Ağ ayarlarının sıfırlanması

Başlatan renegade, 06 Kasım 2010 - 18:19:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

renegade

Merhaba arkadaşlar öncelikle şunu söyliyim yazacağım şey belki forumda vardır ama tam olarak ne olduğunu da bilmediğim için bi kaç anahtar kelimeyle aradım ve bulamadım o yüzden şimdi buraya yazıyorum.

Ben bilgisayarı açıyorum bazen internet oluyor bazen olmuyor bazen zar zor getiriyorum. Ama olduğunda yada interneti yaptığımda bilgisayara reset attığımda yada kapadığımda daha doğrusu Ubuntu'yu kapattığımda internet ayarlarını sıfırlıyor. Kapatırken görüyorum şuna benzer bi yazı çıkıyor. Deconfigure Network falan filan... Bu sorunu nasıl ortadan kaldırabilirim gerçekten çok kötü bişey internet olmadıktan sonrada ubuntu bi işe yaramıyor :) Bunu durdurmak için ne yapmam gerek?

sipazilla

ben su sıralar ağ ayarlarımla çok oynadım bendede bazı promlemler çıktı çozüm olarak şöyle yaptım
önce yedek alalım
sudo cp /etc/network/interfaces /etc/network/interfaces.yedek

sonra
sudo gedit /etc/network/interfaces

şu satırları ekleyelim

auto eth0
auto eth1
auto ppp0

sistemi yeniden başlatalım

eğer işe yaramazsa yedek dosyayı yeniden yükler başka çözüm arasın.

renegade

Cevabınız için çok teşekkür ederim. Ne yazık ki işe yaramadı bilgisayarı kaparken şunları yapıyor bunlar normal mi ben hiç sanmıyorum da:
Deconfiguration Network İnterfaces
Deactiving Swap
Unmounting weak filesystem

Sonra da yeniden başlatıyor sorun ney anlamadım bunları nasıl engelleyebilirim ve interneti elle yapılandırıyorum yine olmuyor bağlandı diyo ama bağlanmıyor. Acaba o programla aynı özelliği taşıyan daha güzel bi program yok mu Kablolu ADSL Modem kullanıyorum bunda sorun yapıyor başka programdan giricem bi daha internete girerse Ubuntu'dan indiririm.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Kasım 2010 - 09:52:58

Bazen internet olmadığında bilgisayarı yeniden başlattığında geliyodu yada bi kaç kez yeniden başlattığında geliyodu 10 kere filan yeniden başlattım bu sefer gelmedi internet.. Bu arada İki işletim sistemi kullanıyorum tek bilgisayarda Windows'da var internet Ubuntu'da yok. Ve o dediğim şeyleri yapıyor kapanırken..

bytan

Önce yedek dosyayı geri al veya eklediğin satırları çıkart. Daha sonra interfaces dosyanın içeriğini buraya aktar, son durumunu görelim.

İnternete bağlanamadığın zamanlarda modemine ping atabiliyor musun?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST