uykusuz gecelerden sonra bayağı sevindim:D

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Kasım 2010 - 13:50:28

Başlığı editledim.Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler... Maddi ve manevi desteğinin hiçbir zaman esirgemeyen :) @heartsmagic'e de teşekkürler