Ses Sorunu

Başlatan Epsilon, 29 Ekim 2010 - 12:36:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Epsilon

Evet Bazı kullanıcılar gibi bendede ses yok ses kartım yok anakart'tan alıyorum

Bunlar için 1-2 veri lazımmış galiba

sudo lshw -C sound

fatih@fatih-System-Product-Name:~$ sudo lshw -C sound
[sudo] password for fatih:
PCI (sysfs)
*-multimedia UNCLAIMED
description: Audio device
product: VT1708/A [Azalia HDAC] (VIA High Definition Audio Controller)
vendor: VIA Technologies, Inc.
physical id: 1
bus info: pci@0000:20:01.0
version: 10
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress cap_list
configuration: latency=0

Bana yardımıcı olabilirmisiniz ?

Anakart ASUS M2V-MX SE

Ubuntu versiyon 10.10 bazı güncellermeleri yaptım ama ses ile ilgili olanlar içinde varmıydı bilmiyorum.

Bu arada Sürücüyü seçtimde ses çıkmıyor değil ek donanımlarda hiç* bir şey yok ses tercihlerinde donanın olarak hiç* bir şey görünmüyor
Umacı

zeitgeist

Sanırım bu Via Azalia ses işlemcisiyle ilgili sorunumuz var. Daha önce de konuşmuştuk bu donanımı, hatta yakın zamanda şöyle bir başlık vardı:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=23129.0

görüldüğü üzere sesle ilgili aynı donanımı kullanıyorsunuz. Orada verdiğim tavsiyeyi yineleyeceğim ben de. Daha iyi bir öneri gelinceye dek Azalia konularını inceleyebilirsin.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Epsilon

Alsa Derlemesi işime yararmı peki ben henüz 1 gündür kullanıyorum ubuntuyu daha önce hiçbir linux dağıtımını kullanmadımda :D
Umacı

zeitgeist

Daha iyi bir öneri gelmedikçe benim önereceğim yol alsa derlemesi en azında uygulamaktan zarar gelmez  ;)

Epsilon

Bu arada seninle özel olarak görüşebilirmiyiz ufak tefek sorular sormam lazım ancak forumda soramıyorum :D
Umacı

mehmetux

Benim ses kartıda aynısı bazen güncelleme sonrası benimde ses paroblemim oluyor.
sudo lshw -C sound çıktım:
description: Audio device
       product: VT1708/A [Azalia HDAC] (VIA High Definition Audio Controller)
       vendor: VIA Technologies, Inc.
       physical id: 1
       bus info: pci@0000:80:01.0
       version: 10
       width: 64 bits
       clock: 33MHz
       capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list
       configuration: driver=HDA Intel latency=0
       resources: irq:17 memory:febfc000-febfffff
mehmet@mehmet:~$

Benim ses gidince https://help.ubuntu.com/community/SoundTroubleshootingProcedure   sayfasında Step 3 ve Step 4 kodlarını çalıştırıp  sonra bilgisayarı yeniden başlatıyorum ve ses geliyor. Deneyebilirsin, geri dönüş yaparsan faydalı olur.
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

Epsilon

Alsa derlemesini tamamlarsam ve olmazsa bunu denerim ancak yarıda kaldım
Umacı

zeitgeist

Alsa derlemesiyle ilgili takıldığın yerleri çıktılarla belirtirsen konuda tecrübesi olanlar yardımcı olacaktır sana.

Epsilon

En son 2 saat önce bişey söyldeim sonra cevap gelmedi hala bekliyorum kurulumu baştan aldım  :D
Umacı

mehmetux

Bir daha yazayım belki aklına yatar da denersin, seninle aynı sorunları bende yaşıyorum çoğu güncelleme sonrası ses tercihlerinde aygıt görünmüyor verdiğim linkdeki adımları uygulayınca düzeliyor, yok ben illa alsa derleyeceğim diyorsan kolay gelsin o konuda ne yazıkki bilgim yok. :(
Soru sormadam önce empati kurmak lazım.

Epsilon

vallaha senin dediğini yaptım ancak düzelmedi bi ton şey sildi baştan yükledim alsa'ya devam edicem 'ki cevap gelirse oda :D
Umacı